Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Κείμενο από "Συνέλευση έμμισθων, ανέργων, φοιτητών στα ΜΜΕ"

ΑΦΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΑΣ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ
Βόμβα εξερράγη χθες στο Μαρούσι, στα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου και του Ρ/Σ City 99.5. Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 450 θύματα-εργαζόμενους. Την ευθύνη ανέλαβε η «Σέχτα Ανάλγητων Εργοδοτών», με επιστολή τους προς τα θύματα λίγο πριν το συμβάν.
450 εργαζόμενοι στο δρόμο, 450 άνθρωποι με μια αποζημίωση και… όλα απ’ την αρχή ξανά. Εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν συμβάσεις «αποκλειστικότητας», που παράτησαν δουλειές για να δουλέψουν στο «χόμπι» της Αγγελοπούλου.
Όλοι περίμεναν ένα μεγάλο κανόνι και αυτό ήχησε από το Μαρούσι. Προειδοποιητικές βολές αρκετές… Χώρα, Ξένιος (35 απολύσεις), Alpha (εθελούσια), ΑΝΤ-1 (περικοπές προσωπικού), ΕΡΤ (διακοπή 200 συμβάσεων) και η λίστα μακραίνει επικίνδυνα.
Μετά λοιπόν τα κύματα ήρθε και το τσουνάμι. Και η ΕΣΗΕΑ σε ρόλο παρατηρητή, απορροφημένη σε (ενδο)παραταξιακές διεργασίες. Με καθυστέρηση 6 ωρών αποφάσισε 24ωρη απεργία, γαυγίζοντας απειλές προς την εργοδοσία που χαϊδεύει. Αλλά πώς να περιμένεις να «δαγκώσει» ένας ξεδοντιάρης σκύλος που χρόνια τώρα μόλις και μετά βίας γαυγίζει;
Η κατάσταση στον Ελεύθερο Τύπο μπορεί να δημιουργήσει εύκολα μιμητές. Η λογική «αφού το έκανε η Γιάννα, γιατί όχι κι εμείς» είναι παραπάνω από αναμενόμενη από τα φωτεινά μυαλά των εργοδοτών. Κάτι τέτοιο πρέπει να αποτραπεί με κάθε μέσο.
Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη-Παρέμβαση σε χώρους εργασίας με συναδέλφους για την αξιοπρέπεια της εργασίας και της ενημέρωσης.
Καλούμε σε γενική συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ μετά το τέλος της συγκέντρωσης.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΩΡΑ
Συνέλευση έμμισθων, ανέργων, φοιτητών στα ΜΜΕ
http://katalipsiesiea.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι απεργοσπάστες του Planet και σημερινα στέλεχοι είναι μαζί σας ή επιτέλους έστω και τώρα έχετε καταδικάσει την τότε ενέργεια τους.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που η ανεργία χτύπησε και τη δική σας πόρτα. Τώρα θα μας καταλάβετε εμάς τους μακροχρόνια άνεργους συνάδελφους. Θέλω να θυμήσω στους πάλαι ποτέ συναδέλφους του καταραμένου αυτού ραδιοφωνικού σταθμού. Πού ήταν όταν εμάς μας πέταξαν έξω; Νοιάστηκαν ποτέ για την κατάφωρη αδικία που έγινε; ΄Η έβαλαν την ουρά στα σκέλια για να σώσουν το τομάρι τους; Αυτά περί δήθεν συναδελφικής αλληλεγγύης...Εάν ΑΥΤΗ υπήρχε, δεν θα αλώνιζαν αφεντικά τύπου Γιάννας γιατί θα έψαχναν για τσιράκια και δεν θα έβρισκαν....