Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου και του City ζητούν από την ΕΣΗΕΑ...

Ελεύθερος Τύπος – City

Προς μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Αθήνα, 23-6-09

Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου, του City και του portal πραγματοποίησαν γενική συνέλευση σήμερα το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. Ενόψει των δραματικών εξελίξεων με την απόφαση λουκέτου της εργοδοσίας, απαιτούμε από την Ενωση Συντακτών τη λήψη απόφασης για την άμεση συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα ΜΜΕ. Το λουκέτο στην επιχείρηση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου δημιουργεί ντόμινο εξελίξεων σε όλο τον χώρο των media.
Θεωρούμε ότι με επίκεντρο τις εξελίξεις στον «Ελεύθερο Τύπο», η ΕΣΗΕΑ μαζί με όλα τα άλλα σωματεία θα πρέπει να προχωρήσει σε προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή με στόχο τη μη έκδοση των φύλλων του Σαββάτου και της Κυριακής. Είναι ο μόνος τρόπος να αναγκαστούν οι Ενώσεις Ιδιοκτητών στον Τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα αλλά και η κυβέρνηση που περνάει από την πίσω πόρτα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες και τους διαφημιστές, να κάτσουν τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη δική μας ατζέντα. Την απόφαση αυτή απαιτούμε να τη λάβετε ανεξαρτήτως του σκεπτικού και των αιτιάσεων στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ειδικότερα:
Για τον Ελεύθερο Τύπο και το City να μετατραπεί η σημερινή απεργία σε απεργία διαρκείας ώστε να δοθεί δυνατότητα να ανοίξει το απεργιακό ταμείο και να εκδοθεί ένα τουλάχιστον απεργιακό φύλλο του Ελεύθερου Τύπου των συντακτών αυτή την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Τα μικρόφωνα του City σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων χθες, θα παραμείνουν ανοιχτά με μοναδικό στόχο να περιφρουρήσουν οι εργαζόμενοι τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού. Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει ως πλατφόρμα μετάδοσης του αγώνα και των αιτημάτων των εργαζομένων.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων σε Ελεύθερο Τύπο και City.

Οι εκπρόσωποι

Ματίνα Παπαχριστούδη

Διονύσης Σαραντόπουλος

1 σχόλιο:

unripe είπε...

Καλή αρχή και δυνατή συνέχεια. Επόμενο βήμα είναι να συνδεθούν και τα συνδικάτα στην απεργία σας.
Οι στάσεις εργασίας συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους κλάδους της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ είναι το λιγότερο. Η πανεργατική απεργία είναι η σωστή πρόταση ενάντια στις απολύσεις και τα κλεισίματα. Είναι η στιγμή να μιλήσουμε για απαγόρευση των απολύσεων ως βασικό σημείο διεκδίκησης όπως έγραφε το πανό της Ενωσης Συντακτών και για όλους τους εργαζόμενους.

Θυμίζω ότι Τετάρτη 24/6 στην Ομόνοια 11πμ υπάρχει και κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του Σκαραμαγκά που ζητάει την επαναπρόσληψη 170 εργαζόμενων και την πληρωμή τους.