Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Μήπως οι επόμενοι είμαστε εμείς...

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Το κλείσιμο του Ομίλου του Ελεύθερου Τύπου ( ΕΛ.ΤΥΠΟΣ ,City ), με τις μαζικές απολύσεις 470 εργαζόμενων, είναι μια υπόθεση που αφορά όλους. Μπορεί να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία , αλλά η οικονομική κρίση γίνεται φανερό ότι αξιοποιείται με τον πιο επιθετικό τρόπο από τους μεγάλο-καπιταλιστές.
Ήδη στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στο Δ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ και δεκάδες άλλους δήμους οι πύλες της κολάσεως έχουν ανοίξει, όπως έχουν ανοίξει σε δεκάδες μικρές μονάδες με καθημερινές απολύσεις, που περνάνε στα ψιλά των εφημερίδων.
Το λουκέτο στον Ελ.ΤΥΠΟ μπορεί να λειτουργήσει σαν ντόμινο και σε άλλα ΜΜΕ με ανυπολόγιστες συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους.
Βρισκόμαστε στο πλάι των εργαζόμενων του Ελ.ΤΥΠΟΥ & του city , εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όποιες μορφές αγώνα επιλέξουν, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά.
ΚΑΛΟΥΜΕ την ΕΣΗΕΑ ,το Εργ.Κέντρο Αθήνας, τη ΓΣΕΕ, να συντονίσουν τη δράση όλων των εργαζόμενων στον ΤΥΠΟ και την βιομηχανία των ΜΜΕ, για να αποτραπούν οι απολύσεις.
Να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης , καλώντας ταυτόχρονα όλο το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα να συμμετέχει εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του.
ΚΑΛΟΥΜΕ τέλος την κυβέρνηση «να μη νύπτει τας χείρας» ως Πόντιος Πιλάτος, αλλά να εξασφαλίσει με όλα τα μέσα τη συνέχιση της δουλειάς των εργαζόμενων, ανοίγοντας για μια έστω φορά τα ταμεία για τους εργαζόμενους-όχι μόνο για τους τραπεζίτες.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: