Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ενημέρωση από το Μικτό της ΕΣΗΕΑ

Αθήνα 22 / 06/ 09

Συνεδρίασε απόψε (για πρώτη φορά την ίδια τη μέρα της πρόσκλησής του) το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ως Απεργιακή Επιτροπή.

Το Μικτό Συμβούλιο ενέκρινε την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για 24ωρη απεργία με αφορμή την απόφαση για κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του CITY. Εξέφρασε επίσης τη διάθεση να υπάρξει κλιμάκωση και αναλυτικός σχεδιασμός των ενδιάμεσων στόχων και να μην αποτελέσει η κινητοποίηση αυτή μεμονωμένη κίνηση «για την τιμή των όπλων».

Διατυπώθηκε από πολλές πλευρές η εκτίμηση ότι με το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του CITY απειλείται να δημιουργηθεί «ντόμινο» σε όλο τον κλάδο. Ήδη αντίστοιχα ανησυχητικά μηνύματα μεταφέρθηκαν από την «Απογευματινή», ενώ στον Alpha ανανεώθηκε το «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου». Επιπλέον, από πολλούς συναδέλφους εκφράσθηκε το παράπονο ότι ήδη στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε αντίστοιχα προηγούμενα (χωρίς όμως αντίστοιχη κινητοποίηση) με το κλείσιμο του Ξένιου ή αθλητικών φύλλων με μεγάλη ιστορία, τις επιχειρήσεις Τράγκα και Καλοφωλιά, τις απολύσεις στο Skai TV κτλ.

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: