Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι: "Να μη χαθεί καμμία θέση εργασίας"

Την συμπαράστασή τους σε όλους τους εργαζόμενους των εφημερίδων «ΕΤ» και «ΕΤ.Κ», της ηλεκτρονικής σελίδας e-tipos.com, αλλά και του ρ/σ City 99,5 εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και κάθε εργασιακού δικαιώματός τους. Παράλληλα να ερευνήσει τους τρόπους για την αναστολή της απόφασης, που βάζει λουκέτο στην εφημερίδα και τον ραδιοφωνικό σταθμό και να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

"Σε μια εποχή που η σωστή πληροφόρηση μαστίζεται από τις «πιέσεις» μεγάλων επιχειρηματικών συγκροτημάτων, τα οποία εξυπηρετούν συγκεκριμένες οικονομικές ή πολιτικές σκοπιμότητες, το κλείσιμο μιας ιστορικής εφημερίδας που θα αφήσει εκατοντάδες ανέργους να αναζητούν μαζικά εργασία στα ΜΜΕ, το πιθανότερο είναι να εντείνει το κλίμα ανασφάλειας στον συγκεκριμένο χώρο, με αποτέλεσμα τους «έντονους κραδασμούς» στα θεμέλια της ελευθεροτυπίας.
Το «λουκέτο» δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση στην οικονομική κρίση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων των ΜΜΕ, υποστηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους."

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον αγώνα, τη διατήρηση του Ελεύθερου Τύπου και του CITY 99,5 στηρίζουν από την πρώτη στιγμή και οι περισσότεροι φοιτητές ΕΜΠ. Να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Να μήν κλείσει ούτε η εφημερίδα ούτε ο ραδιοφωνικός σταθμός. Να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο προθυπουργός και να βρεί μια λύση, όχι συμβατική, καταλυτική, που να εξυπηρετεί αποκλειστηκά τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αλληλέγγυοι φοιτητές ΕΜΠ, ακροατές του CITY 99,5.