Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Γίναμε πρώτη είδηση...

Πρώτο θέμα σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ήταν απόψε το αιφνιδιαστικό λουκέτο στον ΕΤ, τον City 99,5 και το e-tipos.com. Ρεπορτάζ και σχόλια για το θέμα και για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κάλυψαν τα πρώτα 20 λεπτά των δελτίων του Mega και του ANT1, πάνω από τα 10 λεπτά του δελτίου του Alpha και το μεγαλύτερο μέρος του δελτίου του Alter. Πιο σύντομες ήταν οι αναφορές της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ.
Αίσθηση προκάλεσαν αρκετά σημεία από τις παρεμβάσεις του Γιώργου Κύρτσου, εκδότη της εφημερίδας City Press και πρώην διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου», στον Alpha και το Alter. «Δολοφόνησαν τον ΕΤ», τόνισε με οργή, ενώ έκανε λόγο για «κομμωτηριακή αντίληψη» από τη μεριά της Γιάννας Αγγελοπούλου, την οποία και κατηγόρησε ευθέως για σειρά άστοχων επιλογών, όπως μισθούς 20.000 και 30.000 ευρώ το μήνα σε ανθρώπους του περιβάλλοντός της, καθώς και για το γεγονός ότι δεν επιχείρησε καν να προχωρήσει σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε εξάλλου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ότι παρενέβησαν και δεν του επέτρεψαν να αγοράσει τον ΕΤ το 2006 με τη βοήθεια, όπως είπε, φίλου του εφοπλιστή. Οι αναφορές του προκάλεσαν τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Μαρινάκη στο δελτίο του Alter. Ο εφοπλιστής υποστήριξε ότι το σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο ίδιος έδωσε υψηλότερη προσφορά από τον κ. Κύρτσο κι έτσι αγόρασε την εφημερίδα. «Είχαμε ξεκινήσει 7 εφοπλιστές και μείναμε δύο και μετά το ζήτησε η Γιάννα. Δεν ήθελα να κλείσει και την έδωσα όταν βρέθηκε ένας αγοραστής όπως ο κ. Αγγελόπουλος. Την ίδια μέρα έγινε η αγορά και η μεταβίβαση χωρίς κέρδος ούτε ενός ευρώ», είπε ο κ. Μαρινάκης.
«Η ομάδα του 2004 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας. Όταν τους είδα, αναρωτήθηκα: “αυτοί έτρεξαν το 2004;”», είπε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» Πάσχος Μανδραβέλης, ο οποίος για μικρό χρονικό διάστημα συμμετείχε στην προσπάθεια προετοιμασίας του ανανεωμένου φύλλου του ΕΤ τον Μάιο του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: