Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Αναλύσεις εκ του ασφαλούς...

Του Κώστα Αργυρού

Βγήκαν όλοι σαν τα κοράκια σήμερα στα παράθυρα των 8 να σχολιάσουν «έγκυρα και αντικειμενικά» πάνω από το φέρετρο. Αναλύσεις εκ του ασφαλούς και επικήδειοι με επίλογο αυταρέσκειας. Με πλατιά χαμόγελα «δικαίωσης». Ακόμα και από εκείνους που κάποτε είχαν φέρει τον ΕΤ στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Από εκείνους, που όσο ένιωθαν την Γιάννα ισχυρή απλά την κολάκευαν σε κοινωνικές εκδηλώσεις και φρόντιζαν να καλλιεργούν φήμες ότι τους «βολιδοσκοπεί» για να αναλάβουν αυτοί ξανά το τιμόνι της ναυαρχίδας. Δεν αισθάνθηκαν ούτε καν την ανάγκη να χύσουν έστω κάποια κροκοδείλια δάκρυα για τους «συναδέλφους» τους, που πάνε πια κάθε πρωί σε άδεια γραφεία, κοιτάζοντας βουβά πληκτρολόγια και θα μείνουν σε λίγες μέρες οριστικά και αμετάκλητα στο δρόμο. Εκδότες, διευθυντές, διευθύνοντες σύμβουλοι, και λοιπές «στελεχικές δυνάμεις» εξαφανισμένες από προσώπου γης. Αυτοί που καμάρωναν μέχρι προχτές για τα βραβεία, τη γκλαμουριά και τη δημοσιότητα. Αλήθεια γιατί σήμερα τα κανάλια δεν κάλεσαν για παράδειγμα στα δελτία τους τον κ. Κοτρώτσο, που τον είχαν μέχρι πρότινος κάθε δεύτερη μέρα στα παράθυρα, να εξηγήσει από πρώτο χέρι τι έφταιξε; Γιατί κανένα τους δεν σκέφτηκε να ζητήσει μια τοποθέτηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους; «Δεν προβλέπεται» από τη διαδικασία, όπως θα λέγανε και στο στρατό...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη τα… κατάφερε!!! Χρεοκόπησε και οδήγησε στο σκουπιδόλακκο της Ιστορίας την πάλαι ποτέ κορυφαία και πρωτοπόρα εφημερίδα της Φιλελεύθερης Παράταξης, τον «Ελεύθερο Τύπο»! Η αποστάτρια της Παράταξης (κάποτε ήταν και βουλευτής της ΝΔ…) και όψιμη συμμέτοχος και συνένοχος του Φαύλου Συστήματος των Νταβατζήδων του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ εξετέλεσε τη μακάβρια και εφιαλτική αποστολή της στο ακέραιο! Σαν νέος Κοσκωτάς, που όμως ως πρόθεση δεν είχε απλώς να «αλώσει» για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ των Νταβατζήδων τον ιστορικά φίλα προσκείμενο στη ΝΔ τύπο, αλλά να τον οδηγήσει στη διάλυση και τον αφανισμό!

Θύματα του ανόσιου αυτού πολιτικού εγκλήματος της υπερφίαλης και ματαιόδοξης Γιάννας οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του «Ε.Τ» που αίφνης πληροφορήθηκαν σήμερα ότι θα μείνουν στο δρόμο… Αλλά τι πρόβλημα μπορεί να έχει γι’ αυτό η εκλεκτή του Σημίτη κ. Αγγελοπούλου και ο τραγελαφικός της θίασος; Εκείνη συνεχίζει να σπέρνει την καταστροφή και τη διχόνοια όπου κι αν βρεθεί… Μέχρι στιγμής έχει κατορθώσει περίφημα να διαλύσει την Οικογένεια των Αγγελοπουλέων και να τους οδηγήσει στα μαχαίρια και στις δικαστικές διαμάχες! Ο «Ε.Τ.» θα γλύτωνε από τη «δηλητηριώδη» Γιάννα…;

Αλλά η ευθύνη των επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδος (Κοτρώτσος, Κοττάκης, Πυργιώτη, κλπ) της εφημερίδος παραμένει τεράστια! Διότι, ενδίδοντας στο χρήμα των Αγγελοπουλέων και στις προσταγές της κυρίας Γιάννας πρόδωσαν χυδαία τους Νεοδημοκράτες αναγνώστες του «Ε.Τ», που εδώ και 2 δεκαετίες περίπου τον κρατούσαν σταθερά στις πρώτες θέσεις της κυκλοφορίας των εντύπων! Τα πολιτικά «αλληθωρίσματα» της παραδοσιακής αυτής εφημερίδας της Φιλελεύθερης Παράταξης – που έδωσε μεγάλες μάχες σε δύσκολες και κρίσιμες εποχές, όταν όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά της σταλινικής πασοκικής προπαγάνδας (1981-1989) – πλήγωσαν τους φιλελεύθερους πολίτες, που ένιωσαν πλέον να ασφυκτιούν μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι»… Γιατί έτσι βλέπαμε τη μεγάλη εφημερίδα εμείς οι Νεοδημοκράτες: σαν το σπίτι μας, το καταφύγιό μας, όπου αναζητούσαμε την αλήθεια κόντρα στη λαίλαπα του πράσινου γκεμπελισμού και της παραπληροφόρησης του Συστήματος ΠΑΣΟΚ! Τα τελευταία χρόνια, όμως, από τη μαύρη και αποφράδα ημέρα που τον «Ε.Τ.» λαφυραγώγησε η κ. Γιάννα, μοιραία μεταβληθήκαμε σε «ξένα σώματα» μέσα στο πάλαι ποτέ «σπίτι» μας…

Η «γαλάζια» μπλογκόσφαιρα εγκαίρως το αντελήφθη και το επεσήμανε, καλώντας τους φιλελεύθερους πολίτες να «μποϊκοτάρουν» τις εφημερίδες που πρόδωσαν το φιλότιμό τους, ανάμεσα στις οποίες και ο «Ε.Τ.» (βλ. εικ. στο http://naxios.blogspot.com/)…

Οι παραδοσιακοί αναγνώστες – στη συντριπτική τους πλειοψηφία Νεοδημοκράτες – γύρισαν την πλάτη στον «Ε.Τ.», ενώ «οι άλλοι» δεν είχαν κανένα λόγο να αφήσουν τα δικά τους παραδοσιακά έντυπα, για να στηρίξουν το γενιτσαρισμό της εν λόγω εφημερίδος. Έτσι, νομοτελειακά ο «Ε.Τ.» από πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα κάποτε, κατάντησε «ζημιογόνα επιχείρηση». Και όσα λεφτά και αν έχει η κ. Γιάννα, σαν «μητριά» και πολιτικά «ξένη» προς την παράδοση και τους αναγνώστες του εντύπου, δεν είναι διατεθειμένη να ρίχνει νερό σε βαρέλι χωρίς πάτο… Σήμερα, λοιπόν, ανακοίνωσε το κλείσιμο τόσο της εφημερίδος όσο και του ραδιφωνικού σταθμού “City”. Τι θα γίνει με τους εκατοντάδες εργαζόμενους που απροειδοποίητα βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη στον εφιάλτη της ανεργίας, και μάλιστα εν μέσω κρίσης; Ας απαντήσει η κ. Γιάννα… Που μάλιστα ακουγόταν πως είχε και φιλοδοξίες να ιδρύσει νέο κόμμα!!! Για να… «σώσει» την Ελλάδα!

Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε…

Υ.Γ. Τα ίδια θα πάθει σιγά-σιγά και ο άλλος «αποστάτης», ο Ant1. Από τη στιγμή που προσχώρησε στο Φαύλο Σύστημα των πράσινων Νταβατζήδων μεταβλήθηκε από κανάλι ισόπαλο και ανταγωνιστικό προς το MEGA σε ουραγό στις ειδήσεις και την ενημέρωση… Και όχι μόνο φυσικά, αφού σε όλες τις ζώνες πάει απ’ το κακό στο χειρότερο.

Φίλοι μου, την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη ουδείς!

Unknown είπε...

Φιλελεύθερε...δε βοηθάς!
Η τρικυμία εν κρανίω,σε αποσυντονίζει.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λέτε κ.Αργυρέ.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι για την ιστορία και για να μη χάσουμε και τ αυγά και τα πασχάλια πάνω στον πανικό η Πυργιώτη έχει φύγει από τον Ε.Τ πριν πολλά πολλά χρόνια

Μαρία Παπαδημητρίου είπε...

Το άρθρο του συναδέλφου με καλύπτει απόλυτα. Τα χαμόγελα "δικαίωσης" ενίοτε δε και κακεντρέχειας μέσω παραθύρων, είναι τουλάχιστον αηδιαστικά.

Μαρία Παπαδημητρίου

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω εάν "βοηθάω" ή όχι με την παραπάνω τοποθέτησή μου (ως fileleftheros), αλλά εκφράζω την άποψή μου όπως έχω δικαίωμα. Εάν θέλετε την καταχωρείτε, σε κάθε περίπτωση την έχω αναρτήσει και στο νέο μου ιστολόγιο.
Και είναι η άποψη ενός πληγωμένου Νεοδημοκράτη που είδε την πάλαι ποτέ κραταιά και πρωτοπόρα εφημερίδα της Φιλελεύθερης Παράταξης (που μεγαλουργούσε επί Βουδούρη και Δημήτρη Ρίζου) να μετασχηματίζεται σε "φυλλάδα" του συστήματος των Νταβατζήδων, όπλο ενάντια στον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία!
Δυστυχώς οι αναρτήσεις του παρόντος ιστολογίου επιβεβαιώνουν τα όσα γράφω παραπάνω. Αναρωτιέμαι εάν "ΤΑ ΝΕΑ" ή η "Ελευθεροτυπία" θα μπορούσαν να τα γράψουν χειρότερα και υβριστικότερα για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της!
Και μη μού πείτε ότι σας φταίει ο... Μητσοτάκης! Γιατί μέχρι και αυτό αναφέρεται σε κάποιο ποστ... Ντροπή, αλλά τελικά μια τέτοια εφημερίδα έπρεπε να κλείσει. Το όνομα του Ελεύθερου Τύπου δεν θα μπορούσε άλλο να διασύρεται με το νέο αντινεοδημοκρατικό στυλ των τελευταίων χρόνων. Και γι' αυτό δεν σας φταίει η Γιάννα! Εσείς, οι πρώην εργαζόμενοι, το υπηρετήσατε και εξακολουθείτε και τώρα αυτοβούλως να το υπηρετείτε!
Ε, λοιπόν, πηγαίνετε στην Ιπποκράτους, αυτοί εκεί έχουν τα ταμεία γεμάτα μετά από 20 χρόνια λεηλασίας της Ελλάδας! Σίγουρα θα σας χρηματοδοτήσουν μια νέα εφημερίδα. Πρόταση: να την ονομάσετε "Πράσινο Τύπο". Για να είστε πιο ειλικρινείς και έντιμοι και να μη βεβηλώνετε σύμβολα που κάποτε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα δημόσια πράγματα της χώρας...

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ κ. kaithpan ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΙΖΟΥ ΣΙΓΟΡΑ ΟΧΙ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΝ "φυλλάδα" του συστήματος των Νταβατζήδων ΠΟΥ ΤΟΝ Χρησιμοποιήθηκε ως όπλο ενάντια στον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία!