Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Παπαγαλάκια χωρίς αύριο

Η μίνι έκδοση των εργαζομένων στον Ελεύθερο Τύπο, που φιλοξενήθηκε σήμερα ως ένθετο από την Ελευθεροτυπία, την Αυγή και το SportDay, είναι μια πρώτη, μικρή απάντηση σε όσους έχουν μάθει να μην κινούνται το φώς της μέρας, αλλά μόνον στα σκοτεινά κατατόπια της οσφυοκαμψίας.
Ο «Εναλλακτικός Τύπος», όπως ονομάζεται η εφημερίδα των εργαζομένων, θα κυκλοφορήσει πιθανώς και τις επόμενες ημέρες από άλλες εφημερίδες.
Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει ποιοί πραγματικά είναι εκείνοι που αποτελούν την καρδιά και το μυαλό του Ελεύθερου Τύπου. Αντί να αναλώνονται σε ψευτο-ιντριγκούλες και διαρροές σε blog ότι πρώην στελέχη της εφημερίδας, από τα χαϊδεμένα παιδιά της Γιάννας Αγγελοπούλου, που προέρχονται από το «Αθήνα 2004», σκοπεύουν να αγοράσουν την εφημερίδα, και μάλιστα έχουν βρεί αγοραστή, οι εργαζόμενοι προσπαθούν να κρατήσουν, με τα πολύ λίγα μέσα που διαθέτουν, ζωντανό τον τίτλο του Ελεύθερου Τύπου. Τίτλο που απαξίωσε με τον πλέον ωμό και κατάφωρο τρόπο η ιδιοκτησία, τόσο κατά το διάστημα των μόλις δυόμισι χρόνων που είχε την εφημερίδα, όσο και ανακοινώνοντας ότι σκοπεύει να τον δώσει στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, το Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.
Είχαμε πάντως, προειδοποιήσει και σε προηγούμενη ανάρτηση, να μην επιχειρήσουν την παραμικρή κίνηση ερήμην των εργαζομένων. Τους το επαναλαμβάνουμε. Προφανώς, αδυνατούν να κατανοήσουν την οργή των εργαζομένων για το λουκέτο του Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου και για τους «ανθρώπους» τους που συνέβαλαν σε αυτό. Εάν βεβαίως, οι μικρόπνοες ενέργειές τους αποσκοπούν στη διάσπαση των εργαζομένων, μάλλον έχουν χάσει το «παιχνίδι» προτού καν αρχίσει.

6 σχόλια:

Π.Σ. είπε...

Με ενδιαφέρον διαβάζω στα blog ότι ο τελευταίος διευθυντής του ΕΤ, Σ. Κοτρώτσος ενδιαφέρεται να αποκτήσει την κυριακάτικη έκδοση. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η... διάψευσή του..."Αγαπητό pressmme,
με ενδιαφέρον διάβασα το ρεπορτάζ σας για τον τίτλο του Τύπου της Κυριακής και για το ενδιαφέρον μου ώστε να επανεκδοθεί η εφημερίδα. Σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω τέτοιες προθέσεις. Θεωρώ ότι κάποιοι διοχετεύουν σκόπιμα τέτοιες πληροφορίες προς εσάς.
Σας ευχαριστώ πολύ...". Η δική μου πείρα με έχει διδάψει ότι όποιος σπεύδει να διαψεύσει, κάτι θέλει να καλύψει...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά η πρώτη διάψευση έλεγε "προς το παρον".... Την έφαγε ο "Δαίμων" ρε παιδια;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Back to the future... Δεν υπάρχει τσίπα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οντως η πρώτη αναρτηση έλεγε προς το παρον ή κάτι τέτοιο. Δυστυχώς δεν την κατησα, πού να φανταστώ ότι σε χρόνο dt θα "φαγωθεί"... Τώρα η αναρτηση είναι αυτή http://pressmme.blogspot.com/2009/07/blog-post_6250.html.

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμαμαι καλα ελεγε "τουλάχιστον προς το παρόν". Το σίγουρο είναι ότι και τουλάχιστον και προς το παρον και στο μέλλον λόγο έχουν και πρέπει να έχουν οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, αυτοί που ο κάθε λογής διευθυντής φρόντισε να αφήσει άνεργους. Το κρίμα για τους 450 στο λαιμό όλων τους.

Xoxoxoxo είπε...

Καλά, ο Pacman που έφαγε τόσους διευθυντές και δημοσιογράφους, και έβγαζε ένα άνευρο πράμα, ακόμα να βάλει μυαλό. Εξακολουθεί να παίζει δήθεν παιχνιδάκια; Δεν καταλαβαίνει ότι και μόνο που τον βλέπουν οι εργαζόμενοι, βγάζουν σπυράκια; Τι προσδοκά, να διχάσει τους εργαζόμενους ή να κάνει χαλάστρα στο "δωράκι" του αφεντικού του, Θόδωρου Αγγελόπουλου που είπε (μήπως βιάστηκε;) ότι θα δώσει τον τίτλο του ΕΤ στο Ιδρυμα Βουδούρη; Απλά, αδιόρθωτος!