Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Κυβέρνηση: Αδέξιοι, όπως σε όλα

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αιφνιδιασμένη και παγωμένη από τις εξελίξεις στον Ελεύθερο Τύπο. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και σε άλλα σοβαρά θέματα του τόπου μας, το μέγαρο Μαξίμου και η ΝΔ βρέθηκαν προ τετελεσμένου, κολυμπώντας στον ωκεανό της άγνοιας και της απραξίας. Το ίδιο και με τον ΕΤ. Επί κυβερνήσεως ΝΔ, η εφημερίδα της κεντροδεξιάς πουλήθηκε μέσα σε μισή ώρα από τους εφοπλιστές που συνδιαλέγονταν –υποτίθεται- με το Μαξίμου και είχαν πάρει την εφημερίδα, στην κ.Αγγελοπούλου. Επί κυβερνήσεώς της επίσης, το ζεύγος Αγγελοπούλου ξαναπέταξε στη μούρη της ΝΔ την εφημερίδα.

Ο ΕΤ και ο City όμως, δεν είναι απλά δύο μεγάλα ΜΜΕ που κλείνουν. Είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που κλείνει στην Ελλάδα, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση ωστόσο, αντί να αντιδράσει, δείχνει μουδιασμένη. Γιατί άραγε; Δεν θέλει να χαλάσει τις καρδιές των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών-εκδοτών, των γνωστών «νταβατζήδων» του κ. Καραμανλή στου Μπαϊρακτάρη; Οι τελευταίοι, είναι εμφανές, ότι τώρα το μόνο που θέλουν είναι να κανιβαλίσουν τους αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου. Διότι δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του δεύτερου τη τάξει υπουργού, κ.Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έκανε την «βαρυσήμαντον» δήλωση πως ό,τι ισχύει για τους άλλους εργαζόμενους, θα ισχύσει και για μας. Σιγά την… είδηση. Δεν το ξέρουμε, εμείς, αυτό; Ζητάμε κάτι περισσότερο; Όχι. Μην μας πετάει όμως, το κόκκαλο των «καλύτερων συνθηκών ανεργίας» ως … εξυπηρέτηση. Εμείς δεν θέλουμε μονιμότητα στην ανεργία, αλλά στην εργασία.

Να θυμίσουμε και κάτι ακόμη: Ο κ.Παυλόπουλος είχε επισκεφθεί δύο φορές τα γραφεία του Ελεύθερου Τύπου της κ.Αγγελοπούλου. Λέγεται επίσης, ότι ήταν σε καθημερινή επαφή με πρώην διευθυντικά στελέχη του ΕΤ για να τους δίνει την κυβερνητική «πρωτοσέλιδη γραμμή». Ο ίδιος φέρεται να έπεισε και τον πρωθυπουργό, κ.Καραμανλή να επισκεφθεί την εφημερίδα. Ξέρουμε ακόμα, ότι ο κ.Παυλόπουλος ανέκαθεν, ως νομικός, τα’χε πολύ καλά με τους σημαντικότερους εκδότες της χώρας. Και βέβαια, ως είναι φυσικόν, είχε αναλάβει αρκετές σοβαρές υποθέσεις τους. Ο υπουργός Εσωτερικών, μετά την αποχώρηση του κ.Ρουσσόπουλου από υπουργός Επικρατείας, ήταν αρμόδιος σε πολύ μεγάλο βαθμό για την κρατική βοήθεια και το μοίρασμα της διαφήμισης στα ΜΜΕ. Καλό θα ήταν να μας πεί για όλα αυτά ο κ.Παυλόπουλος, αντί να διαρρέει ότι ο κ.Σόμπολος της ΕΣΗΕΑ του ζήτησε να βάλει δημοσιογράφους του ΕΤ στην ΕΡΤ. Δεν περιορίζονται τα αιτήματά μας κ.Παυλόπουλε σε μια θέση στο Δημόσιο και μάλιστα με εξάμηνη σύμβαση.

Οσον αφορά τον κ.Σόμπολο, απορούμε. Πως είναι δυνατόν, από τη μια μεριά να ζητάει πρώτα να σχηματιστεί προεδρία στην ΕΣΗΕΑ για να αποφασιστεί ενδεχόμενη απεργιακή κινητοποίηση σε όλα τα ΜΜΕ, και από την άλλη, χωρίς να έχει σχηματιστεί προεδρείο να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων;

Εργαζόμενοι ΕΤ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι χθες ήρθαμε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίδειξη απάθειας από πλευράς της ΕΣΗΕΑ εδώ και πολύ καιρό.

Αντιμετωπίζετε - κι εμείς στα άλλα φυσικά Μέσα μαζί - ένα τρομακτικό πρόβλημα και οι κύριοι που μας "εκπροσωπούν" επιλέγουν να έρχονται σε ρήξη μεταξύ τους για την πρωτοκαθεδρία.

Στην πιο κρίσιμη ίσως φάση του κλάδου, που επηρρεάζει όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων στα Μέσα, η ΕΣΗΕΑ επιλέγει το δρόμο της σιωπής, της εξυπηρέτησης των φυσικών εργοδοτών τους.

Οι 460 στη δική σας οικογένεια, οι 60 του Ξένιου, οι απολύσεις και οι απειλές σε ΑΝΤ1, στο ΑΛΤΕΡ, τον ΣΚΆΙ, στην Καθημερινή, την Απογευματινή και τη Χώρα οι απλήρωτοι της Εξπρές συντελούν μια εικόνα πραγματικής διάλυσης στο χώρο. Και αποτελούν μοναχά το προμήνυμα της επίθεσης - που ετοιμάζει η πράγματι συντεταγμένη εργοδοσία - προς τους εργαζομένους, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, γιατί οι καιροί που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ πιο σκοτεινοί.
Η ΕΣΗΕΑ ωστόσο δε δείχνει να κλονίζεται. Με τη στάση της δηλώνει ότι "όλα είναι εντάξει", και πως "υπάρχουν και χειρότερα".

Ως ένας απλός και ανώνυμος τούτη την ώρα συνάδελφος σας, που δεν έχει παραταξιακές αγκυλώσεις, σας στέλνω τη δική μου αγάπη και συμπαράσταση.

Ας είμαστε όλοι μαζί σε αυτά που συμβαίνουν και σε αυτά που έρχονται.

Ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Ας αφήσουμε για λίγο την καρέκλα μας, και ας βρεθούμε μαζί στο δρόμο.

Κανείς δε θα πολεμήσει για μας αν δε του δείξουμε τη δική μας φοβερή φαρέτρα.

Δε μας γονάτισαν ακόμα.
Και δυστυχώς γι'αυτούς,
δε θα το καταφέρουν ποτέ.

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ είπε...

Το κλείσιμο του City,του Ελεύθερου Τύπου και της ηλεκτρονικής του έκδοσης αποτελεί προσωπική πολιτική ήττα του πρωθυπουργού που είχε επισκεφθεί το συγκρότημα Αγγελόπουλου λίγο καιρό πριν.

Κοραλία είπε...

Το μεταφέρω όπως το διάβασα και έγινα έξαλλη: Το παραπολιτικό του Δ. Τσιόδρα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο το... σύρμα που έπεσε από το Μαξίμου και την Ρηγίλλης μόλις έκλεισε ο Ελεύθερος Τύπος. Ενδεχομένως να είχε πέσει από πριν, απλά να περίμεναν την τυπική επιβεβαίωση με τις ανακοινώσεις της ιδιοκτησίας για το λουκέτο. Πως το έλεγε το παλιό τραγούδι; "Έχω ένα μυστικό...".

http://pressmme.blogspot.com/2009/06/blog-post_4816.html

Τέτοια αντανακλαστικά αυτή η άχρηστη, κουρασμένη κυβέρνηση; Τελικά, μήπως ήξεραν, μήπως είχαν ενημερωθεί ώστε να είναι προετοιμασμένοι;;;;