Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Αιφνιδιάστηκε το Ίδρυμα "Λίλιαν Βουδούρη"

Αιφνιδιασμένα από την προχτεσινή πρόταση του ζεύγους Αγγελοπούλου να παραχωρήσει τον τίτλο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος στο Ιδρυμα "Λίλιαν Βουδούρη", φαίνεται να είναι, ακόμα και σήμερα, τα μέλη του.
Κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης εκπροσώπων των εργαζομένων της εφημερίδας με το προεδρείο του Ιδρύματος, τα μέλη του τελευταίου κατέστησαν σαφές ότι ουδεμία πρόθεση έχουν για να επανεκδώσει το Ιδρυμα την εφημερίδα, και εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πρόταση Αγγελοπούλου, λέγοντας ότι ακόμα ουδεμία προφορική, και πολύ περισσότερο γραπτή, συνεννόηση μεταξύ του ζεύγους Αγγελοπούλου και του Ιδρύματος υπήρξε έως τώρα.
Εδήλωσαν επίσης, την πρόθεσή τους να στηρίξουν ηθικά τους εργαζόμενους στον αγώνα τους για την επανέκδοση της εφημερίδας.
Αφησαν τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρουν θετική θέση στο αίτημά μας για να παίξουν ρόλο στην αναζήτηση λύσης εφόσον με νομικά στέρεο τρόπο τους παραχωρηθεί ο τίτλος από τον εκκαθαριστή. Δηλαδή να μεσολαβήσουν για την εξεύρεση λύσης επανέκδοσης της εφημερίδας.

(Στη φωτό οι ιδρυτές του Ελεύθερου Τύπου, Λίλιαν και Άρης Βουδούρης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αναβλητικότητα της επιτροπής σας δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους που ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται. Η καθυστέρησή σας να πλαισιωθείτε απο σοβαρές και υπεύθυνες προσωπικότητες του δημοσιογραφικού αλλά και ευρύτερου επιστημονικού κόσμου, σαν τον Καθηγητή κ.Κατσαντώνη π.χ., και να αποκαταστήσετε ευθείς διαύλους επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό και τον κ.Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους ενδιαφερομένους για την αγορά και την επανέκδοση της εφημερίδας, έχει οδηγήσει την υπόθεσή σας σε ορατό τέλμα. Τέλμα, που επιβεβαιώνεται απο την ανακοίνωση του Ιδρύματος "Λίλιαν Βουδούρη", ότι δεν έχει ακόμη επίσημη πληροφόρηση για την εκχώρηση προς αυτό του τίτλου! Οπότε, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πόσο αργά κινούνται οι διαδικασίες...