Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων







Ο Ευ. Αντώναρος για την αναστολή λειτουργίας της εφ. «Ελεύθερος Τύπος»

Πηγή: Express.gr 22/06/09-15:05
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης, και προσωπικά, για κάθε μέσο ενημέρωσης, που παύει να λειτουργεί. «Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μια εφημερίδα με μια μεγάλη, ιστορική παράδοση και διαδρομή. Κάθε φωνή πληροφόρησης συμβάλλει, ενισχύει την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας», τόνισε. Με αφορμή άλλη σχετική ερώτηση, είπε πως δεν σχολιάζει επιχειρηματικές αποφάσεις και ότι «η πολυφωνία στη χώρα μας είναι εξασφαλισμένη».
---------------------------------------------------------
ΚΚΕ:
«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απολυμένους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και του ραδιοφωνικού σταθμού «City». Θα σταθεί στο πλευρό τους για το δικαίωμά τους σε σταθερή εργασία. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων προκειμένου να διασφαλισθεί επίδομα ανεργίας, επί όσο διάστημα θα είναι άνεργοι, σε όλους τους δημοσιογράφους και εργαζομένους σε αυτά τα Μέσα, ανεξάρτητα από τη σύμβαση και τις σχέσεις εργασίας που είχαν. Ακόμα: Πάγωμα όλων των δανείων και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από τον κλάδο που εργάζονται πρέπει να βγάλουν το συμπέρασμα
ότι: σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού αυτοί είναι τα θύματα.
---------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ:
«Είμαστε αλληλέγγυοι στους εκατοντάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «City». Η απόφαση για κλείσιμο των παραπάνω εφημερίδων και του σταθμού δεν αποτελεί απλά μια επιχειρηματική απόφαση αλλά αποτελεί κίνηση με ευρύτερες πολιτικές συνέπειες και επιπτώσεις.
Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχε επισκεφθεί το παραπάνω συγκρότημα.
Θεωρούμε πως η ενημέρωση είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να αποτελεί απλά ένα άλλο πεδίο επιχειρηματικής δράσης ή χώρο για πολιτικά παιχνίδια και άλλου είδους σκοπιμότητες. Στις σημερινές συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης όταν ένας ισχυρός επιχειρηματίας προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια ουσιαστικά στέλνει ένα σήμα, καταδεικνύοντας ότι ο ενδεδειγμένος δρόμος είναι οι απολύσεις και το κλείσιμο. Η κυβέρνηση επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα στην κατεύθυνση της αναστολής της απόφασης για το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου», του «Τύπου της Κυριακής» και του ραδιοφωνικού σταθμού «City». Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου.
---------------------------------------------------------
ΛΑ.Ο.Σ-Γ. Καρατζαφέρης:
«Όσοι ζήσαμε το όνειρο κοντά στο ζεύγος Βουδούρη, όσοι συνδέσαμε με τον "Ελεύθερο Τύπο" οράματα και αγωνίες, σήμερα - 25 χρόνια μετά - θλιβόμαστε με το ξαφνικό μαντάτο του κλεισίματος της Εφημερίδας των αγώνων. Κάνω έκκληση στα ιστορικά στελέχη, τον Δ. Ρίζο, τον Γ. Κύρτσο και οποιονδήποτε πονάει, για μια κοινή συστράτευση για να μην χαθεί, να μην σβήσει και -πάνω απ'Α όλα- να μην πέσει σε "ξένα χέρια" η εφημερίδα μας».

3 σχόλια:

unripe είπε...

Ελπίζω πως οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν από αυτούς που "σκότωσαν" την ενημέρωση της εφημερίδας να την ξαναζωντανέψουν στα μέτρα που επιθυμούν όσοι παίζουν πολιτικό σκάκι στις πλάτες των εργαζόμενων στα Μέσα.

Η ενημέρωση στα χέρια των εργαζόμενων όπως αναφέρεται στο blog και αγωνιστική συνέχεια ενάντια σε ξεπουλήματα.

ergazoneniET είπε...

Για τον Αντώναρο, την πολυφωνία και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας, ουδέν σχόλιον...
Αλλά όχι κι ο Καρατζαφέρης να μας πιάνει στο στόμα του και να ...αξιώνει να "μην πέσει σε "ξένα χέρια" η εφημερίδα μας".
Ποιά εφημερίδα σας ρε μεγάλε????????
Μαζί τη βγάζατε με τη Γιάννα????
Η θάρθεις τώρα να μας σώσεις από τα "ξένα χέρια"?????
ΡΕ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ!

Ανώνυμος είπε...

καλά μερικοί τον χαβά τους. μην πέσει στα "ξένα".