Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Βουλή τώρα. Παρεμβάσεις πολιτικών

Δέκα προτάσεις για τον Ελεύθερο Τύπο έκανε από το βήμα της Βουλής πριν από λίγο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.
Χαρακτηριστικά κατήγγειλε ότι 500 οικογένειες μέσα στον Τύπο έχασαν τη δουλειά τους, λέγοντας ότι «δεν καταγγέλω μόνο το ταξικό και κερδοσκοπικό τοπίο στα ΜΜΕ αλλά κάνω και 10 προτάσεις. Να δοθεί λύση σε όλο το συγκρότημα του Ελεύθερου Τύπου. Η εργοδοσία να αναλάβει τις ευθύνες της. Λύση με συμμετοχή εργαζομένων. Επείγοντα μέτρα για ανάκληση απολύσεων και στήριξη των αποδοχών των εργαζομένων». Σε θεσμικό επίπεδο μίλησε για την ανάγκη αναθεώρησης της νομοθεσίας, για τη δεσπόζουσα θέση και τις πολλαπλές ιδιοκτησίες σ’ έναν επιχειρηματία και ζήτησε άμεση συζήτηση στην αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζήτησε να εγγραφεί κατά προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη το θέμα της κρίσης στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Απόστολος Σταύρου, συναίνεσε και είπε ότι μπορεί να γίνει σε μια ολόκληρη συνεδρίαση αν το Σώμα συμφωνήσει.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε πως «το θέμα των ημερών είναι το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου. Να ασχοληθούμε όλοι να δούμε τι συμβαίνει. Δίνονται μεγάλα κεφάλαια και γίνονται άγρια παιχνίδια στον Τύπο. Δεν μάθαμε τίποτα από την περίπτωση Κοσκωτά;. Η πλουσιότερη οικογένεια της χώρας κλείνει μια εφημερίδα κι ένα ραδιόφωνο. Θα μας πει τι συμβαίνει; Ενδιαφέρεται κανείς και κυρίως η εκτελεστική εξουσία να δει τι συμβαίνει στον Ελεύθερο Τύπο και πώς μπορεί να παρέμβει;»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ηταν επιλογη σας να δουλεψετε εκει. την σημερινη εποχη καμια δουλεια δεν ειναι εφ'ορου ζωης. That's life! Deal with it!! Ξεκολληστε απο την νοοτροπια του δημοσιου!!!!

greekmme είπε...

'Ηταν ένα μικρό καράβι, αταξίδευτο' στα Ελληνικά media..
Τρίτη, 23 Ιούνιος 2009
@ΕΔΩ και μήνες μέ άρθρα το http://www.greekmme.gr/ είχε προφητεύσει τις εθελούσιες εξόδους, την πτώση στην διαφημιστική δαπάνη, τα κανόνια στα media αλλά και το κύμα απολύσεων που έρχεται. Είχαμε υπερτονίσει ότι το γκάμουρ προφίλ των μεγάλων επιχειρηματιών μπάζει απο παντού. Οπως και το γεγονός ότι με τα media ασχολήθηκαν άσχετοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ιδιοτήτες off shore και καραβιών και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ήταν δημοσιογράφοι και άνθρωποι του Τύπου όπως ο Γιώργος Τράγκας ο οποίος όμως δεν άντεξε και η 'Χώρα' πήρε την κάτω βόλτα. Θυμίζει το περίφημο προφητικό τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη που αναφέρει στην αρχή του ότι 'Δεν πάει άλλο, πιάσαμε πάτο...'