Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου απαντούν στον κ. Γ. Λακόπουλο

Ο μόνιμος ως επισκέπτης στην εφημερίδα, το μεγαλο-στέλεχος το οποίο μόνο κατ' όνομα οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον ΕΤ γνώριζαν, κ. Γ. Λακόπουλος, έκανε λόγο για "αχούρι", για "τελειωμένη υπόθεση" και για ένα "κουφάρι" αναφερόμενος στον Ελεύθερο Τύπο. Όμως είναι γνωστό ποιος περιφερόταν στους διαδρόμους του Ελεύθερου Τύπου ως επαΐων, δίδοντας οδηγίες προς "ναυτιλομένους "...
Ας του υπενθυμίσουμε: ο ΕΤ είχε συμμαζεμένα οικονομικά, σταθερό και πιστό αναγνωστικό κοινό, ικανοποιητικότατες κυκλοφορίες και αφοσιωμένους συντάκτες. Τότε πραγματικά ήταν "μαγαζί γωνία". Γι' αυτό και η οικογένεια Αγγελόπουλου έσπευσε να τον αποκτήσει μέσα σε 20 λεπτά.
Όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν τον ΕΤ σε "κουφάρι", όσο κι αν επιθυμούν ακόμη και σήμερα να ξεσκίσουν τις σάρκες του, είναι ζωντανός. Είναι μαχητικός και θα απαντά σε κάθε πρόκληση από όπου και αν προέρχεται. Γιατί ο ΕΤ δεν είναι μερικοί μεγαλόσχημοι, ακριβοπληρωμένοι τοπoτηρητές, απόντες στα δύσκολα, αλλά οι εκατοντάδες των εργαζομένων του.

Οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου


ΥΓ. Ο πρώην αρθρογράφος του Βήματος επέλεξε να στείλει τις ευχαριστίες του στην εργοδοσία του ΕΤ μέσω της Μιχαλακοπούλου. Και δημοσιεύθηκαν στη στήλη των επιστολών...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας πουλήσανε οι συνδικαλοπατέρες σας φίλοι μου...
Σας κλαίω... Πουείναι οι συνεχόμενες απεργίες;

greekgaylolita είπε...

Να πω οτι δε σκεφτομουνα λακοπουλοπαπαχρηστους και λοιπους οταν εγραφα εχτες το σχολιο στο ποστ της Μαριιας Παπαδημητριου λιγο πιο κατω, θα πω ψεματα;-)

"στο χωρο υπαρχουν πολλοι που τους αρεσει να παιρνουν στο λαιμο τους αθωο κρεας.
Οι περισσοτεροι ειναι για να τους κλαις βεβαια.
Το θεμα ειναι να εξακολουθησουμε να σιχαινομαστε τη σκανδαλωδη σταση τους και να καγχαζουμε οταν τους βλεπουν να τρεχουν λαχανιασμενοι (και παντα ανακολουθοι) πισω απο τον εαυτο τους.
Και ισως στην επομενη στροφη, πατσισουμε καπως.."

Ανώνυμος είπε...

Εστειλε τις ευχαριστίες του μέσω του πρώην εργοδότη του, Ψυχάρη, στο Βήμα. Μάλλον αναζητά επιστροφή. Αλλά είναι πολύ αργά. Ο στα μέσα και στα έξω επί κυβερνήσεων Σημίτη που του έδειξε την πόρτα ο Γιωργάκης, απλά ψάχνεται τώρα να δεί τι θα κάνει και βεβαίως ξεπληρώνει τα χρήματα που τον πλήρωνε (και προτού πάει στον ΕΤ; Και τώρα μήπως;) η Γιάννα. Γράψε κανα μυθιστόρημα τσέπης ρε μεγάλε!

m3-csl είπε...

Απο εναν πρωην εργαζομενο.
Θα εχει ξεχασει φαινεται ποσες φωτο ρετουσαραμε την εβδομαδα για να ειναι εμφανισιμος. Αν ειναι τοσο εντιμος κ δεν του αρεσε το "κουφαρι" θα μπορουσε να παρει το καπελλακι του και παει απο εκει που ηρθε. Αλλα ειναι πολλα τα λεφτα Γιαννα...

Γιάννης είπε...

Πρωτοφανές και ανήκουστο στην ιστορία του Ελληνικού τύπου αίσχος, μνημείο κυνισμού και απανθρωπίας αλλα και σαχλότητας απο έναν ψευτοδιανοούμενο υπηρέτη πολλών αφεντάδων, αποτελεί το κείμενο του κ.Λακόπουλου. Τα κουφάρια ας τα αναζητεί στην παράταξή του και στο Συγκρότημά του, αιτία πολλών καταστροφών, ανωμαλιών και περιπετειών για την δημοσιογραφία και τον τόπο.Ας τα αναζητεί σ'αυτούς που έκλεισαν το "Βήμα", ούτε και εγώ ξέρω πόσες φορές, σ'αυτούς που σε περίοδο ακμής του γραπτού τύπου έφεραν τον "Ταχυδρόμο" απο τις 150.000 εβδομαδιαία κυκλοφορία στις 18.000, σ'αυτούς που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ζωντανό τον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", σ'αυτούς που χρωστούν ακόμη και τα βιβλία τσέπης που διανέμουν καθημερινώς ως προσφορές, σ'αυτούς που παριστάνουν τους μεγάλους χορηγούς και μέντορες της τέχνης με ξένα και κρατικά χρήματα, σ'αυτούς που δίνουν καθημερινώς βήμα για την προβολή και των πιο ακραίων ανθελληνικών θέσεων, ταγμένοι πάντοτε στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων, σ'αυτούς που με τα ίδια λόγια, τον ίδιο παλμό και την ίδια φρασεολογία υπηρέτησαν διαδοχικώς τον Χίτλερ, τον Παπάγο, τον Σοφ. Βενιζέλο, τον Παπαδόπουλο, τον Ιωαννίδη και μετά την μεταπολίτευση, ως προοδευτικοί, πλέον, τον Παπανδρέου, τον Σημίτη και τώρα τον Γκρούεφσκι, τον Ερτογάν κλπ Ας δουν με ειλικρίνεια και αυτοκριτική τα δικά τους μεγάλα χάλια και ας μην ασχολούνται με τους άλλους.

Le canard είπε...

Ο κ.Λακόπουλος μιλάει για εφημερίδα άχρηστη και άχρηστους δημοσιογράφους. Εάν εννοεί την πλειάδα των αυλικών που κουβαλήθηκαν (μήπως και ο ίδιος ήταν τέτοιος;) εκεί, καλώς. Συμφωνούμε. Εάν εννοεί όμως, ειδικά πολλούς από τους παλιούς του ΕΤ, αλλά και πολλούς από τους νέους, έχει λάθος. Κατ’αρχήν ο άνθρωπος αυτός που επι κυβερνήσεων Σημίτη ήταν στα μέσα και στα εξω του ΠΑΣΟΚ, αλλά πήρε πόδι από την Χαριλάου από τον ΓΑΠ, έφυγε από το Βήμα (τον πέταξε έξω ο Ντερμπεντέρης), και πήγε στον ΕΤ για να τον κάνει μια αντιδεξιά, φιλοΠΑΣΟΚικη φυλλάδα. Ο άνθρωπος αυτός διαποτισμένος από τον “λαμπρακισμό” (ανώτατο στάδιο της δημοσιογραφικής υποτέλειας), όπως και όλοι οι πράσινοι, και μόνο στο άκουσμα της ονομασίας Ελεύθερος Τύπος έβγαζε σπυράκια. Και θα έφτιαχνε μια κεντροδεξιά εφημερίδα; Ιδού γιατί βύθισε η Γιάννα το “φαραωνικό” καράβι που έφτιαξε. Καλά κυρία μου δεν ξέρεις ότι όταν παίρνεις κάποιον πρασινο-φρουρό, δεν μπορείς να φτιάξεις δεξιό φύλλο;

Ανώνυμος είπε...

Όταν έγραφε όμως τα εμμετικά άρθρα του κανένας δε μίλαγε...

Ανώνυμος είπε...

Λακόπουλε πήγαινε να γράψεις πάλι κανένα άρθρο επί παραγγελία για τους γαλάζιους σου φίλους...

Ανώνυμος είπε...

Exete thn sthrixh mas, i kalyterh idea tha itan ta mesa na synexisoyn na leitoyrgoyn, aytodiaxeirizomena apo tous idious tous ergazomenoys se ayta. oi kathe eidous Liakopouloi amoibontai me xiliades eyrw (ta legomena dieythintika stelexi pou einai kai ypethina gia thn grammh ths kathe efhmeridas) kai meta lene oti ftaine oi aploi dimosiografoi kai oi aploi ergazomenoi

"ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ" είπε...

Η "ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ .

Ο Γ. ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ "ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑΣ"

Χθες το "ΒΗΜΑ" δημοσίευσε μια επιστολή του γνωστού αριστεροδέξιου "επιθετικού" της σύχρονης δημοσιογραφικής ομάδας των "ολίγων" Γ. Λακόπουλου, στην οποία μεταξύ των άλλων, διαβάσαμε ότι οι Αγγελόπουλοι δεν παρέλαβαν μια επιτυχημένη εφημερίδα αλλά ένα κουφάρι ,ένα αχούρι.Δεν ξέρω αν τελικά τόσες εκκρίσεις σιέλου θα πιάσουν τόπο, αυτό που ξέρω είναι ότι πάλι θα δούμε τον "ανθυπο-Πρετεντέρη" να κάνει βαρύγδουπες αναλύσεις και σχόλια "τύπου da capo" σε κάποια ΕΡΤ παριστάνοντας τον ειδικό ΠΑΣΟΚΟΛΟΓΟ όπως σε άλλες εποχές ο Γεωργαλάς τον μέγα ΣΟΒΙΕΤΟΛΟΓΟ.
Αν θέλεις και επιμένεις κ. Λακόπουλε να σε διαβάζει ο κόσμος πρέπει να ξεκαβαλικέψεις το καλάμι και να αποβάλλεις την επαρχιώτικη συμπεριφορά του αριβίστα κόλακα.Να θυμηθείς ότι το να ενημερώνεις το κόσμο είναι λειτούργημα και να αποκαλύπτεις ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ και όχι μισές και κολοβωμένες αλήθειες είναι βασική δημοσιογραφική υποχρέωση.
Είναι κατάντια για ένα λαό βασανισμένο απο διάφορους μπουρδολόγους βλαχόφραγκους να βλέπει στα παράθυρα της τηλετύφλωσης όλο αυτο τον εσμό της υπερτιμολογημένης δημοσιογραφικής σαπουνόφουσκας να του ξεπλένει τον εγκέφαλο.

Περισσότερα στο http://klassikoperiptosi.blogspot.com/