Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Η δύναμη βρίσκεται στην ενότητά μας


Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις που σηματοδοτεί στα σύνολο του Τύπου και γεικότερα στα ΜΜΕ, το λουκέτο που έβαλε στον Ελεύθερο Τύπο και τον ραδιοσταθμό "Σίτυ" το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, το μόνο δοκιμασμένο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι, είναι η ενότητά τους και η αλληλεγγύη μεταξύ τους. Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο που πλρώνουν την "κρίση", τα καπρίτσια (!), την ασυδοσία και την απαναθρωπιά της εργοδοσίας. Αύριο ποιός έχει σειρά; Σημερα διαδηλώνουμε στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ (Σταδίου) και κάνουμε πορεία στη Βουλη. Αυτή πρέπει να είναι η αρχή. Ο αγώνας επιβάλλεται να έχει συνέχεια.
Ας αναλάβουν επίσης τα πολιτικά κόμματα τις ευθύνες τους. Δεν αρκούν οι δακρύβρεκτες ανακοινώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους. Η πληροφορηση είναι δημόσιο αγαθό. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αλήθεια. Και αυτη δεν μπορεί να υπάρξει δίχως ανεξάρτητη, αντικειμενική, μαχητική δημοσιογραφία, με λοβοτομημενους δημοσιογραφίσκους, υπηρέτες των μεγάλων επιχειρηματικών και προσωπικών συμφερόντων των διαπλεκομένων. Δίχως αξιοπρέπεια.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πραγματικά εργαζόμενοι στον ΕΤ και στο Σι 99.5 είναι η πλειοψηφία αλλά αυτοί μένουν χωρίς δουλειά γιατί δεν έχουν και άλλη δουλειά όπως είχαν οι πλασματικά εργαζόμενοι που είναι η μειοψηφία.
Η πλειοψηφία βασικά, πληρώνει τη μειοψηφία!
Στη χθεσινή μάζωξη των γενικά εργαζομένων μίλησαν και οι λίγοι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι (ΕΡΤ, Γραφεία Τύπου Δημοσίου κλπ) χωρίς να πάρουν πληρωμένη απάντηση από τους υπόλοιπους.
Δεν τόλμησε ένας να αποδώσει ευθύνες στην αλλαζονική Διεύθυνση του ΕΤ που βασικά, είχε χωρίσει την Εφημερίδα στους δικούς της και στους άλλους και έκανε προσλήψεις δικών της την ώρα που άφηνε στους δρόμους από τους άλλους.
Και που από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και τον Πανταγιά πέρασε στη βαθιά Νέα Δημοκρατία και το Ρουσόπουλο και ήταν υπάλληλος της ΕΡΤ μέχρι πέρυσι, χωρίς να προσφέρει ούτε δευτερόλεπτο από τη ζωή του στην ΕΡΤ.
Περιμένετε λίγο και θα τον δείτε πάλι, με υψηλό μισθό σε κάποια κρατικοδίαιτη θέση.
Δεν ειπώθηκε λέξη για το αποτυχημένο κυριακάτικο πείραμα με τους ακριβοπληρωμένους αρθρογράφους και τις αλλαγές στην εμφάνιση του και τις πλούσιες προσφορές που άφηναν τα καθημερινό φύλλο να βυθίζεται.
Δε μίλησαν για τις συνεχείς αλλαγές διευθυντών ενώ ο υποδιευθυντής έμενε ακλόνητος μέχρι που έγινε διευθυντής και δημιούργησε δικό του κύκλωμα για να προστατεύεται.
Δεν ακούστηκε λέξη για το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου που ήταν υπεύθυνος για το εμπορικό κομμάτι και απέτυχε παταγωδώς.
Δε μίλησαν για το σχεδιαστικό τμήμα που ήταν κράτος σε κράτος και μετά έμεινε στα χέρια ενός άπειρου υπερόπτη νεαρού με σαγιονάρες.
Δεν είπαν για την διάλυση του ΕΤ-2 που έκανε ο διευθυντής του ΕΤ για να χωρέσει τους δικούς του διώχνοντας τους άλλους.
Πολλά πρέπει να ακουστούν για να λάμψει η αλήθεια και να μάθει ο κόσμος γιατί μπήκε λουκέτο στον ΕΤ και στο Σίτι 99.5.
Η ευθύνη της διεύθυνσης του είναι η αρχή και τα τέλος είναι οι συνδικαλιστές που έβλεπαν το κακό να έρχεται και αυτοί μάζευαν ψήφους.
Το ίδιο κάνουν και τώρα με τις καταλήψεις και τις ανακοινώσεις και τα παχιά λόγια της εργασιακής εκπροσώπου που όταν απολυόταν κόσμος ήταν κατά της απεργίας.
Αφήνουν τους πραγματικά εργαζόμενους να πιστεύουν ότι μάχονται για κάτι ενώ δεν έχει μείνει τίποτε.
Ο νέος ιδιοκτήτης του ΕΤ ευχόμαστε να καταλάβει ποιοι εργαζόταν πραγματικά και ποιοι πλασματικά και να επιλέξει ανάλογα.

