Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τα 8 βασικά αιτήματα των 450 εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο», στον «Τύπο της Κυριακής», στο portal e-tipos.com και στον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 FM

1) H επανέκδοση των εφημερίδων “Ελεύθερος Τύπος” και “Τύπος της Κυριακής” όπως και η επαναλειτουργία του City 99,5 FM. Ο εκδοτικός όμιλος είναι βιώσιμος μέσα από την εφαρμογή ενός προγράμματος εξυγίανσης που θα περιορίζει τα ελλείμματα και θα βελτιώνει το τελικό δημοσιογραφικό αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι στα μέσα αυτά έχουν ολοκληρωμένη εκδοτική στρατηγική για την επιτυχία του εγχειρήματος ανάκαμψης.
2) Η διασφάλιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στα παραπάνω μέσα.
3) Η εφαρμογή επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης για δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό για όσο διάστημα δεν λειτουργούν τα παραπάνω μέσα.
4) Η υιοθέτηση ρυθμίσεων για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων για όσο διάστημα δεν λειτουργούν τα παραπάνω μέσα.
5) Ειδική μέριμνα για όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης (ηλικιακά ή χρονικά).
6) Πάγωμα των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, χωρίς ανατοκισμό των υποχρεώσεων.
7) Ένταξη των εφημερίδων και του ραδιοφωνικού σταθμού στα προγράμματα χρηματοδότησης που ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών για την παροχή δανείων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, όπως ακριβώς συμβαίνει με κλάδους που έχουν δεχθεί πλήγματα εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
8) Εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενίσχυσης των μέσων ενημέρωσης, κατά τα πρότυπα της Γαλλίας και της Σουηδίας, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την αύξηση του αναγνωστικού κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: