Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Κρίση στα ΜΜΕ: Το λουκέτο στον Ξένιο 94,3 FM

Οι εργαζόμενοι στον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους, στους εργαζόμενους του Ελεύθερου Τύπου και του City 99,5 FM, και είναι έτοιμοι να σταθούν δίπλα σας, καθώς βιώνουν το ίδιο πρόβλημα της λύσης και εκκαθάρισης από τις 15 Ιουνίου!!!

Συνάδελφοι σας καταλαβαίνουμε απόλυτα. Ζούμε τις ίδιες αγωνίες, για το τι θα μας ξημερώσει αύριο!!!

3 σχόλια:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ «ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM» είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ «ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM»
Ανω Λιόσια 24 / 06 /2009
Οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου των Άνω Λιοσίων «ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM», με ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, εκφράζουν την αντίθεσή τους, στην αιφνιδιαστική απόφαση της Δημοτικής Αρχής των Άνω Λιοσίων (15/06/2009), να προχωρήσει σε λύση και εκκαθάριση του σταθμού, να μεταφερθεί το προσωπικό (60 εργαζόμενοι) στο Δήμο, ή στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (βλ. Ε.Ρ.Τ.) και να μεταβιβασθεί η άδεια και η συχνότητα του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» στη διαδημοτική επιχείρηση των Δήμων Ασπροπύργου και Άνω Λιοσίων ATTICA TV!!!
Όλα αυτά μπορούν να γίνουν, έτσι απλά; Οι εργαζόμενοι παρά τις «προφορικές» διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Άνω Λιοσίων κ. Χρήστου Παππού ότι θα μεταφερθούν με τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις των κλάδων τους (ΕΣΗΕΑ-ΕΤΕΡ-ΕΠΗΕΑ) είναι επιφυλακτικοί, όπως αυτό έχει εκφραστεί άλλωστε από τα σωματεία, για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει μελλοντικά μια τέτοια «μετάταξη». Αντέχει το γραφείο τύπου, του Δήμου Άνω Λιοσίων 60 εργαζόμενους, οι οποίοι θα πληρώνονται με τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας;
Μπορεί να μεταβιβασθεί τόσο απλά η άδεια και η συχνότητα ενός δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού και στη συγκεκριμένη περίπτωση του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM»; Οι εργαζόμενοι του σταθμού, είναι αναστατωμένοι με όλες αυτές τις εξελίξεις, και δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει αύριο!!!
Παράλληλα οι εργαζόμενοι του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» δεν μπορούν να κατανοήσουν τη συγκεκριμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, από τη στιγμή που η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών κος Προκόπης Παυλόπουλος, έχει αναθέσει στην ΚΕΔΚΕ να ετοιμάσει σχετική ρύθμιση, η οποία (σύμφωνα με την ΚΕΔΚΕ) αφενός δεν θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα των Δημοτικών Μ.Μ.Ε. και αφετέρου δεν θα θίγει τις θέσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς. Γιατί βιάζεται η δημοτική αρχή των Άνω Λιοσίων; Γιατί παρακάμπτει την ΚΕΔΚΕ και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση;
Οι εργαζόμενοι του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» δεν είναι διατεθειμένοι να «φορτωθούν» στις πλάτες τους αμαρτίες άλλων!!! Δεν θα θυσιαστούν, ως άλλη «Ιφιγένεια», στο βωμό των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου, για τα οποία δεν φέρουν απολύτως καμία ευθύνη, οι εργαζόμενοι!!! Τα «όποια» χρέη και τα οικονομικά προβλήματα, δεν δημιουργήθηκαν από τους εργαζόμενους, αλλά είναι «προφανώς» αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης, των εκάστοτε διοικήσεων και δεν θα τα πληρώσουν τώρα, οι «πραγματικά» εργαζόμενοι!!!
Μέσα σε όλα αυτά, οι εργαζόμενοι στον «ΞΕΝΙΟ 94,3 FM» από τις 15 Ιουνίου 2009, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς δεν τους έχει καταβληθεί (για ακόμη μία φορά) ο μισθός του Μαίου, (σε 16 συνάδελφους υπάρχει οφειλή από τον μισθό του Απριλίου, σε μία συνάδελφο υπάρχουν οφειλές μισθών του Ιουλίου 2008 και του Δεκεμβρίου 2008!!!) ενώ την επόμενη εβδομάδα… ολοκληρώνεται και ο Ιούνιος.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΞΕΝΙΟ είπε...

(συνέχεια) Οι εργαζόμενοι στον ιστορικό Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM» της Δυτικής Αττικής:
α)δεν είναι «αναλώσιμοι», έχουν προσφέρει όλα αυτά τα 22 χρόνια, τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου ο σταθμός, να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία στα «ερτζιανά», όσο αυτό τους επιτρεπόταν, από τις εκάστοτε διοικήσεις,
β)διαφωνούν με το «ξεπούλημα» του σταθμού, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό για τον Δήμο των Άνω Λιοσίων και
γ)δηλώνουν την επιθυμία τους να συνεχίσουν να εργάζονται με αστείρευτη διάθεση και αξιοπρέπεια, στο χώρο που αποτελεί χρόνια τώρα, το δεύτερο σπίτι τους!!!
Οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού των Άνω Λιοσίων, «ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM» διεκδικούν:
* Τη διατήρηση της φυσιογνωμίας και της ταυτότητας του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM», όπως και των υπολοίπων δημοτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών της χώρας.
* Την άμεση προώθηση λύσης, στο πρόβλημα που δημιούργησαν, τόσο ο νόμος για τις αδειοδοτήσεις όσο και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, για τη συνέχιση της λειτουργίας του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» καθώς και των υπολοίπων δημοτικών Μ.Μ.Ε.
* Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους, στον «ΞΕΝΙΟ 94,3 FM» και στους υπόλοιπους δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, χωρίς να θιγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.
Οι εργαζόμενοι του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» και κατ’ επέκταση όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, απορρίπτουν κάθε σχέδιο που δε λύνει οριστικά το πρόβλημα σήμερα, και δε διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας, αλλά μεταθέτει το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, στο μέλλον.
Οι διοικήσεις της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Π.Ο.Ε.ΣΥ., της Ε.Τ.Ε.Ρ. και της Ε.Π.Η.Ε.Α,. πρέπει ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον συντονισμό της αγωνιστικής δράσης, προκειμένου ο «ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM» να παραμείνει ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ!!!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ «ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM»

Ανώνυμος είπε...

Δεν έκλεισε μόνο ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και ο «CITY 99,5 FM»!!!

Ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός των Άνω Λιοσίων «ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM», σύμφωνα με απόφαση της Δημοτικής Αρχής των Άνω Λιοσίων,

από τις 15 Ιουνίου 2009, βρίσκεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης!!!

Δηλαδή, οι 60 εργαζόμενοι του «ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM» είναι στην ίδια μοίρα με τους 460 εργαζόμενους στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» και τον «CITY 99,5 FM».

Υπάρχουν και οι 60 οικογένειες του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM που βιώνουν τον δικό τους «Γολγοθά».

Οι εργαζόμενοι του σταθμού βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 15 Ιουνίου 2009, καθώς είναι απλήρωτοι για δύο μήνες !!!