Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Επιστολή των 511 απολυμένων Βοτανικού...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣτΕ
ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρακολουθούμε με συμπάθεια και αισθήματα αλληλεγγύης τις εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους 450 απολυμένους του Ελεύθερου Τύπου και του City FM.
Δεν μπορούμε, όμως, να αποφύγουμε την αίσθηση της πίκρας που ο δικός μας Γολγοθάς δεν τυχαίνει της ίδιας συμπαράστασης.
Σας θυμίζουμε την ύπαρξη μας, 511 άνθρωποι με τις οικογένειες μας, που δουλεύαμε στα έργα του Βοτανικού και είμαστε χωρίς δουλειά, μεσούσης της οικονομικής κρίσης…
Η μοίρα μας είναι ίδια με των υπόλοιπων ανέργων και μάλιστα χωρίς να φταίει ο «ανάλγητος εργοδότης» αλλά – τι ειρωνεία!- οι θεσμοί που υποτίθεται είναι ταγμένοι στην προάσπιση της κοινωνικής ειρήνης και της δικαιοσύνης…
Ίσως γι’ αυτό, το δράμα μας δεν προσφέρεται για εκδηλώσεις συμπαράστασης…
Είναι σχεδόν 7 μήνες που είμαστε χωρίς δουλειά, όμηροι των πρακτικών ενός πολιτικού χώρου που τώρα, φαρισαϊκά, έχει σπεύσει να δηλώσει τη συμπαράσταση του και την αγωνιστική του ετοιμότητα στο πλευρό των απολυμένων του Ελεύθερου Τύπου και του City FM, αδιαφορεί όμως προκλητικά για τις συνέπειες των δικών του πρακτικών στη δική μας επιβίωση και την επιβίωση των οικογενειών μας.
Είναι σχεδόν 4 μήνες που έχει δικαστεί η περιβόητη προσφυγή κατά της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό και ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση, να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θέμα.
Οι αρμόδιοι δεν βιάζονται και δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την οικονομική κρίση που εγκαταστάθηκε και στη χώρα μας…
Δεν μοιάζουν να αντιλαμβάνονται ότι χωρίς ψωμί και χωρίς Δικαιοσύνη, ούτε οι προοπτικές για το Περιβάλλον, για το οποίο προβληματίζονται, είναι ευοίωνες.

Κύριε Πρόεδρε του ΣτΕ,
Ακούμε ότι ετοιμάζετε την αποχαιρετιστήρια γιορτή με τη λήξη της θητείας Σας στην Προεδρία του ΣτΕ.
Απελπισμένοι πια, Σας απευθύνουμε έκκληση
Λαμπρύνετε τη λήξη της δικαστικής σταδιοδρομίας Σας και επισπεύστε την έκδοση της απόφασης.
Συμβάλετε στη δικαίωση μιας επιχείρησης που, χωρίς την παραμικρή υπαιτιότητα από μέρους της, πλην της εμπιστοσύνης στο νόμο του Κράτους, ενεπλάκη σε μια περιπέτεια που έχει οδηγήσει και εμάς και τις οικογένειες μας σε απόγνωση.


ΟΙ 511 ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε παιδιά. Μήπως η διαφορά που δεν μπορείτε να εντοπίσετε σε σχέση με άλλες περιπτώσεις απολυμένων είναι ότι οι υπόλοιποι ζητάνε τα ρέστα από τον εργοδότη τους, που τους απέλυσε, και από το κράτος, που όφείλε να τους προστατεύσει;
Αν ο νόμος της διπλής ανάπλασης είναι αντισυνταγματικός, δεν φταίνε γι' αυτό οι "πρακτικές συγκεκριμένου πολιτικού χώρου" (sic) που αποκάλυψαν την αντισυνταγμάτικότητά του, αλλά οι πρακτικές του Κοινοβουλίου και του κ. Βωβού. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και ο εργολάβος το κόστος του επιχειρηματικού ρίσκου που πήρε όταν διεκδικούσε συμμετοχή στην κατασκευή του γηπέδου (ενώ ήδη γνώριζε ότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για τη νομιμότητα της σύμβασης).