Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ένας απλός και ανώνυμος τούτη την ώρα συνάδελφος...

Ανώνυμος δημοσιογράφος μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα - σχόλιο για την ΕΣΗΕΑ και την κατάσταση στον χώρο του τύπου, το οποίο και αναρτούμε:

"Συνάδελφοι, χθες ήρθαμε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη επίδειξη απάθειας από πλευράς της ΕΣΗΕΑ εδώ και πολύ καιρό.
Αντιμετωπίζετε - κι εμείς στα άλλα φυσικά Μέσα μαζί - ένα τρομακτικό πρόβλημα και οι κύριοι που μας "εκπροσωπούν" επιλέγουν να έρχονται σε ρήξη μεταξύ τους για την πρωτοκαθεδρία.
Στην πιο κρίσιμη ίσως φάση του κλάδου, που επηρρεάζει όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων στα Μέσα, η ΕΣΗΕΑ επιλέγει το δρόμο της σιωπής, της εξυπηρέτησης των φυσικών εργοδοτών τους.
Οι 460 στη δική σας οικογένεια, οι 60 του Ξένιου, οι απολύσεις και οι απειλές σε ΑΝΤ1, στο ΑΛΤΕΡ, τον ΣΚΑΙ, στην Καθημερινή, την Απογευματινή και τη Χώρα, οι απλήρωτοι της Εξπρές συντελούν μια εικόνα πραγματικής διάλυσης στο χώρο. Και αποτελούν μοναχά το προμήνυμα της επίθεσης - που ετοιμάζει η πράγματι συντεταγμένη εργοδοσία - προς τους εργαζομένους, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, γιατί οι καιροί που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ πιο σκοτεινοί. Η ΕΣΗΕΑ ωστόσο δε δείχνει να κλονίζεται. Με τη στάση της δηλώνει ότι "όλα είναι εντάξει", και πως "υπάρχουν και χειρότερα".
Ως ένας απλός και ανώνυμος τούτη την ώρα συνάδελφος σας, που δεν έχει παραταξιακές αγκυλώσεις, σας στέλνω τη δική μου αγάπη και συμπαράσταση.
Ας είμαστε όλοι μαζί σε αυτά που συμβαίνουν και σε αυτά που έρχονται.
Ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Ας αφήσουμε για λίγο την καρέκλα μας, και ας βρεθούμε μαζί στο δρόμο.
Κανείς δε θα πολεμήσει για μας αν δε του δείξουμε τη δική μας φοβερή φαρέτρα.
Δε μας γονάτισαν ακόμα.
Και δυστυχώς γι'αυτούς,
δε θα το καταφέρουν ποτέ".

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι οι παλαιότεροι συνάδελφοι του ΕΤ, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τη δημοσιογραφική τους πορεία στη συγκεκριμένη εφημερίδα και επιθυμούσαν να συνταξιοδοτηθούν από το ίδιο έντυπο, θα έπρεπε να δώσουν, λίγο νωρίτερα, βαρύτητα στη φράση του Τσόρτσιλ "όταν έρχεται η αλλαγή είναι καλύτερα να την πιάσεις από το χέρι γιατί αργότερα θα σε πιάσει αυτή από το λαιμό".

Συνάδελφος που βλέπει τις αλλαγές...

Ανώνυμος είπε...

Οσο τους δινουμε εξουσια και τους επιτρεπουμε να μιλουν για εμας αντι για εμας, αυτα θα γινονται.

Κυρ Πανο ξυπνατε εσυ κι η παρεα σου γιατι δε σας βλεπω καλα.

Le canard είπε...

Οχι επειδή το είπε ο Τσώρτσιλ, αλλά επειδή ο Τσώρτσιλ περιέγραψε την πραγματικότητα. Συμφωνώ απολύτως. Αυτό έγινε, αν και αμφιβάλω εάν θα μπορούσε να γίνει αλλοιώς. Η αντιπαράθεση ήταν ανάμεσα σε τόξα (παλιοί) και κανόνια (Γιάννα).

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

@"Συνάδελφος που βλέπει τις αλλαγές"
καλά τα λέει ο Τσόρτσιλ.. Μόνο που, εν προκειμένω, εμεις, παλιοί και νέοι, δώσαμε χέρι στην αλλαγή, άλλοι με ενθουσιασμό, άλλοι με επιφυλάξεις, όλοι βάλαμε πλάτη. Οι διαχειριστές όμως, την ακρωτηρίασαν δημοσιογραφικά από τις πρώτες κιόλας μέρες. Η εικόνα πέτυχε, η ουσία χάθηκε.. Κι η αλλαγή, και νάθελε, δεν μπορούσε να μας πιάσει από το λαιμό. Αυτοί όμως, μας πήραν στο λαιμό τους...
@Le canard
Τα τόξα έχουν ακρίβεια στο στόχο και κάποιες φορές, ακόμα κι ευγένεια... Τα κανόνια πάλι, βαράνε κι όποιον πάρει...

Le canard είπε...

Συμφωνώ μαζί σας "Εργαζόμενοι του ΕΤ", με μια διαφορά. Πιστεύω ότι η Γιάννα είναι υπεύθυνη για το κατάντημα της εφημερίδας και δευτερευόντως οι αυλικοί της. Αυτή επέλεξε τους συνεργάτες της. Αυτή επέλεξε τους μετρίους. Και οι μέτριοι τι θα έκαναν; Θα διαχειρίζονταν την εφημερίδα με βάση τη νοοτροπία και τις "λογικές διοίκησης" του αφεντικού της. Μίνι κόπιες της κυρίας ήταν. Τι σχέση έχει ο Κουσούλης με την έκδοση εφημερίδων που ηταν ο οργανωτικός εγκέφαλος (Θεός φυλάξοι) της έκδοσης. 'Η ο Κοτρώτσος που στην καλύτερη περίπτωση, θα έπρεπε να μπεί προϊστάμενος ενός τμήματος (αντε του ελεύθερου, και πολύ του ήταν); 'Η άλλοι που παλαιότερα, εξ όσοων γνωρίζω, συνεργάζονταν με τον ΕΤ και οι διευθυντές τότε, τους κρατούσαν να περιμένουν έξω από το γραφείο τους κανα μισάωρο τπουλάχιστον (το'χω δεί) και τώρα ήταν υπεύθυνοι νευραλγικών τμημάτων; Για να μην μιλήσω για τις βίλες δίπλα από αυτές του Χριστοφοράκου της Ζημενς ή για εξοπλιστικά προγράμματα, επίσης των Γερμανών (!!!). Εν π΄ση περιπτώσει, με ξένα κόλυβα ξέρω κι εγώ να κάνω κηδείες, όπως η Γιάννα τους Ολυμπιακούς με τα λεφτά του ελληνικού λαού (με την ευκαιρία γιατί έθαβαν θέματα για τα ολυμπιακά σκάνδαλα της Ζημενς στον ΕΤ;). Οταν επρόκειτο όμως, για τα λευτά του, το ζεύγος Αγγελοπούλου δεν το σκέφτηκε καθόλου. Εριξε τους 450 μούτσους στα σκυλόψαρα.