Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Κουτοπονηριές και μικρότητες...

Μάλλον έχουν χάσει τη μπάλα.
Δεν φτάνει που εξαιτίας της ανικανότητας τους οδήγησαν μια ιστορική εφημερίδα σαν τον Ελεύθερο Τύπο στο ναυάγιο.
Δεν αρκεί ότι συνεχίζουν να υποδαυλίζουν την οργή των εργαζομένων για το λουκέτο, ακολουθώντας παραπλανητική τακτική κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προσφέροντας κάποια μικροψίχουλα για να χρυσώσουν το χάπι της καραμπινάτης παρανομίας του κατάπτυστου κλεισίματος των δύο ΜΜΕ.
Τώρα οι «άνθρωποι» του ζεύγους Αγγελοπούλου (με άνωθεν εντολή;) προκαλούν, αρχίζοντας να «σφραγίζουν» σταδιακά τμήματα της εφημερίδας. Ηδη, εδώ και μιάμιση εβδομάδα κλειδώνουν το σαββατοκύριακο τα γραφεία του Ελ.Τύπου (για να μην εισέρχονται οι «βάρβαροι» άραγε;) και την περασμένη Παρασκευή «κατέβασαν» το σύστημα e-mail που διέθετε η εφημερίδα.
Με την ευκαιρία, πολλοί δημοσιογράφοι διατηρούσαν στο αρχείο
e-mail τους πολλές επαφές και στοιχεία, τα οποία χρειάζονταν για αμιγώς δημοσιογραφική, αλλά ακόμα και για δικαστική χρήση. Για παράδειγμα, σε περίπτωση υπεράσπισης της εφημερίδας και του εαυτού τους από πιθανές αγωγές. Πόσο νόμιμο λοιπόν, είναι το σβήσιμο αυτών των αρχείων;
Είναι φανερό ότι η μια ανοησία διαδέχεται την άλλη, μόνον και μόνον για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια εκείνων που δεν θέλουν ούτε καν να συγκεντρώνονται στα γραφεία τους οι εργαζόμενοι. Προφανώς προκαλέι μεγάλη πρεμούρα και η συσπείρωση των εργαζομένων και το γεγονός ότι χτές, Σάββατο, κυκλοφόρησαν μόνοι τους, χωρίς τα
golden boys της Γιάννας, τον Εναλλακτικό Τύπο στα περίπτερα.
Τώρα, πληροφορούμεθα ότι αλλάζουν και κωδικούς στα προσωπικά κομπιούτερ των δημοσιογράφων (Άλλαξαν και τους κωδικούς στους υπολογιστές και έκλεισε και το κυλικείο http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_4227.html).
Να σημειωθεί ότι πάρα πολλοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι διατηρούν στα κομπιούτερ τους αρχεία πολλών ετών, πρίν μάλιστα από την αγορά του ΕΤ από την κ.Αγγελοπούλου, δεν έχουν πάρει τα αρχεία τους, που, εκτός των άλλων, αποτελουν πνευματική τους ιδιοκτησία.
Όλα δείχνουν ότι οι «άνθρωποι» του ζεύγους τρομοκρατήθηκαν επειδή είδαν τους εργαζόμενους να βγάζουν την εφημερίδα ΕναλλακτικόςΤύπος. Στόχος τους τώρα λοιπόν, είναι να τους πετάξουν έξω από τα γραφεία, ώστε να μην το ξαναεπιχειρήσουν. Κι’αυτό, αν και κανονικά οι οριστικές απολύσεις θα γίνουν στις 31 Αυγούστου 2009.
Αγνοούν προφανώς ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν λύσει όλα αυτά τα προβλήματα και μια εφημερίδα μπορεί να βγεί και εξ… αποστάσεως. Εν πάση περιπτώσει, όπως μικρόνοες απεδείχθησαν στη διαχείριση των δύο ΜΜΕ, τα ίδια χαρακτηριστικά επιδεικνύουν και τώρα.

City 99,5
(πηγή: troktiko)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.