Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Από θυρωρός της ΝΔ, ιδιοκτήτης του ΕΤ;

Κατανοούμε απολύτως ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, επιθυμεί, αυτή τη φορά με αφορμή το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο, να στριμώξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επανειλημμένως άλλωστε τους προηγούμενους μήνες έκανε το ίδιο με αφορμή άλλα γεγονότα.
Όμως, από αυτού του σημείου μέχρι να προτείνει συγκεκριμένο σχήμα προσώπων που μπορεί να αναλάβει την εφημερίδα, και πολύ περισσότερο, τον εαυτό του ως «υποψήφιο» αγοραστή της εφημερίδας, η απόσταση είναι μεγάλη.

Προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει ότι οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν πάτρωνες σε αυτή την εξαιρετικά δύσκλολη συγκυρία που περνούν, αλλά βιώσιμη λύση για μια εφημερίδα που θα είναι ανεξάρτητη, θα σέβεται τους αναγνώστες της, και θα είναι στην υπηρεσία της μάχιμης δημοσιογραφίας.

Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, άτομα που συνέδεσαν τα ονόματά τους με μαζικές απολύσεις στον -προ Γιάννας- Ελεύθερο Τύπο και με την σταδιακή απαξίωση της εφημερίδας, καλό θα ήταν να μην ακούγονται, διότι εξαγριώνουν τους εργαζόμενους.

Εμείς, αυτό που ζητάμε από όλα τα πολιτικά κόμματα –και βέβαια το ΛΑΟΣ- καθώς και τα συνδικάτα, είναι να πιέσουν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και για την εφημερίδα και για τους εργαζόμενούς της.

Ιδού όμως, τι ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αντέννα ο Γ.Καρατζαφέρης:

«Καλώ τους ανθρώπους με τους οποίους στήσαμε και δουλέψαμε μαζί την εφημερίδα, τον Δ. Ρίζο και τον Γ. Κύρτσο να φτιάξουμε ένα σχήμα και να πάρουμε τον ΕΤ και να συνεχίσει να βγαίνει η εφημερίδα, νοικοκυρεμένα και χωρίς σπατάλες. Η παράταξη τη χρειάζεται, αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής ακουμπά μόνον στον κ. Αλαφούζο. Μόνος μου ενδιαφέρομαι, δεν θέλω να αφήσω στην λήθη της ιστορίας αυτόν τον τίτλο. Όταν θα γίνει η εκκαθάριση θα δούμε τι θα κάνουμε».

7 σχόλια:

kakramis είπε...

Χωρις να θελω να φανω επικριτικος τι ακριβως μετρα επιθυμουν οι εργαζομενοι να παρει η κυβερνηση γιατι εγω απο αυτη την οπτικη το μονο που βλεπω ειναι ενα αδιεξοδο.;

unripe είπε...

Κάποιες αυτόματες ερωτήσεις... Ο καρατζαφέρης πως θεωρεί τον εαυτό του υποψήφιο επιχειρηματικό μέτοχο; Με χρήματα που βρήκε από που;

Επίσης αυτό θέλει να το κάνει για τον τίτλο της αγαπημένης του εφημερίδας μόνο... ενώ οι υπόλοιπες εφημερίδες και πόσο μάλλον οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που έχουν ήδη απολυθεί;

Οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν "σωτήρες" από όπου και αν προέρχονται και αυτό το ξεκαθαρίζουν στην ανακοίνωσή τους με τα αιτήματα που βάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι κυριοι να λαβει μετρα η κυβέρνηση "για την εφημερίδα και για τους εργαζόμενούς της".

Νεοφιλελευθερισμο δεν πουλουσατε
απο την φυλλαδα σας;

Τωρα που μεινατε ανεργοι ζητατε το
"στοργικο χερι" του κρατους;

Κυνοβουλευτικός είπε...

Σας ενοχλεί ο Καρατζαφέρης και δεν σας ενοχλούσε η Γιάννα;
Απορώ τι διαφορά βλέπετε...

Ανώνυμος είπε...

Έ, όχι και «έστησε» τον ΕΤ ο Καρατζαφέρης με τον Δ. Ρίζο και τον Γ. Κύρτσο. Δεν μπορεί απευθυνόμενος σε άσχετους δημοσιογράφους να παραμυθιάζει έτσι τον κόσμο; Καταρχήν αυτός πήγε για λίγο στην εφημερίδα το 1994 για να αντικαταστήσει ως αρθρογράφος τον Δ. Ρίζο, όταν αυτός απομακρύνθηκε από την συμμαχία Σαρρή - Κύρτσου - Έβερτ - Βαρβιτσιώτη και έψαχναν να βρουν ένα «βαρύ» δεξιό όνομα να τον αντικαταστήσει. Έπειτά, την ίδια περίοδο (αλλά και προηγουμένως) ο Ρίζος (καθημερινό φύλλο) και ο Κύρτσος (κυριακάτικο) ήταν συνεχώς στα μαχαίρια για την πρωτοκαθεδρία στην εφημερίδα. Και όλοι οι παλιοί γνωρίζουν ότι από αυτόν τον ανταγωνισμό άρχισε η πτωτική πορεία της εφημερίδας.

η πραγματικότητα είναι οτι το άτομο αυτό καθοδηγείται από το βαθύ κράτος του τόπου σαν πιόνι στην πολιτική σκακιέρα, με σκοπό να αλλάξει την ιστπορία, ποικιλοτρόπως....και το όνομα της χώρας από ελλάδα σε κοκκαλιστάν ή λατσηστάν (βλέπε τζαβέλλα)

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον Ανώνυμο, περί νεοφιλελευθερισμού και κρατικής παρέμβασης.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι δε σημαίνει απαραιτήτως ότι συμφωνούν με την κεντρική γραμμή του μέσου όπου εργάζονται. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που προσπαθούν και με προσωπικό κόστος να περάσουν τη δική τους προσωπική θεώρηση και καλά κάνουν και συνεχίζουν σε ένα μέσο που ενδεχομένως δεν τους εκφράζει πολιτικά ή ιδεολογικά, γιατί διαφορετικά τα μέσα θα ήταν πολύ πιο κομματικοκρατούμενα.

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Η απάντηση των εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου είναι ότι δεν θα γίνουν βορά στις όποιες τυχόν επιδιώξεις, παρασκηνιακά παιχνίδια ή μεθοδεύσεις.
Καταδικάζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία θέλει να μετατρέψει τον ΕΤ σε κομματική εφημερίδα, μετά την απόφαση της ιδιοκτησίας Αγγελόπουλου για αναστολή της έκδοσης.
Δεν πρόκειται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης στα κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα όλων όσοι έπαιξαν ή θέλουν να παίξουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των 450 υπό απόλυση εργαζομένων.
Υπερασπίζονται την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και το δικαίωμά τους στην εργασία.