Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Συμψηφισμοί εκ του πονηρού

Θύτες και θύματα επιχειρούν κάποιοι να εξισώσουν. Σε γενικές γραμμές, στα δελτία των τηλεοπτικών ειδήσεων αναφέρθηκαν αρκετές από τις αιτίες που οδήγησαν στο ναυάγιο του εκδοτικού εγχειρήματος της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου και του συζύγου της, Θεόδωρου. Βεβαίως, υπήρχαν και ορισμένες εξαιρέσεις που ορισμένοι σχολιαστές έκαναν τον επικήδειο των εργαζομένων. Κάτι που ουδεμία ανάγκη έχουμε τώρα.
Αντίθετα, ανάγκη υπάρχει σε αλληλλεγγύη και μαχητική συμπαράσταση. Όμως, υπήρξαν και οι απαράδεκτες τοποθετήσεις κάποιων -λίγων, ευτυχώς- που επιχείρησαν συμψηφισμό, και ούτε λίγο ούτε πολύ, είπαν ότι οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο και τον City ήταν πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι και, ως εκ τούτου, πλήρωσαν την χλιδή που … «απολάμβαναν». Λίγο έλειψε να μιλήσουν για την Μαρία Αντουανέτα, που μοίραζε παντεσπάνι! Η αλήθεια βέβαια, είναι άλλη.
Η απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων είχε τον βασικό μισθό ή ό,τι προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις. Αντίθετα, ομάδες στελεχών τόσο στην εφημερίδα, τον ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά και στις κάθε λογής θέσεις μάνατζερ, που βρίσκονταν κοντά στο περιβάλλον της κ. Αγγελοπούλου διαχρονικά, απολάμβαναν πραγματικά το παντεσπάνι. Ο λαουτζίκος όμως, μόλις που διασφάλιζε το ψωμί του.
Και κάτι ακόμα: Όταν προ μηνών ειδικός απεσταλμένος του κ. Αγγελόπουλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έκανε οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία, αποκάλυψε σημεία και τέρατα. Όχι βέβαια, από τους εργαζόμενους, αλλά από τους κάθε λογής «αυλικούς».
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν κατάφωρα λάθος επιλογές τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στις επιλογές διευθυντικών στελεχών.
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν σήμερα τα αποτυχημένα «φαραωνικά» σχέδια, και τις «χρυσές μετριότητες» -για να μην πούμε κάτι χειρότερο- που πηγαινοέρχονταν όποτε άλλαζαν οι διευθυντικές ομάδες. Και άλλαξαν περί τους πέντε διευθυντές μόλις σε μια τριετία. Ως εκ τούτου οι συμψηφισμοί, πίσω από τους οποίους πολύ πιθανόν υποκρύπτονται συμφέροντα, είναι εκ του πονηρού.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχει μείνει εντελώς στο απυρόβλητο ο Ζαχαράτος το χρυσό αγόρι, ο Κοτρώτσος, ο Παπαγεωργίου ο Κουσούλης και τα άλλα τα παιδιά που διαχειρίζονταν την εφημερίδα? Φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τις σπατάλες το χαμένο χρόνο και κόπο...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχω την αίσθηση του déjà vu; Επειδή τα έχω ζήσει αυτά, την εποχή του Κοσκωτά. Κι εμείς, οι απλοί εργαζόμενοι της Γραμμής, αντιμετωπιζόμασταν τότε λίγο πολύ σαν συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο και πολλοί "συνάδελφοι" επέχαιραν όταν ξαφνικά βρεθήκαμε άνεργοι, επειδή δήθεν ήμαστε "Μαρίες Αντουανέτες" και τρώγαμε παντεσπάνι από το χέρι του Κοσκωτά, οπότε καλά να πάθουμε... Οργάνωση, αγώνας, αλληλεγγύη. Στηριχτείτε στις δυνάμεις σας. Αυτό έχω να πω. Καλό κουράγιο σε όλους,

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά η κ. Γιάννα νόμιζε ότι η εφημερίδα είναι το ίδιο με την ΑΘΗΝΑ 2004, που άλλαζε όποιον ήθελε αζημίως, που ξευτίλιζε δημόσια όποιον γούσταρε (κάτι θα ξέρουν οι Σίμιτσεκ, Κοτρώτσος κ.α.)...Ότι τα ΜΜΕ είναι εύκολα να τα διοικήσουν και να τα ανεβάσουν οι οποιοιδήποτε την λιβάνιζαν ή τους γούσταρε, αλλά δεν ήξεραν ούτε το Α από έκδοση εφημερίδας ή λειτουργία σταθμού... Δυστυχώς ούτε καν οι διευθυντές και οι ομάδες τους που άλλαζε σαν πουκάμισο δεν μπορούσαν να παίξουν αυτό το ρόλο! Κι ήρθαν φυσικά οι σπατάλες και οι συνεχείς αποτυχίες, γιατί κανείς δεν κατάλαβε ότι οι Ισπανοί είχαν προτείνει άλλη εφημερίδα πιθανώς και για άλλη χώρα!!!
Το ευκολότερο που θα είχε να κάνει η κ. Γιάννα θα ήταν ή να "αγόραζε" το 2007 και τον Δημ. Ρίζο (μαζί με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ ή να φώναζε τον άλλο Σεραφείμ να βάλει ένα χεράκι, όταν του έδειξαν την πόρτα από την "Ε"!!!
Ναι, δεν κάνω πλάκα γιατί δεν σηκώνει το τσουνάμι πλάκα... Αλλά σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι σήμερα τα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν λέτε κάτι για τους απεργοσπάστες; ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Ξεκινήστε να το βάλετε σαν αίτημα

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε αυτή την Κυριακή στον Ελεύθερο Τύπο:
Ολόκληρη η επιστολή του Σεραφείμ Κοτρώτσου με το ευχαριστώ στην οικογένεια.
Μαζί διπλό ΝτιΒιΝτι με τις απίστευτες εκδοτικές επιτυχίες του Μιχάλη Ζαχαράτου...