Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Το κείμενο έχει ως εξής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών
(Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την οργή του κλάδου για το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου, του ραδιοφώνου City 99.5, του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής και του ETypos.com. Είναι μία ακόμα απόπειρα -μετά π.χ. τις προτάσεις για «εκ περιτροπής εργασία» στον όμιλο Εξπρές, το κλείσιμο του περιοδικού DIVA και τις σποραδικές αλλά καθημερινές απολύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ- να αξιοποιηθεί η οικονομική κρίση ως πρόσχημα με στόχο να υποβαθμιστούν τα εργασιακά δικαιώματα στο χώρο του τύπου και τελικά να υποβαθμιστεί η ίδια η ενημέρωση.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. χαιρετίζει την αγωνιστική απάντηση της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της στη δύσκολη αυτή προσπάθεια για να ανατραπεί η εργοδοτική επίθεση.
Υπογραμμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης που επέτρεψε την πλήρη απορύθμιση του τοπίου στην ενημέρωση, κάνοντας εφικτή την εργοδοτική ασυδοσία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να κινητοποιηθούν επειγόντως και να δώσουν πανελλαδικό χαρακτήρα στην αγωνιστική απάντηση. Σε ώρες κρίσης η αλληλεγγύη είναι το βασικό όπλο των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα είναι σε επιφυλακή ώστε να βοηθήσει κάθε δυνατότητα κλιμάκωσης του αγώνα μέχρι τη δικαίωση των εργαζομένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: