Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Σήμερα στην έντυπη "Αυγή" ο "Ε.Τ." των εργαζομένων

Μάχη για να μείνει στη ζωή η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" δίνουν οι υπό απόλυση εργαζόμενοι οι οποίοι σήμερα κυκλοφορούν τη δική τους εφημερίδα, που φιλοξενεί ως ένθετο "Η Αυγή". Ο αγώνας των εργαζομένων έχει διπλή σημασία: αφορά την πολυφωνία αλλά και την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στον Τύπο. Σε απολύσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, μετά το κλείσιμο του Ε.Τ. και του City FM, προχωρούν και άλλες επιχειρήσεις, όπως ο ΑΝΤ1 και ο ΔΟΛ. Η ΠΟΕΣΥ ζητεί να υπάρξει διάλογος με κυβέρνηση και εργοδότες για την κρίση στον Τύπο και να σταματήσει κάθε νέα απόλυση.

Η ένθετη έκδοση των εργαζομένων του ΕΤ

Η "Αυγή" φιλοξενεί σήμερα την 8σέλιδη έκδοση που επιμελήθηκαν οι υπό απόλυση εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη να διατηρήσουν την εφημερίδα στη ζωή. Είμαστε μαζί τους γιατί νιώθουμε τον διπλό χαρακτήρα του διαβήματός τους: υπεράσπιση του πλουραλισμού και των θέσεων εργασίας στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Υπό κανονικές συνθήκες, η έκδοση έπρεπε να είναι υπόθεση της ΕΣΗΕΑ, όπως και η ανάληψη άλλων μέτρων ανακούφισης των υπό απόλυση εργαζομένων αλλά και η προώθηση πολιτικών πρωτοβουλιών με διαφάνεια για την ενίσχυση του χειμαζόμενου Τύπου από το κράτος.



Σφέτσα Δάφνη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/07/2009

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=471850

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σας εύχομαι κουράγιο ,αγωνιστική διαθέσει ,σωστές επιλογές και καλό αποτέλεσμα . Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