Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ...

Γενική συνέλευση των εργαζομένων σε ΕΤ-City- portal για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο ψηφισμα των εργαζομένων προς την ΕΣΗΕΑ, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα απο την γενική συνέλευση των εργαζομένων, ζητείται μεταξύ άλλων:
- η ληψη αποφασης για 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκεύη, ώστε να μην κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου.
- να ενεργοποιηθεί το απεργιακό ταμείο
- να εκδοθεί απεργιακή εφημερίδα των εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου.

3 σχόλια:

dionisis είπε...

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ CITY 99,5

Την συμπαράστασή τους σε όλους τους εργαζόμενους των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής», της ηλεκτρονικής σελίδας e-tipos.com, αλλά και του ραδιοφωνικού σταθμού CITY 99,5 εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και κάθε εργασιακού δικαιώματός τους. Παράλληλα να ερευνήσει τους τρόπους για την αναστολή της απόφασης, που βάζει λουκέτο στην εφημερίδα και τον ραδιοφωνικό σταθμό και να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε μια εποχή που η σωστή πληροφόρηση μαστίζεται από τις «πιέσεις» μεγάλων επιχειρηματικών συγκροτημάτων, τα οποία εξυπηρετούν συγκεκριμένες οικονομικές ή πολιτικές σκοπιμότητες, το κλείσιμο μιας ιστορικής εφημερίδας που θα αφήσει εκατοντάδες ανέργους να αναζητούν μαζικά εργασία στα ΜΜΕ, το πιθανότερο είναι να εντείνει το κλίμα ανασφάλειας στον συγκεκριμένο χώρο, με αποτέλεσμα τους «έντονους κραδασμούς» στα θεμέλια της ελευθεροτυπίας.

Το «λουκέτο» δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση στην οικονομική κρίση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων των ΜΜΕ, υποστηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.



ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Τo blog του απολυμένου από τη ΓΣΕΕ είπε...

MAZI SAS KAI TO BLOG MOY KAI OI 300.000 μεχρι τώρα επισκέπτες του

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά; ο καναλάρχης Ταγματάρχης σας έκανε πρόταση να δουλέυετε τζάμπα για έξι μηνες και ακόμα τον κοιτάτε; Ακόμα δεν τον πήρατε με τα γιαούρτια;