Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Οι Νεοδημοκράτες ζητούν κυβερνητική παρέμβαση για το λουκέτο στον ΕΤ

«Πολύ δυσάρεστο γεγονός», χαρακτήρισε την αναστολή λειτουργίας της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ρ/σ «City FM», ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, καθώς, όπως υπογράμμισε, «οι εφημερίδες έχουν σημαντική αποστολή στην κοινοβουλευτική δημοκρατία».







Το ισόβιο μέλος του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» και πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, αποκάλυψε ότι είχε διαφωνήσει με την πώληση της εφημερίδας στο ζεύγος Αγγελοπούλου, αφήνοντας αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.








Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός, δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης. «Είναι μια δημοκρατική φωνή λιγότερη. Το κλείσιμο κάθε εφημερίδας ή ενός ραδιοφωνικού σταθμού είναι ένα έλλειμμα στη δημοκρατία». Η κεντροδεξιά είναι μείον μια εκπροσώπηση. Επιμένω, όμως, το πιο σημαντικό είναι οι εργαζόμενοι. Αντιλαμβάνεστε, ότι ένα έντυπο, για να επιβιώσει θα πρέπει να διαθέτει μεγάλες οικονομικές αντοχές, αλλά και θέληση. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πια παραδοσιακοί εκδότες. Οι περισσότεροι εκδότες, σήμερα, είναι επιχειρηματίες.



Η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή εξέφρασε την άποψη ότι η πρακτική της κυβέρνησης πρέπει να στραφεί «όχι στο να ενισχύσει τις δραστηριότητες ανθρώπων που ήταν εκτός του Τύπου και εισέβαλαν με δυναμισμό, χρήμα, αλαζονεία πολυτέλειες και τρελά έξοδα».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ελεος πια με τους πολιτικούς... ξυπνήστε...

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.

unripe είπε...

Αυτοί που άνοιξαν την πότρα σε τέτοιου είδους κλεισίματα και απολύσεις για κάθε είδους επιχείρηση τώρα κάνουν μνημόσυνα έχοντας ακόμα δεμένα τα χέρια...

Ο δυναμικός αγώνας των εργαζομένων θα βρεί το δρόμο του να διεκδικήσει λύσεις και να επιβάλει νόμους

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Σε μια μάχη θα χρησιμοποιήσεις όλα σου τα όπλα. Τα "πολιτικά τζάκια" που επι χρόνια αξιοποίησαν την δύναμη του ΕΤ, για να το θέσουμε κομψά, όσοι υπήρξαν στο ΔΣ του Ιδρύματος Λίλιαν Βουβούρη, αρα "ιδιοκτήτες" του ΕΤ δεν μπορούν να σιωπούν... Τίθεται με κάθε τρόπο προ των ευθυνών τους.