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Το καταπληκτικό είναι ότι το επονομαζόμενο και super desk, δηλαδή οι αρχισυντάκτες φιλοξενούμενοι στην ταυτότητα, ακόμη και χθες έλεγαν ότι φταίει η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ για το λουκέτο γιατί δεν τολμούσαν να απολύσουν, καθώς τους απειλούσε με απεργιακές κινητοποιήσεις...Η ίδια εκπροσωπος η οποια καταφερε να ανασταλούν μια σειρά από "οικειωθελείς αποχωρήσεις", όπως τις σχεδίαζε η διευθυνση...

hamomilaki Anthemis είπε...

Το χαμομηλάκι λυπάται πολύ με όλες αυτές τις απαράδεκτες σε βάρος σας εξελίξεις και σας συμπαραστέκεται
Με τιμή και αγάπη

giota είπε...

ελπιζω να δικαιοθειται.. ειναι αδικο να εργαζεσαι να τα δινεις ολα για μια δουλεια και το μελλον να ειναι αβεβαιο!!! ευχομαι να πανε ολα καλα

Pantool είπε...

Κύριε ΚοτρώτσΕ, πώς σας φαίνεται τώρα η επιμονή με την οποία υποστηρίζατε το αφεντικό σας? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Δυστυχώς για όλους στον ΕΤ, εσείς και μερικοί άλλοι είστε οι υπαίτιοι για την κατάσταση. Οπως και να το κάνουμε η κυρία υουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, σε όλα γενικά, αλλά εσείς και οι υπόλοιποι αυλικοί, καλά την παραμυθιάζατε.

Ανώνυμος είπε...

τώρα θα ανοίγουν πολλά στόματα και θα λένε έφταιγε το ένα έφταιγε το άλλο. Θα βγάλουν φταίχτη μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο.
Οτι όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουμε ευθύνη ισχύει.
Γιατί είμαστε διασπασμένοι και φοβισμένοι και όταν βλέπουμε τα στραβά κάνουμε τα στραβά μάτια.
και έρχεται η Γιάννα τώρα να μας μάθει τι θα πει αλληλεγγύη.
έτσι πάνε αυτά. αλλά η γκρίνια από μερικούς αντί για προτάσεις είναι πλήγμα, καθώς δεν πιστεύω ότι υπάρχει εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα που να μην μασάει. αφού είναι αρένα το πράγμα όχι μονο στον τύπο παντού.
Από την άλλη όποιος μασάει, αργά η γρήγορα βλέπουμε τι τον περιμένει.

σβήνετε από τον εργασιακό χάρτη.
είναι αδιανόητο σε μια επιχείρηση να μην ακούγονται οι εργαζόμενοι.

αλλά όπως λέει και ο πάνω ανώνυμος, χρειάζεται δυνατή και καθαρή φωνή για να πείσεις την πρόεδρο ότι η εργασία σου είναι το κλειδί για τα κέρδη και πρέπει να σου επιτρέπει να την κάνεις σωστά, όχι να σου επιβάλλει πώς θα την κάνεις.

τώρα τι μπορεί να γίνει σε μια ελεύθερη αγορά όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ρητά: δεν μας πέφτει λόγος σε αποφάσεις επιχειρήσεων?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ,κάνετε λάθος που ζητάτε από τον Πρωθυπουργό την επαναπρόσληψή σας...Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες,αυτό απαιτείται τουλάχιστον από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας..Μεταξύ μας,είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε έναν οποιονδήποτε επιχειρηματία να κλείνει το μαγαζί του χωρίς πρώτα να συνεναίσουν όλοι οι υπάλληλοί του? Κι αυτό το κράτος..τελείως ανάλγητο βρε παιδί μου !Και γιατί επιτρέπει στον καθένα να κάνει ότι θέλει,αλλά και γιατί δεν έχει ήδη βρει δουλειά(με τουλάχιστον ίδιες αποδοχές..)σε όλους τους απολυμένους μίας ιδιωτικής επιχείρησης.........

Showbitch είπε...

Άλλα 450 άτομα προστίθενται στη στρατιά των ανέργων δημοσιογράφων. Κι αυτό γιατί; Γιατί αγόρασαν οι Αγγελόπουλοι, "έπαιξαν" με το νέο τους παιχνιδάκι, απέτυχε η Γιάννα να γίνει... σιδηρά κυρία και πετάνε τους εργαζόμενους! Τι είχαν τι έχασαν οι πρώτοι, οι δεύτεροι όμως έχασαν τη δουλειά τους και μένουν στο δρόμο.
Η Πολιτεία υπάρχει κάπου; Τουλάχιστον, ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε άμεσα. Μη το αφήσουμε να περάσει έτσι.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

radiobubble είπε...

Ο ήχος από τη χτεσινή σας συνέλευση (μαζί με το ψήφισμα και φωτό) βρίσκονται εδώ http://www.radiobubble.gr/tags/city

Ανώνυμος είπε...

YΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η "SPORTIME"

Είναι πράγματι τραγικό αυτό που συνέβη. Οχι τόσο γι αυτήν καθ εαυτή την ιστορική εφημερίδα, αλλά κυρίως για τον κόσμο που μένει πίσω. Ομως γιατί θα πρέπει να μας ξενίζει;
Μήπως δεν ζούμε την Ελλάδα των "εργολάβων" που υποκαθιστούν τους χθεσινούς παραδοσιακούς εκδότες; Οι παλαιότεροι από εσάς θα θυμάστε ότι κάποτε η ΕΣΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ κατέβαζε τους διακόπτες και.. έπεφταν κυβερνήσεις...
Τώρα έχουμε περάσει την εποχή της δημοσιογραφίας των ενδοτικών. Στη δημοσιογραφία των 600 ευρώ, όπου οι συνάδελφοι, αφού πρώτα σκουπίσουν, πάρουν τσιγάρα και κάνουν καφέ στο "αφεντικό" (λες και είμαστε σκύλοι και έχουμε αφεντικά...), μετά μπαίνουμε στο ίντερνετ να κάνουμε ρεπορτάζ... Η δημοσιογραφία που θέλουν τα "αφενικά" δηλαδή, αυτή που όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης και δεν μπορούμε να βγάλουμε φύλλο!
Συνάδελφοι, το πράγμα είναι εξαιρετικά απλό. Αν η ΕΣΗΕΑ δεν αποφασίσει να παίξει το ρόλο που της αρμόζει, τότε θα μείνουμε στην ισχύουσα επικοινωνιακή πολιτική του τηλεοπτικού πρωινάδικου και μεσημεριανάδικου. Και το ένα μαγαζί θα κλείνει μετά το άλλο. Γιατί δεν τους ενδιαφέρει τι γράφει το φύλλο, αλλά μόνο αν μπορεί το φύλλο αυτό να κάνει πολιτική παρέμβαση.
...Γιατί αν δεν παίξει το ρόλο που πρέπει η ΕΣΗΕΑ, όπως εγώ χτες με το Sportime και το ραδιόφωνό του έμεινα μετά από 32 χρόνια δημοσιογραφίας στο δρόμο και ουδείς ασχολήθηκε με εμάς όσο κι αν φωνάζαμε, έτσι και με σας σήμερα και με τους άλλους αύριο...
Μια εφημερίδα που έκλεισε πέρσι με τον ίδιο ξαφνικό και "αναιτιολόγητο" τρόπο, ενώ ήταν ενεργητική οικονομικά και την άλλη μέρα εξεδόθη μια άλλη στη θέση της(!) από άλλον Όμιλο.
Εμείς πάντως καθαρά και χωρίς περιστροφές είμαστε στο πλευρό σας. Για τη ζωή μας, τη δουλειά μας και προφανώς για την "φυλακισμένη" ελευθεροτυπία.
Θα ακολουθήσει κανείς; Αν όχι, αποσπασματικές κραυγές απόγνωσης θα ακούγονται κάθε τόσο και θα είναι στο βρόντο...

Συναδελφικά (και συμμεριζόμενος πλήρως τα συναισθήματά σας)
Γιάννης Κούρκουλος

...κουράγιο αδέλφια, κανείς δεν παει χαμένος

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΨΕ Η ΛΑΚΟΥΒΑ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ,ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΗΔΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΑΝΗ.ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Ο ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ;;

Παρρησία είπε...

Το θεμα ειναι απλο. Αν νομιζετε ότι μπορειτε να κανετε καλυτερο κουμαντο στα οικονομικα απ'ό,τι οι Αγγελοπουλοι, τότε αναλάβατε εσείς την εφημερίδα

GreekForum είπε...

Η πληροφορηση είναι δημόσιο αγαθό. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αλήθεια. Και αυτη δεν μπορεί να υπάρξει δίχως ανεξάρτητη, αντικειμενική, μαχητική δημοσιογραφία, με λοβοτομημενους δημοσιογραφίσκους, υπηρέτες των μεγάλων επιχειρηματικών και προσωπικών συμφερόντων των διαπλεκομένων. Δίχως αξιοπρέπεια.

Σωστά τα λέτε αλλά τόσα χρόνια που ήσαστε; Και εσείς και η ΕΣΗΕΑ; Δυστυχώς το κλείσιμο είναι από τις λίγες αξιοπρεπείς κινήσεις, έστω και ως αποτέλεσμα ανικανότητας της διοίκησης.
Δηλ. ζητάει η ΕΣΗΕΑ να γίνει Τραγκοφυλλάδα και ο ΕΤ ώστε να παίρνει τις διαφημίσεις με τη σέσουλα; Οι ιδιοκτήτες των φυλλάδων των 500 φύλλων είναι αυτοί που πρωτίστως σας έκλεισαν. Τολμάτε να τους πολεμήσετε;

Ανώνυμος είπε...

Όχι Παρησσία μου,δεν το γράφεις καλά!Επειδή όλοι οι δημοσιογράφοι εξασκούν λειτούργημα,πρέπει:1)Να διοικούν οι ίδιοι την εφημερίδα τους & 2)Να πληρώνουν τον λογαριασμό κάτι ματαιόδοξα ψώνια σαν την Κυρία....

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά είμαστε δίπλα σας! Πάρτε στα χέρια σας εφημερίδα και σταθμό και να αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος...

Η ενημέρωση δεν είναι ιδιοκτησία, παρά μόνο των εργαζομένων και της κοινωνίας.

koukouloforos :) είπε...

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

φαιδων είπε...

και καλα εσεις εχετε "φωνη" και το κανετε τεραστιο το θεμα σας. τοσοι αλλοι που απολυονται καθημερινα απο φαμπρικες, μικρομαγαζα, βιοτεχνιες κ.α τους τρωει το μαυρο σκοταδι...

Δημοσιογραφοι...

Ανώνυμος είπε...

εντάξει, απλό δεν το λες.
αλλά από την άλλη....
πόσο χειρότερα μπορεί να τα πάτε;)

koronia96 είπε...

Συμφωνώ με ¨Παρρησία¨.
Αυτοργανωθείτε αναλάβετε την εφημερίδα και κάντε την έναν πραγματικά ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟ¨ ΤΥΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΣΗΕΑ προσπαθεί να σταματήσει τις κινητοποιήσεις!!!

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!


ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Είμαστε μαζί σας συνάδελφοι!

Ανώνυμος είπε...

για τον/την 9.43 π.μ. 23 Ιουνίου. Καλό θα είναι για μάς, να μην βάζουμε όλους από το επονομαζόμενο super desk στο ίδιο τσουβάλι. Να σκεφτόμαστε και λίγο συνάδελφοι, είναι χρήσιμο αυτές τις ώρες (και όχι μόνο)