Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζουμε το λουκέτο στον ΕΤ


Η ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στους απολυμένους του Ελεύθερου Τύπου, του Τύπου της Κυριακής, του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 και του ηλεκτρονικού portal
H E.E. της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την αιφνιδιαστική απόφαση των επιχειρηματιών Θ. και Γ. Αγγελοπούλου να βάλουν "λουκέτο" στον Όμιλο ενημέρωσης του «Ελεύθερου Τύπου», του «Τύπου της Κυριακής», του ραδιοφωνικού σταθμού «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο 460 εργαζόμενους.
Οι απολύσεις αναδεικνύουν με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο τις επιδιώξεις των εργοδοτών να μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και να διατηρήσουν αλώβητα τα κέρδη τους.
Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους για ανάκληση των απολύσεων, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και της αξιοπρέπειάς τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σας εκφράσω την συμπαράσταση και την θλίψη μου για την άδικη και συνάμα αδικαιολόγητη διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας σας και του ένθετου περιοδικού Φαινόμενα.
Το περιοδικό Φαινόμενα ήταν πραγματικά ξεχωριστό, τόσο στη θεματολογία του, όσο και στη απόδοση αλλά και την παρουσίαση του. Κέρδιζε τον αναγνώστη με την εγκυρότητα, την αμεσότητα και την ειλικρίνεια του, την στιγμή που άλλοι κινούνται με οδηγό την παραπληροφόρηση και τις όποιες σκοπιμότητες.
Είναι κρίμα στην Ελλάδα του σήμερα, οι άνθρωποι που το πλαισίωναν, άνθρωποι με ήθος, με τέτοια επιστημονική κατάρτιση και με πνεύμα δημοκρατικό, να αναγκάζονται να σιωπούν.