Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Από τους Ολυμπιακούς στην «πασαρέλα» του ΕΤ

Μπορεί τα στελέχη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να είχαν στήσει «πασαρέλα» στα –αναμφισβήτητα- χλιδάτα, αν και διόλου δημοσιογραφικά, γραφεία του Ελεύθερου Τύπου. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ τίμησε δεόντως την κ.Γ ιάννα Αγγελοπούλου. Μάλιστα, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Καραμανλή, το 2005, στο συνέδριό του απένειμε στην «Γιάννα των 500 ανέργων» ειδικό βραβείο για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Βεβαίως, η ιδιοκτήτρια του Ελεύθερου Τύπου, που τα κατάφερε με τη μεγαλύτερη –αλλά «κάπως» τσουχτερή για την τσέπη του ελληνικού λαού- αθλητική διοργάνωση του κόσμου, αποδείχθηκε «μικρή» για να κρατήσει μια ιστορική εφημερίδα. Κάτι που δημιουργεί ερωτήματα ως προς την «λογική διοίκησής» της.
Όπως και να’χει, σήμερα, μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο και τα δύο μεγάλα κόμματα νίπτουν τας χείρας των ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι.
Για την κυβέρνηση και τη ΝΔ, οι οποίες έχουν εφησυχάσει ότι το κενό του ΕΤ θα το καλύψει άλλη εφημερίδα, έγινε αναλυτική αναφορά σε προηγούμενη ανάρτηση (http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/2009/06/blog-post_4003.html).
Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, πέραν των δηλώσεων διαμαρτυρίας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν έκλεισε απλώς μια εφημερίδα, προσκείμενη στην κυβέρνηση. Αλλά ότι ο ΕΤ είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση που κλείνει στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Πολύ περισσότερο, θα περίμενε κανείς, να στιγματίσει ανοικτά τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθούν μεγαλοεπιχειρηματίας στον ευαίσθητο –για την κοινωνία και τη Δημοκρατία- χώρο των ΜΜΕ. Αλλωστε, ο κ. Γ. Παπανδρέου επανειλημμένως έχει καταγγείλει την διαπλοκή, η οποία άλλωστε πολλές φορές τον έχει κτυπήσει.

Είναι αντιληπτό βέβαια, ότι ο ΕΤ δεν πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Όμως, οι μάχες δεν δίδονται μόνον για τους «φίλους», αλλά για τον πλουραλισμό. Από την «πασαρέλα» του Blue Land, στο Μαρούσι, πέρασαν αρκετοί. Και Νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟΚοι. Αλλες επισκέψεις έγιναν μετά από παρακλήσεις της κ. Αγγελοπούλου και των συμβούλων της. Αλλες εντάσσονταν είτε σε προσωπικές σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με το Blue Land, είτε στο πολιτικό «πρωτόκολλο» που ήθελε την κυβέρνηση να στηρίζει μια φίλα προσκείμενη σε αυτήν εφημερίδα. Ο κ. Π. Παυλόπουλος πήγε δύο φορές, ο κ.Ρουσόπουλος επίσης την επισκέφθηκε, σειρά άλλων κυβερνητικών στελεχών, και βέβαια ο πρωθυπουργός, κ. Καραμανλής. Ο τελευταίος μάλιστα, αν και λέγεται πως δεν ήθελε κάτι τέτοιο, πείσθηκε μετά από πολλές προσπάθειες κυβερνητικών παραγόντων.

Farabundo

3 σχόλια:

xoxoχωχωχωχ είπε...

Απολογισμός κόστους Ολυμπιάδας * Πώς από τον προϋπολογισμό του 1 τρισ. δρχ. φτάσαμε στα 3

9 δισ. ευρώ , το 1 λόγω τρομοϋστερίας

Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά την τρομοϋστερία. Το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αναρριχήθηκε στα 9 δισ. ευρώ, ξεπέρασε τα 3 τρισ. δραχμές.
Εξ αυτών, τα 1.080 εκατ. ευρώ, δηλ. το 15% του συνολικού κόστους, αφορούν δαπάνες ασφαλείας. Ο οικονομικός απολογισμός των ολυμπιακών έργων εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2004

χοχοχωχωχωχ είπε...

Η κρίση εκτονώθηκε,
το φέσι διογκώθηκε
Η κρίση στις σχέσεις του Κώστα Σημίτη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου εκτονώθηκε, αλλά ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 διογκώθηκε και επισήμως. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε χθες (με δήλωση του πρωθυπουργού) να παραδεχθεί ορισμένες ακόμη πικρές αλήθειες.
Η δήλωση του Κώστα Σημίτη μπορεί να ικανοποίησε την ίδια (γιατί αποδείχθηκε περίτρανα ποιες ανάγκες προκάλεσαν τη νέα αύξηση του προϋπολογισμού), ωστόσο θα πρέπει να δυσαρέστησε τον πιο στενό σύμβουλό της, τον Μάρτον Σίμιτσεκ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε το πόρισμα και προσδιόρισε το κόστος των «πρόσθετων αναγκών» στα 250 δισ. δραχμές.

...εγραφε προ-Ολυμπιακά η "Ε".

Ο Σίμιτσεκ δεν ήταν ο εντεταλμάνος της Γιάννας στο Blue Land, το κτίριο στο Μαρούσι που πήρε με λίζινγκ η Γιάννα, και είχε τα γραφεία του ο ΕΤ-Σιτυ;

Olympiakos είπε...

Η κυβέρνηση γιατί ψήφισε στη Βουλή και έκλεισε, με την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, τον ισολογισμό των Ολυμπιακών; Ηταν βέβαιοι όλοι αυτοί ότι έγιναν όλα σωστά στους Ολυμπιακούς; Γιατί, άλλα έλεγαν κυβερνητικοί και ΠΑΣΟΚοι βουλευτές στους διαδρόμους της Βουλής.