Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Συμπαράσταση από την ΕΣΗΕΜ-Θ

Θεσσαλονίκη, 22 Ιουνίου 2009

http://www.esiemth.gr/
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απεργία κηρύσσει αύριο η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, διαμαρτυρόμενη για την έκρηξη της εργοδοτικής ασυδοσίας στον χώρο της Ενημέρωσης, που κορυφώθηκε με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου, του Τύπου της Κυριακής, του Ρ/Σ CITY 99,5 FM και της αντίστοιχης ηλεκτρονικής σελίδας. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει σήμερα στις 20.00 και λήγει αύριο στις 17.00. Καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν όλοι οι συνάδελφοι, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα της περιοχής ευθύνης της. Διεκδικούμε:
· Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και να ανακληθούν όσες έγιναν.· Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων
· Να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να τηρούνται στο ακέραιο οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.· Να μην κλείσουν ο Ελεύθερος Τύπος, ο Τύπος της Κυριακής, ο ραδιοφωνικός σταθμός CITY 99,5 και το portal e-tipos.com.
· Να αναλάβουν οι εργοδοτικές οργανώσεις και η Κυβέρνηση τις ευθύνες τους και να στηρίξουν στο μέτρο που έχουν υποχρέωση τον χώρο της Ενημέρωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

2 σχόλια:

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Ευχαριστούμε σύσσωμους τους συναδέφους Μακεδονίας - Θράκης, τους συναδέλφους από την Αθήνα και όλους για την συμπαράσταση.

Ανώνυμος είπε...

Σε τέτοιες στιγμές, δεν υπάρχουν αποστάσεις 480 χιλιομέτρων. Μας χρειάζεστε εσείς σήμερα, σας χρειαζόμαστε εμείς αύριο. Κι ας ελπίσουμε ότι, δε θα χρειαστεί νέα κινητοποίηση. Επειδή, όμως, δε ζούμε στη χώρα της Ουτοπίας, την επόμενη φορά ας είναι ομόφωνη η απόφαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ για απεργία.