Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Αυτοί που κινούν τα νήματα εις βάρος των μυρμηγκιών

"Με τη σκέψη μου και την καρδιά μου κοντά σας - νοιώθω μέσα μου να με πονάει, μια βαθειά λαβωματιά και το εννοώ-
θέλω να σπάσω τα μούτρα όλων όσων κρυφά η φανερά, με υπονοούμενα η μπηχτές, με μαγκιές απο τα μετόπισθεν και άλλα πολλά μιλάνε για ευθύνη των εργαζομένων.
Με τούς περισσότερους απο εσάς ισορροπούμε χρόνια μαζί, στο τεντωμένο σχοινί του τύπου, με μισθό της ΣΣΕ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΜΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΩΝ, ΝΑ ΦΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ, να προδώσουμε όνειρα και ιδανικά μιας δημοσιογραφίας, που έχει μοναδικό της σκοπό, να υπηρετεί τον λαό και να βαδίζει έντιμα στο πλευρό του.
Με την εκπρόσωπο σας , την Ματίνα, όπως και με άλλους αγωνιστές συναδέλφους του Μικτού , δώσαμε μάχες, χωρίς να υπολογίσουμε ξενύχτια, αγωνίες, προβλήματα υγείας, χαστούκια και ταλαιπωρίες.
Γιατί κι εμείς, όπως κι εσύ Αργύρη, Νίκο, Δημήτρη, Πέτρο, καλέ μου συνάδελφε νοιώθαμε, πως έρχονται εποχές δύσκολες, που θα αστράφτουν τα μαχαίρια και θα ματώνουν οι ψυχές και κανένας μας δεν θα μπορεί μόνος του να πολεμήσει.

Ομως, οι κύριοι διευθυντάδες των 55.000 ευρώ, τα στελέχη τα φραγκάτα, οι υπηρέτες των αφεντικών, είναι παντού και πάντα οι ίδιοι, στον τύπο.
ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΣ, ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΗΜΕΡΙΣ , ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ.

Οι φίλοι μου, στον Ελεύθερο Τύπο και τον City, ΕIΝΑΙ ΟΙ ΜOΝΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑIΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ,ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ 900 ΕΥΡΩ, ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ , ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ.
Σε αυτό τον αγώνα είμαστε μαζί, μια γροθιά, μιά ψυχή, μιά φωνή διαμαρτυρίας, που και τώρα, όπως και πρίν, θα μιλάει με την σκληρή γλώσσα της αλήθειας.
Μαζί μπορούμε , αυτο θέλω να καταθέσω σε ένα χαρτί και απο εκεί να φθάσει, όπου πονάνε σήμερα δημοσιογράφοι, φίλοι, συνάδελφοι, εργαζόμενοι.

Μαζί σας μέχρι την νίκη."

Πόπη Χριστοδουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: