Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ο γύρος του κόσμου μ' ένα λουκέτο - Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ

Η είδηση για το αιφνιδιαστικό λουκέτο στον Ε.Τ και στο ραδιοσταθό CITY «ταξίδεψε» σε ολόκληρο τον κόσμο.

  • «H Ελλάδα χωρίς ενημέρωση μετά το κλείσιμο εκδοτικού συγκροτήματος» γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. « Το ειδησεογραφικό μπλάκ-άουτ είναι μία μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση των ιδιοκτητών του Ελεύθερου Τύπου να κλείσουν την επιχείρηση. Η καθημερινή εφημερίδα αγοράστηκε το 2006 από την πρώην πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, την πάμπλουτη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη…» σημειώνει.

  • Το απεργιακό πρωτοσέλιδο με τον τίτλο ΝΤΡΟΠΗ που αναρτήθηκε στα περίπτερα της Αθήνας, έκανε επίσης τον γύρο του κόσμου μέσα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press. Στο συνοδευτικό τηλεγράφημα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες εφημερίδων από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία υπογραμμίζεται: «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι απεργούν για το κλείσιμο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και του ραδιοσταθμού City 99,5, ιδιοκτησίας της πρώην επικεφαλής της διοργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και του συζύγου της. Η ΕΣΗΕΑ, η μεγαλύτερη δημοσιογραφική ένωση της χώρας κήρυξε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα. Ο Ελεύθερος Τύπος είναι η πρώτη μεγάλη εφημερίδα που κλείνει στην Ελλάδα από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης».

  • Μπλακ άουτ στην ενημέρωση είχε χθες ολόκληρη η Ελλάδα. Οι δημοσιογράφοι ολόκληρης της χώρας, πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ξαφνικό «λουκέτο» στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»μεταδίδει και το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA Οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας, Θόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου, ανακοίνωσαν το κλείσιμο του καθημερινού και του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας καθώς και του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5, επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους. Με απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων των 450 εργαζόμενων, το μπλακ αουτ στην ενημέρωση ξεκίνησε στις 17:00 μμ της Δευτέρας και διήρκησε ως της 17:00μμ της Τρίτης. Συμμετείχαν σε αυτό, εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα, ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και διαδικτυακές εφημερίδες. Τη λύπη του για το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας, η οποία είχε ιδρυθεί το 1983 εξέφρασε και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Ευάγγελος Αντώναρος.

  • Οι Έλληνες δημοσιογράφοι απεργούν για το κλεισιμο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» μίας από τις πλέον παραδοσιακές της χώρας μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο Efe και η εφημερίδα El Mundo. Η καθημερινή και η κυριακάτικη έκδοση, που ανήκουν από το 2006 στην πρόεδρο της ΟΕΟΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου βάζουν λουκέτο, όπως επίσης ο ραδιοσταθμός City και το portal της εφημερίδας. Οι περίπου 450 εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους αποφάσισαν να συνεχίσουν την έκδοση της εφημερίδας σε ψηφιακή μορφή και ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρέμβει για να σώσει την επιχείρηση.

  • Ο «Ελεύθερος Τύπος», η πιο ανταγωνιστική ελληνική εφημερίδα βγάζει αύριο το τελευταίο της φύλλο γράφει το http://www.grreporter.info/, διαδικτυακό πρακτορείο ειδήσεων από Βούλγαρους δημοσιογράφους. Η οικονομική κρίση, η συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς, οι δυσάρεστες εξελίξεις στον Τύπο και η παράλογη επιχειρηματική πολιτική των ιδιοκτητών της εφημερίδας, Θεοδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου προκάλεσαν τη μεγαλύτερη κατάρρευση στην ιστορία των ελληνικών μίντια.(…) Η αναστολή της έκδοσης θεωρείται τεράστια απιτυχία ιδιαίτερα για τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία επέδειξε εκπληκτικές διοικητικές ικανότητες ως πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.




1 σχόλιο:

unripe είπε...

Με αφορμή την ενημέρωση, έχω από χθες μια απορία σχετικά με το site e-tipos.com

Καταλαβαίνω ότι ένα blog είναι πιο άμεσο για επικοινωνία των εργαζόμενων κ ανάδειξη του αγώνα τους.

Ομως γιατί να δν χρησιμοποιείτε και το e-tipos.com εφόσον είναι ακόμα ανεβασμένη σελίδα και λειτουργεί. Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες ή είναι συνειδητή στάση;