Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Προς Δημήτρη Ρίζο (Μέρος 1ον)


Κάποια πράγματα κάποτε πρέπει να μπουν στη θέση τους…
Ο μυθομανής 75χρονος εκδότης που βγαίνει στα κανάλια και εκφράζει την ικανοποίησή του για το λουκέτο στον ΕΤ, μπας και πάρει κανένα φύλλο μεθαύριο, πρέπει να ξέρει ότι:
■ Επί ημερών του ξεκίνησε η πτώση του «Ελεύθερου Τύπου».

■Τα τρία χρόνια που διηύθυνε την εφημερίδα ήταν καταστροφικά. Σε αντίθεση με όσα λέει ανέλαβε την εφημερίδα με 200.000 φύλλα κα την κατέβασε στα 95.000 (με στοιχεία).

■Την οδήγησε στη διάλυση και τη διάσπαση.

Τόσο ρηχός και τόσο λίγος, μας κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι που ως δημοσιογράφοι τον απορρίψαμε ως διευθυντή τότε. Προηγουμένως τον είχε απορρίψει ο Αρης Βουδούρης.

Κανείς δε μίλησε ποτέ για τις λαμογιές του όπως και αργότερα για τον εχθρό του και τωρινό του σύμμαχο, Γιώργο Κύρτσο.
Ας μην προκαλούν λοιπόν γιατί ξέρουμε πολλά.
Θέλετε να μιλήσουμε, κύριοι για τα εγκλήματά σας;
Η θα το βουλώσετε επιτέλους;

Κάποιος που ξέρει...

6 σχόλια:

τ.Αναγνώστης του ΕΤ είπε...

