Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Βουλή τώρα. Παρεμβάσεις πολιτικών και αποφάσεις


Την Τετάρτη συμφωνήθηκε να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της κρίσης στον Τύπο. Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προτείνει να εγγραφεί κατά προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη το θέμα της κρίσης στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, υποστήριξε ότι «η συζήτηση αυτή είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα και να μην βλέπουμε τα πράγματα ως Κοινοβούλιο εκ των υστέρων. Θα πρέπει να δούμε τι γίνεται ειδικά στο χώρο των ηλεκτρονικών Μέσων, που ως αρμόδια επιτροπή έχουμε και θεσμοθετημένο ρόλο. Να εξετάσουμε πώς πουλήθηκε ένα ηλεκτρονικό Μέσο σε Γερμανούς, πώς πάει να κλείσει τώρα ένα ραδιόφωνο, να ακούσουμε τους αρμόδιους»

-----------------------
Δέκα προτάσεις για τον Ελεύθερο Τύπο έκανε από το βήμα της Βουλής πριν από λίγο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.
Χαρακτηριστικά κατήγγειλε ότι 500 οικογένειες μέσα στον Τύπο έχασαν τη δουλειά τους, λέγοντας ότι «δεν καταγγέλω μόνο το ταξικό και κερδοσκοπικό τοπίο στα ΜΜΕ αλλά κάνω και 10 προτάσεις. Να δοθεί λύση σε όλο το συγκρότημα του Ελεύθερου Τύπου. Η εργοδοσία να αναλάβει τις ευθύνες της. Λύση με συμμετοχή εργαζομένων. Επείγοντα μέτρα για ανάκληση απολύσεων και στήριξη των αποδοχών των εργαζομένων». Σε θεσμικό επίπεδο μίλησε για την ανάγκη αναθεώρησης της νομοθεσίας, για τη δεσπόζουσα θέση και τις πολλαπλές ιδιοκτησίες σ’ έναν επιχειρηματία και ζήτησε άμεση συζήτηση στην αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζήτησε να εγγραφεί κατά προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη το θέμα της κρίσης στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Απόστολος Σταύρου, συναίνεσε και είπε ότι μπορεί να γίνει σε μια ολόκληρη συνεδρίαση αν το Σώμα συμφωνήσει.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε πως «το θέμα των ημερών είναι το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου. Να ασχοληθούμε όλοι να δούμε τι συμβαίνει. Δίνονται μεγάλα κεφάλαια και γίνονται άγρια παιχνίδια στον Τύπο. Δεν μάθαμε τίποτα από την περίπτωση Κοσκωτά;. Η πλουσιότερη οικογένεια της χώρας κλείνει μια εφημερίδα κι ένα ραδιόφωνο. Θα μας πει τι συμβαίνει; Ενδιαφέρεται κανείς και κυρίως η εκτελεστική εξουσία να δει τι συμβαίνει στον Ελεύθερο Τύπο και πώς μπορεί να παρέμβει;»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να δν χρησιμοποιείτε και το e-tipos.com ????