Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Η κυβέρνηση για τον ΕΤ και το City


Συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κυρία Φάνη Πετραλιά, πραγματοποίησαν σήμερα, στις 2.30 ώρα το μεσημέρι, τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής διαβούλευσης των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου», του «Τύπου της Κυριακής» και του e-tipos.com (portal).
Η συζήτηση με την υπουργό έγινε ένα εικοσιτετράωρο πριν την τέταρτη συνάντηση της επιτροπής με τον εκκαθαριστή και τους νομικούς εκπροσώπους της εργοδοσίας, οι οποίοι έχουν μέχρι σήμερα απορρίψει σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων του ομίλου.
Η κυρία Πετραλιά ανέφερε ότι εξαρχής παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στον «ΕΤ» και το Ρ/Σ «City 99,5» και δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο η εργατική νομοθεσία, διασφαλίζοντας πλήρως τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων του ομίλου και την καταβολή των αποζημιώσεων. Επίσης, αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα του υπό απόλυση προσωπικού και μετά από αξίωση της επιτροπής διαβούλευσης του προσωπικού δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν μέτρα ανακούφισης και στήριξης της απασχόλησης για τους 450 απολυόμενους.
Από την πλευρά τους, τα μέλη της Επιτροπής εκπροσώπησης των εργαζομένων του «ΕΤ», η κυρία Ματίνα Παπαχριστούδη, καθώς και οι κ.κ. Χρήστος Αμαραντίδης, Πάνος Αμυράς, Νάσος Χατζητσάκος και Αρης Γκέρτσος, μαζί με το νομικό παραστάτη, κ. Γιάννη Καρούζο, προχώρησαν στην εξής δήλωση: «Το πρόβλημα του ΕΤ και του City είναι τεράστιο και δεν αφορά μόνο τους υπό απόλυση εργαζομένους του ομίλου, αλλά το σύνολο των εργαζομένων τόσο του χώρου της Ενημέρωσης, όσο και των υπόλοιπων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, αφού ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ο μεγαλύτερος σε αριθμό προσωπικού που βάζει “λουκέτο” μεσούσης της κρίσης. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει την πλήρη τήρηση της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καλούμε την ιδιοκτησία να προσέλθει επιτέλους στις διαβουλεύσεις με ουσιαστικές προτάσεις».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

min perimenete tipota apo dautous parte to monoi sas


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1055021