Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Απεργιακή διαδήλωση- Δήλωση Finacial Crimes


Απεργιακή διαδήλωση από την ΕΣΗΕΑ στη Βουλή, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με αφορμή τις εξελίξεις που δημιουργήθηκαν στο Ελεύθερο Τύπο, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κατάσταση στον Ξένιο και σε άλλα ΜΜΕ.
Από τους Financial Crimes φωνάχτηκαν συνθήματα όπως:
"Θέσεις εργασίας σταθερές, όχι απολύσεις και περικοπές"
"να και μια πρόταση για περικοπές, golden boys και διευθυντές"
"Αυξήσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στους μισθούς, όχι απολύσεις και ελαστικούς"
"και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί, θα είμαστε όλοι απεργοί"

Μετά το τέλος της διαδήλωσης έγινε συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ όπου οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο και τον City ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τα τεκταινόμενα και έγινε ανταλλαγή απόψεων. Για λίγη ώρα αργότερα είχε προγραμματιστεί συνεδρίαστη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του διασωματειακού, για την οποία θα σας ενημερώσουμε το βράδυ, για το περιεχόμενό της.

Υ.Γ. η πρόταση των συνέδρων των Financial Crimes στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ να διακόψει για λίγη ώρα τις εργασίες του για να πάρουν μέρος οι σύνεδροι στη διαδήλωση, δεν έγινε δεκτή, κυρίως με επιχειρήματα για την οριακή απαρτία του συνεδρίου, μετά την διαδήλωση.

Υ.Γ.2 από συνδικαλιστές ζητήθηκε από τους F.Crimes να δοθεί για λίγη ώρα η μεγάλη ντουντούκα που είχαν ώστε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους ο Σόμπολος, πριν τη διαδήλωση. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό γιατί θεωρήθηκε απαράδεκτο το επίπεδο ανοργανωσιάς της ΕΣΗΕΑ τόσο από την πλημμελή παρουσία μελών του ΔΣ (μόλις ένας)στις περιφρουρήσεις στο Κορωπί, όσο και για την οργάνωση της διαδήλωσης.
Όφειλαν να είχαν εξασφαλίσει τα στοιχειώδη. Αντίθετα η ντουντούκα παραχωρήθηκε στους εργαζόμενους του Ελεύθερου Τύπου όταν αυτοί την χρειάστηκαν.

1 σχόλιο:

unripe είπε...

Ευκαιρία με αυτό το ποστ να προβάλουμε το πετυχημένο σκίτσο του Νίκαδρου στο blog των Financial Crimes που αναρτήθηκε με ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου στο παρακάτω link:

http://financialcrimesnews.blogspot.com/2009/06/blog-post_1889.html