Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ο Εναλλακτικός Τύπος δίνει βήμα σε όλους τους συναδέλφους. Ελάτε μαζί μας...


O Eναλλακτικός Τύπος ανοίγει τις σελίδες του σε όλους τους συναδέλφους, φιλοξενώντας ρεπορτάζ, απόψεις και αναλύσεις που πιθανόν αλλού να έχουν "φάει πόρτα".

Στείλτε μας στο mail των εργαζομένων του ΕΤ (ergazomenoieleftherostipos@gmail.com),
με την ένδειξη "Για τον Εναλλακτικό Τύπο", με την εγγύηση ότι, αυτή τη φορά η δουλειά σας δεν θα λογοκριθεί (ένα από τα δημοσιογραφικά αυτονόητα δηλαδή...)
Τα κείμενα θα δημοσιευτούν, ανώνυμα ή επώνυμα
(επιλογή του συντάκτη τους) και υπό τον περιορισμό
του χώρου στην εφημερίδα μας

3 σχόλια:

Πόπη Σουφλή είπε...

Συνάδελφοι, εγώ δεν είμαι άνεργη. Έχω δική μου εφημερίδα, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ της Ανατολικής Αττικής. Ανήκω όμως σ' αυτούς που αγωνίζονται για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και με κτυπάνε όλα τα μεγάλα τοπικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Παρ' όλα αυτά, μέχρι σήμερα, οκτώ χρόνια τώρα, όχι μόνο αντιστέκομαι, αλλά τους βγάζω τα άπλυτα στη φόρα.
Αν μπορώ να βοηθήσω σε θέματα που αφορούν στην Ανατολική Αττική, να τα δημοσιεύσετε, πολύ ευχαρίστως. Αν πάλι, θέλετε να μου στείλετε κάτι εσείς να δημοσιεύσω, ή να βάλω το πρωτοσέλιδό σας, είμαι στη διάθεσή σας. Παρακολουθώ τον αγώνα σας, και καταλαβαίνω την αγωνία σας. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε.


Για τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πόπη Σουφλή
Δημοσιογράφος - Εκδότρια
(Το εκδότρια, δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από το γεγονός ότι αυτή την εφημερίδα, την έχω μόνη μου και τη γράφω μόνη μου. Δεν υπάρχουν λεφτά για προσωπικό)

Μικρός Φωκίων είπε...

Μικρά

Μεγάλα

Εγκλήματα



http://mikrosfokion.blogspot.com





Νέα κάγκελα



· Ιε μου, ιε μου

· Έμπλεξες άσχημα

· Θα σου βάλει καγκελάκια ο Αβραμόπουλος

· Και θα σου φυτέψει και ένα δέντρο μεγαλύτερο και από του Νικήτα

· Δεν έχεις καμιά τύχη

· Τώρα που ο καταλληλότερος υπευθυνότερος και βαθύτατα κουρασμένος πήγε στο ΙΚΑ και το μεταρρύθμισε θα σε εξοντώσουμε

· Άσε που ο Γιωργάκης κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων για να σε αντιμετωπίσει

· Αν σε περιλάβει και η Παπαρήγα με τον Μαυροτζαφέρη να εύχεσαι να ήσουν μετανάστης και όχι ιός

· Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ασχοληθεί με το θέμα αλλά διαφωνούν οι συνιστώσες από πού θα το πιάσουν

· Το θέμα

· Νέα γρίπη, Νέα Δημοκρατία, Νέα μέτρα

· Τα τρία κακά της μοίρας μας

· Έρχεται και η Νέα αρχή του ΠΑΣΟΚ

· Και μας αποτελείωσε

· Τριανταπέντε χρόνια πέρασαν από την αρχή της μεταπολίτευσης

· Πολλοί πολιτικοί ευλογώντας τα γένια τους λένε ότι είναι η καλύτερη περίοδος της χώρας μας

· Σκέψου πως ήταν οι χειρότερες

Συνέχεια. http://mikrosfokion.blogspot.com



Μικρός Φωκίων

Κώστας Χατζιδάκης είπε...

Αγαπητοί φίλοι, Έχετε τη συναδελφική αλληλεγγύη μου που αν την ενώσετε με τη συμπαράσταση και άλλων φίλων σας θα γίνετε μια μεγάλη εφημερίδα. Δεν ξέρω αν οι μεγάλες εφημερίδες παραμένουν μετά και αγνές… Πηγαίνοντας μπροστά, μην κοιτάτε πίσω κάτι που κάνουν μόνο οι ραγισμένες καρδιές.
Σας στέλνω «γραπτώς» τους χαιρετισμούς μου και τις ευχές μου.

