Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΤ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με μια μικρή ανακοίνωση τα ΔΣ του Ελεύθερου Τύπου και του ραδιοσταθμού City, ανακοίνωσαν το κλείσιμο των μέσων και κατά συνέπεια το πέταγμα 450 εργαζόμενων στην ανεργία. Το πρώτο μεγάλο κανόνι του κλάδου των ΜΜΕ έσκασε και τα σκάγια του για μια ακόμη φορά «σκοτώνουν» τους εργαζόμενους.
Η ουσία όμως είναι ότι οι δουλειές και οι ζωές 450 ανθρώπων ήταν απλά επιχειρηματικές και πολιτικές κινήσεις των Αγγελόπουλων, που μπορούν με μια απόφασή τους να καταδικάζουν τόσες οικογένειες.
Το «κανόνι» στον Ελεύθερο Τύπο έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προσπάθειες που κάνει η εργοδοσία και η κυβέρνηση (στο Λαναρά, στο Σκαραμαγκά, στην Ολυμπιακής, στον ΟΣΕ) για να βάλει τους εργαζόμενους να πληρώσουν αυτοί για την κρίση που δημιούργησαν οι επιχειρηματίες και τα διάφορα golden boys.
Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων του Ελεύθερου Τύπου και του ραδιοσταθμού City, για να παραμείνουν ανοιχτά και να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, με όποιο τρόπο επιλέξουν οι ίδιοι να παλέψουν.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να στηρίξει την επαναλειτουργεία των συγκεκριμένων μέσων χωρίς να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει την απαγόρευση των απολύσεων για όλο το διάστημα της κρίσης.
Ζητάμε από όλα τα συνδικάτα τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν τώρα πρωτοβουλίες όχι μόνο να σωθεί ο Ελεύθερος Τύπος και ο ραδιοσταθμός City, αλλά και να συντονίσουν όλους τους εργαζόμενους που δίνουν μάχες για να κρατήσουν τις δουλειές τους

Σύλλογος Εργαζομένων Ελληνικής Τράπεζας
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγ. Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια: