Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Με δέος απέναντι στο σοκ


2006. «Ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου αναλαμβάνουν τις τύχες του Ελεύθερου Τύπου και των εργαζομένων σε αυτόν, έχοντας πλήρη γνώση των προβλημάτων του Τύπου στην Ελλάδα».
Ο επαγγελματισμός, ο κομπασμός, η αυτοπεποίθηση σοκάρουν.
2009. Αντε γεια.
Ο κυνισμός σοκάρει.
Η πλουσιότερη οικογένεια της Ελλάδας, εν μέσω κρίσης, παθαίνει αρκετές ζημιές αλλά βγαίνει στο τέλος με κάποια δισ. ή τρισ. περίσσεμα. 25 πλοία έχουν παραγγελθεί. 11 παραδόθηκαν ήδη. Είναι γνωστό στους μαθητευόμενους χρηματιστές ότι όποιος έχει να επενδύσει τώρα, θα πουλήσει μετά πέντε και δέκα φορές επάνω. Και η οικογένεια έχει.
Τα ποσά σοκάρουν.
Ενας συνάδελφος πεθαίνει. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους πεθαίνουν οικονομικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Δάνεια, κάρτες, ενοίκια, παιδιά που σπουδάζουν, υγεία κλονισμένη, έξοδα, έξοδα, έξοδα.
Παιδιά συναδέλφων, που ακόμα στην κοιλιά της μάνας τους βιώνουν στεναχώρια, θλίψη, οργή, αγανάκτηση, απόγνωση. Θα είναι οι αυριανοί Ελληνες που θα αναλάβουν να προχωρήσουν αυτή τη χώρα μπροστά.
Τα μηνύματα σοκάρουν.
Mercedes Maybach. Από τα 3-4 ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Κόστος άνω των 600.000 ευρώ. στην «απλή» του μορφή. Και δεν ήταν στην «απλή» του μορφή.
Alpha Nero yacht. Από τα 100 ακριβότερα γιοτ στον κόσμο (στο νούμερο 29). Τιμή? Από όσο φαντάζεστε προσθέστε και ένα μηδενικό στο τέλος. Βίλες, πύργοι ανάλογοι της βασιλίσσης, πισίνες, liar jet, body guard. Δωρεά δέκα εκατομμυρίων ευρώ στα καμμένα δένδρα της Πελοποννήσου (όσο αγοράστηκε ο Ελεύθερος Τύπος). Ανάλογες δωρεές και χορηγίες στα Μέγαρα Μουσικής κλπ.
Τα λεφτά σοκάρουν.
Ούτε μία φορά δεν κόπηκε η παραδοσιακή ετήσια πίτα, μετά από την ανάληψη της τύχης μας από την οικογένεια. Φόβος και τρόμος στους διαδρόμους για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα υπογράψει «εθελουσία». Κανένας εργαζόμενος δεν ήταν καλεσμένος στον αγιασμό των νέων γραφείων. Οι διευθυντές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα. Αυτοί δεν ήξεραν. Οι άλλοι ήξεραν που συμβούλευαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν χρειάζεται ούτε πιεστήριο. Δεν είχαν περάσει ούτε έξω από εφημερίδα βέβαια. Αλλά αυτοί εισακούστηκαν.
Η απαξία σοκάρει.
Οικογένεια: Τι φωνάζετε? Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε άλλο με τα ΜΜΕ και την ψωροκώσταινα. Ετσι μας ήρθε και το κλείνουμε το μαγαζί. Τρέχει τίποτις?
Οικογένειες: 450 στο δρόμο.
Οι άνθρωποι σοκάρουν.
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΥ
(σοκαρισμένος)

1 σχόλιο:

Α.Π. είπε...

Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες και οι καλοί καπεταναίοι στις φουρτούνες φαίνονται... Γραφει το Capital.gr ότι η Metrostar του Θ. Αγγελόπουλου προχώρησε στην πώληση δύο υπό ναυπήγηση πλοίων με συνολική ζημία της τάξεως των περίπου 16 εκατ. δολαρίων.

Εγώ το διάβασα εδώ: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=768871