Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ο επόμενος είσαι εσύ!


Ο επόμενος είσαι εσύ!

Επειδή διάφορα παπαγαλάκια αρχίζουν να καλλιεργούν την άποψη ότι δεν πρέπει να είναι οι άλλες εφημερίδες και οι εργαζόμενοι σε αυτές και στα άλλα ΜΜΕ, που θα πληρώσουν τα «σπασμένα της Γιάννας», να τους πούμε το εξής, αφού προηγουμένως ξεκαθαρίσουμε ότι δεν απευθυνόμαστε στους εκδότες και τα εξαπτέρυγά τους, αλλά στους συναδέλφους μας: Το μόνο όπλο μας είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Εμείς είμαστε οι πρώτοι. Ευχόμαστε να μην ακολουθήσει κανείς άλλος. Δυστυχώς όμως, φοβόμαστε ότι η αυθαιρεσία του διαπλεκόμενου εκδοτικού κατεστημένου σε βάρος των εργαζομένων θα κλιμακωθεί επικίνδυνα. Αρα, οι «λογικές» της εσωστρέφειας και της περιχαράκωσης δεν έχουν κανένα νόημα.
Το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο και τον Σίτυ δημιουργεί συνθήκες ντόμινο.
Ηδη 450 άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους, προσετέθησαν στον μεγάλο «στρατό ανέργων» που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια. Επίσης, καλούμε την ΕΣΗΕΑ να βάλει επιτέλους στην άκρη της μικρο-παραταξαικές σκοπιμότητες και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της.
Είναι αδιανόητο τη στιγμή της μάχης, κάποιοι ριψάσπιδες να προσφασίζονται ότι δεν υπάρχει ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ για να μην συστρατεύσουν τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ και να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.
Δεν μπορεί το λουκέτο μιας τόσο μεγάλης επιχείρησης του Τύπου να περάσει έτσι απλά. Ο στόχος των εργαζομένων στα δύο Μέσα είναι να ξαναλειτουργήσουν. Και είμαστε βέβαιοι, ότι αυτό μπορεί να γίνει. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, είναι η ενεργή συμπαράσταση των συναδέλφων μας στα άλλα ΜΜΕ.

Σας σφίγγουμε θερμά το χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: