Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η ανακοίνωση του Αριστερού Ριζοσπαστικού ΜΜΕτώπου

Οι Αγγελόπουλοι τον τζόγο, οι εργαζόμενοι τον λογαριασμό

Το πρώτο μεγάλο «κανόνι» στον χώρο των ΜΜΕ έσκασε, με το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του City. Είναι δε προφανές ότι έτσι, ανοίγει η όρεξη και σε άλλους επιχειρηματίες, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι δεν θα διστάσουν ούτε στιγμή να εκβιάσουν, να απειλήσουν και να προσπαθήσουν με κάθε μέσο να επιβάλλουν αντιδραστικές ρυθμίσεις, επισείοντας τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας.

Οι συνάδελφοί μας δεν φέρνουν καμία απολύτως ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση και τις οικονομικές απώλειες που επικαλέστηκε το ζεύγος Αγγελοπούλου για να δικαιολογήσει την απόφασή του. Σε αντίθεση, φυσικά, με τους ίδιους τους μεγαλομετόχους, οι οποίοι εισήλθαν στον χώρο ως «ταύροι σε υαλοπωλείο», τάζοντας και δίνοντας λαγούς με πετραχήλια στα δεκάδες golden boysπου «φόρτωσαν» στον ισολογισμό των εταιριών. Διότι ήταν οι δικές τους επιχειρηματικές επιλογές και τα χρηματιστηριακά παιχνίδια που έφεραν το συγκρότημα σε αυτή την κατάσταση – επέλεξαν όμως, ως συνήθως, να στείλουν τον λογαριασμό στους εργαζόμενους.

Το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του Cityδεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα μέσα, αλλά όλο τον κλάδο των ΜΜΕ. Είναι, σε τελική ανάλυση, υπόθεση ολόκληρου του εργατικού κινήματος. Είναι αναγκαίο να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για επαναλειτουργία της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού. Πρέπει, επίσης, να απαιτηθεί η στήριξη των ανέργων για όσο διάστημα είναι αναγκαίο και η διασφάλιση άμεσα μιας θέσης εργασίας για όλους, εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και δεν καλύπτονται, προς χάρη των πάσης φύσης ρουσφετιών. Και βεβαίως, η επαναπρόσληψή τους, χωρίς «εκπτώσεις», σε περίπτωση που βρεθεί νέος επενδυτής ο οποίος θα θελήσει να αποκτήσει ένα «καθαρό μαγαζί».

Όσο για την ΕΣΗΕΑ, είναι καιρός να βάλει τέλος στην περίοδο ενδοσκόπησης που έχει ανοίξει μετά τις τελευταίες εκλογές. Τα μέλη του ΔΣ και ειδικά των παρατάξεων οι οποίες προεκλογικά είχαν στις σημαίες τους τον αγώνα για την ανατροπή του αντιδραστικού κατεστημένου, οφείλουν να συγκροτήσουν και να υλοποιήσουν άμεσα ένα συγκεκριμένο και ουσιαστικό πρόγραμμα δράσης. Εφόσον το πράξουν, θα βρουν ευήκοον ους και στήριξη στις γενικές συνελεύσεις και το μικτό συμβούλιο. Διαφορετικά, είναι σίγουρο ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο θα προτείνει στην Πρωτοβουλία για την Ανατροπή και σε όλους τους συναδέλφους που αρνούνται να υποκύψουν μοιρολατρικά στα δεδομένα που δημιουργούν εργοδότες και κυβέρνηση, που δεν δέχονται τη λογική «ο θάνατός σου, η ζωή μου», την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων. Η αντίσταση και η ανυπακοή είναι μονόδρομος. Η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι το όπλο μας. Πλέον, δεν έχουμε να κάνουμε με προβλέψεις και αναλύσεις, αλλά με ζοφερή πραγματικότητα. Εδώ και τώρα, κρινόμαστε όλοι.

Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο

http://aristerix.weebly.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να σας πληρωσουν λοιπον οι πιστολαδες της κοκκινης προβιας και να σας δινουν δουλεια τοτε.εχουν πολλα λεφτα αλλωστε..