Και αυτά μεν για τον Δημήτρη Ρίζο, δεν σχολιάζω ούτε το ύφος ούτε το ήθος του σχολίου σας κατ'αυτού. Ας δούμε τώρα και τα δικά σας πεπραγμένα:
1. Παραλάβατε μία εφημερίδα με μικρή μεν κυκλοφορία αλλά τίμια με τους αναγνώστες της και με καθαρή συνείδηση απέναντί τους και την μετατρέψατε, χωρίς αιδώ και συναίσθηση, σε όργανο της ξενοκίνητης Διαπλοκής. Υβριστικά έως εμετικά άρθρα των Καμπύληδων, Πιζάνηδων, Καλατζήδων και τόσων άλλων εναντίον πατρίδας, θρησκείας, παραδοσιακών αξιών. Έμεινε τίποτε που να μην το χλευάσουν ο Γιαννακίδης και η παρέα του; Η πρώτη σας μεγάλη καμπάνια ήταν υπέρ του βίντεο Στεφανή, αν το ενθυμείσΘε!
2. Πόσους και πόσους δεν σταυρώσατε, προκειμένου να εξυπηρετήσετε τα σχέδια της άνομης διαπλοκής για την διάλυση της χώρας μας υπέρ των ξένων εχθρών της! Να θυμηθώ τον κ.Κουκοδήμο, που τού αφιερώσατε ολόκληρο δισέλιδο με φωτογραφίες από την αγωνία του στον προθάλαμο του ανακριτή σαν να επρόκειτο για τον τελευταίο κακούργο, που τον φωτογράφιζαν στην ασφάλεια; Να θυμηθώ τον Ζαχόπουλο, τον ηγούμενο Εφραίμ, την δύστυχη Ελληνική Αστυνομία, που τόσες φορές χλευάσατε και υπονομεύσατε, τους τόσους μητροπολίτες που διακωμωδήσατε; Να θυμηθώ τον εμπρηστικό, μαζί με τις άλλες φυλλάδες της διαπλοκής, ρόλο σας στα γεγονότα του Δεκέμβρη; Την άθλια φωτομονταρισμένη φωτογραφία του αστυνομικού που δήθεν πυροβολεί, για την οποία πήρατε και... βραβείο, όχι απάτης βεβαίως όπως σας άρμοζε;
3. Πόσες εκκλήσεις, πόσα σχόλια (εγώ μόνο πόσα είχα γράψει!) πόσες παρακλήσεις των αναγνωστών σας! Βρε παιδιά, μην μας χαλάτε την εφημερίδα! Έχετε τόσες δικές σας, δεν είναι σωστό! Η δημοκρατία χρειάζεται όλες τις φωνές. Μην ακολουθείτε τον ολισθηρό δρόμο της "Καθημερινής". Τα διαβάζατε και γελούσατε! Το... δημοκρατικό σας φρόνημα σάς επέβαλλε να ολοκληρώσετε το έργο της μετατροπής μίας δεξιάς εφημερίδας σε όργανο της σοσιαλιστικής αλλαγής. Τώρα, αντί για εσάς, το ολοκλήρωσε επιτυχέστερα η Γιάννα, προβαίνοντας στην τελευταία πράξη προσφοράς της στην παράταξη της Αριστεράς και της ακροαριστεράς, με το να κλείσει την εφημερίδα που άλλοτε αποτελούσε τον εφιάλτη της παράταξης αυτής! Πώς να μην θρηνούν οι Αλαβάνος, Τσίπρας; Κάθε εβδομάδα είχαν την προπαγανδιστική στήλη τους στον ΕΤ της Κυριακής ή και του Σαββάτου! Πώς να μην ολολύζει ο Γιωργάκης; Κάθε ημέρα είχε την προπαγανδιστική στήλη του στις πολιτικές σελίδες!
4. Ελλάδα και ελληνική επικαιρότητα δεν υπήρχε! Ούτε Λάρισα, ούτε Θράκη, ούτε Αιγαίο, ούτε Έλληνες! Από την Ελληνική επικαιρότητα προβάλλονταν μόνον οι δραστηριότητες των μεταναστών! Γιατί δεν ζητάτε τώρα απο τους φίλους σας τους Αλβανούς, τους πακιστανούς, τους αφγανούς να σας στηρίξουν; Δώσατε τόσες ηρωικές μάχες για χάρη τους έναντι των κακών Ελλήνων! Σας οφείλουν τόσα!
5. Ας κλείσω όμως, γιατί όσα και να γράψω δεν τελειώνω! Μετανιώσατε για κάποια από αυτά ή και για όλα; Δικαιούσθε δια να ομιλείτε! Δεν μετανιώσατε; Κλείστε το στόμα και δεχθείτε την δίκαιη τιμωρία για τις άνομες και αντιδεοντολογικές σας πράξεις!

Ανώνυμος είπε...

KALA FILE ANAGNWSTI DEN EISAI KATHOLOU SOVAROS. MAS DOULEVEIS KANONIKA.

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι αντιαλαμβάνομαι ο ανώνυμος παρέμεινε φανατικός αναγνώστης του ΕΤ. Οπότε;

Τάκης Καμπύλης είπε...

Απ ότι αντιλαμβάνομαι ο παραπάνω σχολιογράφος παρέμεινε αναγνώστης του νέου ΕΤ

Ανώνυμος είπε...

Μα ήταν ξεκάθαρο ότι επί Γιάννας ο ΕΤ είχε μετατραπεί σε κομματικό όργανο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όταν το πήρε χαμπάρι ο Θόδωρος της έκοψε το βήχα.

Όσο για τον διαμαρτυρόμενο "τ. Αναγνώστη" μπορεί τώρα να διαβάζει ήσυχος την Ελεύθερη Ώρα

Μαρία Παπαδημητρίου είπε...

Ο "τέως" πλην αναγνώστης του επί εποχής Γιάννας "ΕΤ" έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει που έμειναν στο δρόμο εργαζόμενοι με συλλογική σύμβαση και τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν (υγείας, οικονομικά κ.λ.π.). Το έγκλημά μας ήταν ότι δεν βάζαμε κομματική ετικέτα στα κείμενα που υπογράφαμε. Αν αυτό ήταν τιμωρητέο, θα έπρεπε να υπάρχει απονομή δικαιοσύνης και για την... κακία.

Μαρία Παπαδημητρίου