Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Οι εργαζόμενοι της Αυγής στο πλευρό μας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ

Οι εργαζόμενοι/ες στην ΑΥΓΗ εκφράζουν την ενεργό συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στους εκατοντάδες εργαζόμενους/ες του Ελεύθερου Τύπου, του Τύπου της Κυριακής, του Ρ/Σ City 99,5 και της ιστοσελίδας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το αιφνιδιαστικό “λουκέτο” και τις απολύσεις στον Ομιλο Αγγελοπούλου.
Είμαστε σταθερά δίπλα σε κάθε προσπάθεια και αγώνα για την προάσπιση των θέσεων εργασίας, για την επανέκδοση της εφημερίδας και την επαναλειτουργία του ρ/σ και της ιστοσελίδας με βασικούς πρωταγωνιστές σε κάθε προσπάθεια τους ίδιους τους εργαζόμενους και με γνώμονα την υπεράσπιση του πλουραλισμού στα ΜΜΕ.
Σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την ΕΣΗΕΑ, τόσο σε αγωνιστική κατεύθυνση, όσο και με άσκηση πιέσεων προς την πλευρά της κυβέρνησης. Με δεδομένο και ανοιχτό θέμα συγκρότησης προεδρείου, πρέπει να ενισχυθεί άμεσα ο ρόλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με ταυτόχρονη ενεργοποίηση συνδικαλιστικών επιτροπών σε κάθε μέσο, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις αποφάσεις του συνδικαλιστικούς τους οργάνου.
Συνάδελφοι, το “λουκέτο” στον Όμιλο του Θ. Και Γ. Αγγελοπούλου σηματοδοτεί το “σκάσιμο” της φούσκας στα ΜΜΕ και βυθίζει σε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία και αγωνία χιλιάδες εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, σχεδόν στο σύνολο των επιχειρήσεων ενημέρωσης. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη επιχείρηση που κλείνει με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, αλλά να μην λησμονούμε ότι τα μηνύματα είχαν αποσταλεί τα τελευταία χρόνια καθώς είχαν προηγηθεί αποσπασματικά, δεκάδες φανερές και κρυφές απολύσεις σε επιχειρήσεις του κλάδου, με την εκτεταμένη χρήση της επισφαλούς εργασίας (“μπλοκάκια”) να αλλοιώνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια την εργασιακό τοπίο στο χώρο.
Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου θα πρέπει με ενότητα, αλληλεγγύη, αγώνα αλλά και με προτάσεις να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις αντιδράσεις μιας υπερδιογκωμένης μιντιοκρατίας που η “υποχώρησή” της συνοδεύεται από την εργοδοτική βαρβαρότητα των απολύσεων.
Οι Εργαζόμενοι στην Αυγή χαιρετίζουν την απόφαση των εργαζομένων στον Ελεύθερο Τύπο, να προχωρήσουν σε ειδική έκδοση που θα φιλοξενηθεί δωρεάν στην ΑΥΓΗ και σε άλλες εφημερίδες.

ΑΘΗΝΑ 29/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: