Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο» και τον City FM εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην «Ημερησία» και την «H-Online»

Η πρόσφατη απόφαση για κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του City FM πυκνώνει τα σύννεφα πάνω από τον χώρο των ΜΜΕ. Οι εργαζόμενοι στην Ημερησία και την imerissia.gr ανησυχούμε για τις εξελίξεις και τα μηνύματα που έρχονται και από πολλά άλλα μέσα, εντείνοντας το κλίμα ανασφάλειας. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να μένουμε άπραγοι.
Για τον λόγο αυτό:
• Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας του Ε.Τ. και του City και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα και τις αποφάσεις τους.
• Ζητάμε από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την επαναλειτουργία των δύο μέσων, παρέχοντας και τις αναγκαίες οικονομικές εγγυήσεις ? όπως απλόχερα έπραξε με τις τράπεζες. Επίσης, ζητάμε ουσιαστική στήριξη των ανέργων.
• Απαιτούμε από την ΕΙΗΕΑ να διαχωρίσει σαφώς και δημοσίως τη θέση της από πρακτικές όπως αυτή του ζεύγους Αγγελοπούλου.
• Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε απώλειες θέσεων εργασίας, στο όνομα της αντιμετώπισης μιας κρίσης για την οποία οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων της "Η" στο http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15460&subid=2&tag=12731&pubid=12065136

1 σχόλιο:

Nikolaos Tsoniotis είπε...

Η παράταξη εργαζομένων Intracom "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ" χαιρετίζει τον αγώνα σας.

Για τεχνικούς λόγους δεν κατόρθωσε το Δ.Σ. του "ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM" να εκδώσει ψήφισμα υποστήριξης στη Γενική Συνέλευση της 2ας Ιουλίου. Έχει όμως ήδη προγραμματιστεί σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας ώστε και επίσημα να εκφράσουμε συλλογικά οι παρατάξεις τη συμπαράστασή μας.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στον αγώνα σας.
------------------------------------

Nikolaos Tsoniotis, MEng.