24 Ιουλίου : μια τραυματισμένη επέτειος
Ο Ιούλιος θα είναι φέτος πιο καυτός αφού τα σήριαλ σκανδάλων και καταχρήσεων (βλέπε υπόθεση Χριστοφοράκου) δεν μπόρεσε ούτε το τέχνασμα κλεισίματος της Βουλής να ανακόψει. Ωστόσο έρχεται και μια λαμπρή επέτειος, μήπως και ξεχαστούμε για λίγο διά του δόγματος «άρτο και θεάματα» φέτος όμως χωρίς… άρτο, όπως θα δούμε πιο κάτω! Βεβαίως θα είναι φαιδρό, ότι ενώ οι πιο αφελείς από τους Έλληνες θα γιορτάζουν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, παράλληλα θα τρέχουν οι καθημερινές αποκαλύψεις και σενάρια με κεντρικό πρόσωπο τον φυγαδευθέντα εις Γερμανία. Έτσι, σαν η μοίρα να θέλησε φέτος να μας δείξει -μήπως και δούμε επιτέλους- τι είδους Δημοκρατία είναι αυτή που γιορτάζουμε! (Θα ναι γιορτή τελικά αυτή ή μνημόσυνο, ή πρόκληση;)Πράγματι η συγκεκριμένη επέτειος με τον τρόπο που γιορταζόταν, ήταν από πάντα βαριά ανακόλουθη και προκλητική, αν όχι και περιφρονητέα και να γιατί: Η πτώση της χούντας των συνταγματαρχών, είχε ταυτιστεί για τους ρομαντικότερους των Ελλήνων με μια ανάταση του πολιτικού συστήματος, μια ανάσταση των αξιών και μια νέα αρχή για τον λαό μας με αξιοκρατία, με ίσες ευκαιρίες για όλους και με καθαρά χέρια, κυρίως των διαχειριστών της εξουσίας και της Δημοκρατίας. Δεν είδαμε όμως παρά έγχρωμα ψηφοδέλτια σε υποτιθέμενες μυστικές ψηφοφορίες, είδαμε ροζ βίλες με δήθεν δανικά για να αγοραστεί, είδαμε πακέτα pampers και δωράκια πεντακοσίων εκατομμυρίων σε ημέτερους. Είδαμε Χρηματιστηριακές κομπίνες πολλών δις στημένες από επισήμους, off-shore εταιρείες υπουργών, αρπαγή των ταμείων με κομπίνες ομολόγων, παραχώρηση γης τεράστιας αξίας με αμύθητα ποσά στην τσέπη κάποιων εκλεκτών, στημένες αναθέσεις σε πλοιοκτήτες και μίζες, μίζες παντού…Ίσως με βάση και γνώση αυτών, ο Πρόεδρος φέτος ντρεπόμενος για λογαριασμό μας επέλεξε ήπιο εορτασμό, χωρίς φανφάρες, τουαλέτες κυριών, τρελά ποτά και εδέσματα, χωρίς δηλαδή την πρόκληση των προηγούμενων ετών. Πρόκληση που πρέπει να σημειώσει ο Πρόεδρος ότι δεν αφορούσε μόνο στην χλιδή και στις δαπάνες για την βραδιά της Δημοκρατίας ούτε στις λουσάτες κυρίες των κυριών αλλά στο ποιοι ήταν αυτοί οι κύριοι που λάμπρυναν με την παρουσία τους και πανηγύριζαν την βραδιά της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Εκαλούντο λοιπόν σ’ αυτήν μόνο καμιά δεκαριά αντιστασιακοί (κυρίως του κομματικού χώρου), ερήμην του λαού που φυλακίστηκε, που έφαγε ξύλο, που ταπεινώθηκε και που έχασε την δουλειά του. Που δοκίμασε δηλαδή στο πετσί του τι ήταν η Μπουμπουλίνας, η Μεσογείων και η ΕΑΤ ΕΣΣΑ… Ποιοι άλλοι καλεσμένοι λοιπόν είναι συνήθως εκεί; Δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίνες που επί χούντας ήταν βρέφη. Πρόεδροι βιομηχάνων που ο πατέρας τους επί επταετίας ήταν υπουργός (!!) Ο Γνωστός χουντικός στενός συνεργάτης και θαυμαστής της γυναίκας του δικτάτορα, Γερμανός, ο γνωστός υποστηρικτής της δικτατορίας και μετέπειτα ιδρυτής σχετικού κόμματος Μιχαλόπουλος και αναρίθμητοι άλλοι. Μόνο οι αντιστασιακοί του λαού δεν εκαλούντο για να μην χαλάσουν την όρεξη τόσων χουντικών κολασμένων καλεσμένων.
Έτσι ακριβώς ετιμούσαν όλα αυτά τα χρόνια την βραδιά της αποκατάστασης της Δημοκρατίας μέχρι που φέτος, με αιτία την λιτότητα, κάποιοι φαίνεται να ντράπηκαν για την βεβήλωση αυτή όπου αντί να τιμούν τον Ελή, την Καλαβρού, τον Μουστακλή και τον Παναγούλη, συνεόρταζαν με κάμποσα χουντικά κατάλοιπα, με δοσίλογους και χαμαιλέοντες. Δεν σκέφτηκαν ποτέ να διαθέσουν τα χρήματα από τα φαγοπότια τους, για να στήσουν κάπου, τουλάχιστον ένα μνημείο αναγνώρισης «του αγνώστου αντιστασιακού», ο οποίος εμφορούμενος από γνήσια ιδανικά και θέτοντας σε κίνδυνο το τομάρι του, έφερε όλους ετούτους τους φαρισαίους σήμερα να του κάτσουν πάλι στο σβέρκο και να τον εμπαίζουν κι από πάνω με τα πάρτυ τους και για πάρτη τους…

Κώστας Χατζιδάκης
Συγγραφέας, Δημοσιογράφος