Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ο αγώνας των εργαζόμενων του Ελεύθερου Τύπου αγώνας όλων μας!

Δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου, μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Επιτροπής κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ.

«Το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του CITY με τις μαζικές απολύσεις των εργαζόμενων είναι μια επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στην δουλειά ολόκληρης της εργατικής τάξης. Επιχειρηματίες όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου βάζουν με τον πιο προκλητικό τρόπο τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές και τα όνειρα χιλιάδων εργαζομένων.
Η κυβέρνηση Καραμανλή της κάνει πλάτες για να περάσει τις απολύσεις όπως άλλωστε στηρίζει τον Λαναρά και τα αφεντικά της Τύσσεν που απολύουν τους εργάτες του Σκαραμαγκά και απειλούν με λουκέτο. Είναι η ίδια κυβέρνηση που προτεραιότητα της είναι η υλοποίηση της ρατσιστικής ατζέντας του ΛΑΟΣ που στοχοποιεί τους μετανάστες για την άνοδο της ανεργίας και τους πρόσφυγες για την φτώχεια και την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές.
Είναι ώρα τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τις απεργίες στο πλευρό των εργαζόμενων του Ελεύθερου Τύπου στηρίζοντας την προοπτική κανένας να μην χάσει την δουλειά του. Οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο χρειάζεται να εμποδίσουν το εκκαθαριστή να πλησιάσει το χώρο δουλειάς όπως το έκαναν ξανά και ξανά οι εργαζόμενοι που πάλεψαν ενάντια στα κλεισίματα επιχειρήσεων(πχ Σκαραμαγκάς). Είναι ώρα να πάρουν κάτω από το δικό τους έλεγχο την έκδοση της εφημερίδας και την λειτουργία του Σταθμού δίνοντας σε όλους μας ενημέρωση, πληροφόρηση, ψυχαγωγία και ανταλλαγή απόψεων. Είναι ώρα να επιβάλουμε στην κυβέρνηση να αναγκάσει τους κουμπάρους της τραπεζίτες που τους χάρισε 28 δις για να σωθούν από την κρίση ότι θα χρηματοδοτήσουν αυτή την λειτουργία. Όσον αφορά την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου χρωστάει και δεν τις χρωστάνε οι εργαζόμενοι τίποτα.
Καλή οργάνωση του αγώνα, μαζί σας μέχρι την νίκη!»

1 σχόλιο:

unripe είπε...

Με αφορμή το post παραθέτω και την ανακοίνωση των Financial Crimes στην εφημερίδα εργατική αλληλεγγύη:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η ενημέρωση και οι δουλειές μας να γίνονται μπαλάκι στα επιχειρηματικά τους σχέδια. Να διεκδικήσουμε να μην κλείσουν ο Ελεύθερος Τύπος και ο City. Να παραμείνουν ανοιχτοί και κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων που τους έδωσαν πνοή τόσα χρόνια. Να αναλάβει το κράτος να στηρίξει τα δυο μέσα, κρατικοποίηση το λένε αυτό, για να εξασφαλιστούνε οι δουλειές μας και η ενημέρωση. Όσο και αν ξενίζει η «κρατική εφημερίδα» (σε αντίθεση με το κρατικό ραδιόφωνο) είναι η μόνη λύση. Όμως, χωρίς τον έλεγχο στην διεύθυνση, των συντακτών, των υπαλλήλων, των τεχνικών, δεν μπορεί να προχωρήσει η κατάσταση.

Πρώτο βήμα πρέπει να είναι η κατάληψη του χώρου δουλειάς από όλους τους εργαζόμενους για να κρατήσουμε την συλλογικότητά μας, να μην πάρουν τα μηχανήματα αλλά και για να μπορούμε να πιέζουμε αποτελεσματικά.

Τέλος πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια στην Ακαδημίας 20. Πρέπει τώρα οι αριστερές παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ να βγάλουν προεδρείο χωρίς τους Σόμπολο και Τσαλαπάτη και να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλο τον κλάδο για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους σε Ελεύθερο Τύπο και το City, αλλά και για να αποτρέψουμε άλλες τέτοιες εξελίξεις»