Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

“Νέκρωσαν” τα γραφεία της Wind - Oι εργαζόμενοι έσπασαν κάθε απεργοσπαστικό μηχανισμό

Η πρώτη απεργία που κήρυξε και πραγματοποίησε χθες το Σωματείο εργαζομένων στη Wind, στέφθηκε με επιτυχία. Για πρώτη φορά, «νέκρωσαν» όλα τα γραφεία στη Λ. Αθηνών και στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου υπήρχε περιφρούρηση της απεργίας από τις 5:30 το πρωί και όπου μόνο ελάχιστοι συνάδελφοι εργάστηκαν ως «προσωπικό ασφαλείας». Δεν πέρασαν οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της διοίκησης.
Η επιτυχία είναι ακόμα πιο σημαντική καθώς ήρθε ενάντια στις προσπάθειες της διοίκησης να στήσει έναν πραγματικό ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ καθώς.... «δεν ήξεραν με σαφήνεια τη μέρα της απεργίας», ανακάλυψαν «επείγουσες εργασίες», για να πιέσουν συναδέλφους να μην απεργήσουν, διέδιδαν ψέματα ότι η απεργία είναι δήθεν «άκυρη»,ενώ δεν ντράπηκαν να «τραβάνε από το χέρι» συναδέλφους για να μπουν για δουλειά, προσπαθώντας να τους φέρουν σε αντίθεση με το Σωματείο και τους συναδέλφους που περιφρουρούσαν την απεργία.
Αυτές οι απειλές και μεθοδεύσεις ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ, χάρη:
* Στην αυξανόμενη ενότητα
και αντίστασή μας ενάντια στην πώληση της Υπηρεσίας Καταλόγου, στη συνολική χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και στην ανασφάλεια των θέσεων εργασίας.
* Στους δεκάδες συναδέλφους που ήρθαν στην περιφρούρηση της απεργίας -πολλοί από τα χαράματα- και έμειναν εκεί μέσα στον ήλιο και τη ζέστη μέχρι το απόγευμα.
* Στην έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων (από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αλλά και πολύ ευρύτερα), συλλογικοτήτων και απλών εργαζομένων.

Άμεσα το Σωματείο θα απαιτήσει από τη διοίκηση απαντήσεις στα αιτήματά μας -ιδιαίτερα για την μη πώληση της Υπηρεσίας Καταλόγου και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας- και θα καταθέσει προτάσεις για την συνέχεια των κινητοποιήσεών μας.
Τετάρτη 15/07/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: