Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Επίσκεψη ΓΣΕΕ στον "Ελεύθερο Τύπο"

Επίσκεψη στα γραφεία του «Ελεύθερου Τύπου» πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Κώστας Πουπάκης, δηλώνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των 450 εργαζομένων για το δικαίωμά τους στην εργασία μετά την αιφνίδια απόφαση της ιδιοκτησίας να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση. Οι κ.κ. Πουπάκης και Παναγόπουλος παρέστησαν στην γενική συνέλευση των εργαζομένων, η οποία ακολούθησε της τρίτης συνάντησης με τον εκκαθαριστή της εταιρίας στο πλαίσιο των υπό εξέλιξη διαβουλεύσεων.

Με κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Γ. Παναγόπουλος και Κ. Πουπάκης ανέφεραν τα εξής:

Ηθικά και συνδικαλιστικά στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου». Κάθε μέσο, όπως στην προκειμένη ο Ελεύθερος Τύπος, που κλείνει, δημιουργεί έλλειμμα Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώνει τις εκρηκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο αγοράς εργασίας. Οι 450 εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου» βρίσκονται χωρίς καμία προειδοποίηση αντιμέτωποι με την ανεργία στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 30 ετών. Ως ΓΣΕΕ βρισκόμαστε στο πλευρό τους και απαιτούμε τόσο από την ιδιοκτησία του «ΕΤ» όσο και από την κυβέρνηση να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για το προσωπικό και να δημιουργηθούν συνθήκες διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Για την διαδικασία της διαβούλευσης με τον εκκαθαριστή, όπως προβλέπεται από τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων, συνιστούμε στους εργαζομένους του «Ελεύθερου Τύπου» να συνεχίσουν με την ίδια επιμέλεια την προσπάθειά τους με στόχο να αποτρέψουν οποιοδήποτε μεταχρονολογημένο εγχείρημα νομιμοποίησης προαποφασισμένων και εν κρυπτώ διαδικασιών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει ενδιαφέρον, η ΕΣΗΕΑ δεν εμφανίστηκε ούτε μια φορά στο κτίριο της Γιάννας. Μόνο οι συνάδελφοι από τις παρατάξεις της Συσπείρωσης και της Μαχόμενης δημοσιογραφίας βρέθηκαν αρκετές φορές στις γενικές συνελεύσεις. Που είναι η Εννυ, οεο; Α, έχει δεύτερη δουλειά....

Ανώνυμος είπε...

Η Μαγιάση δεν πατάει ως συνάδελφος εργαζόμενη του ΕΤ θα εμφανιστεί ως μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ; Αμ ο "πρόεδρος" κυριος Σόμπολος; ή ο άλλος ο κυριος Τσαλαπάτης; Αν δεν είσαι λαμόγιο, γραφείο τύπου ή συνταξιούχος μαζί σου δεν ασχολείται κανείς!!!