Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Το κλείσιμο του ΕΤ αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατική ευαισθησία

Μετά τη συνάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου, εκδώθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.

1. Το κλείσιμο μιας ιστορικής εφημερίδας, του Ελεύθερου Τύπου, και του ραδιοφωνικού σταθμού City 99.5 αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατική ευαισθησία και στην ενημέρωση των πολιτών. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους, τεχνικούς, και διοικητικούς υπαλλήλους, που εν μία νυκτί έχασαν τη δουλειά τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Μας απασχολεί και μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται και επικρατεί στο χώρο των Μ.Μ.Ε. σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

2. Η κυβέρνηση, με την έντονη παρεμβατικότητά της και τις προνομιακές σχέσεις που έχει δημιουργήσει στο χώρο, επιτείνει το πρόβλημα οδηγώντας τα πράγματα σε αδιέξοδο. Αυτή η πολιτική θα οδηγήσει μοιραία και σε άλλες ακραίες ενέργειες που κύρια θα πλήξουν τους εργαζόμενους, με απρόβλεπτες συνέπειες. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τα ακραία αυτά φαινόμενα, που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας.

3. Η σημασία του Τύπου είναι πολύ μεγάλη. Σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει, και γι' αυτό αγωνίζεται, να ενισχύσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία των μέσων ενημέρωσης, όσο και των λειτουργών της δημοσιογραφίας. Αυτό σημαίνει ορισμένα πράγματα:

- Σημαίνει διαφανείς, καθαρές σχέσεις μεταξύ πολιτικής και μέσων ενημέρωσης, οριοθέτηση ρόλων και σεβασμό στην αποστολή τους.

- Σημαίνει απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο κατανομής της κρατικής διαφήμισης, ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ακολουθούνται ξεκάθαροι κανόνες, τους οποίους θα αποδέχονται όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: