Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η ισχύς εν τη ενώσει

Μπορεί η απόλυτη πλειοψηφία των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και σχεδόν όλες οι μεγάλες εφημερίδες, να «έθαψαν» το γεγονός τόσο του δεύτερου φύλλου του Εναλλακτικού Τύπου, όσο και το τρίτο, το περασμένο Σάββατο, και να μην έκαναν καμμία αναφορά, αλλά τα μπλόγκς, πράγματι, «σκλαβώνουν» με τις συνεχείς τους αναφορές στην αυτοδιαχειριζόμενη έκδοση των εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου.
Ο λόγος βεβαίως, κατανοητός απόλυτα. Άλλο οι ανεξάρτητες –σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- φωνές στο Ιντερνετ που σμίγουν με τον επίσης ανεξάρτητο Εναλλακτικό Τύπο,
και άλλο οι ιδιοκτησίες των κατεστημένων ΜΜΕ, οι οποίες στο μόνον που ελπίζουν, αλλά δεν το καταφέρνουν έως τώρα, είναι να λεηλατήσουν το αναγνωστικό κοινό του Ελεύθερου Τύπου και το μερίδιό του στη διαφήμιση.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, μεταξύ αυτών και μεγάλοι, που προέβαλαν αρκούντως την εκδοτική προσπάθεια των εργαζομένων. Ιδού όμως, ορισμένα από τα μπλόγκς που το τελευταίο Σάββατο προέβαλαν τον Εναλλακτικό Τύπο.

http://chrisni1.blogspot.com/2009/07/blog-post_25.html
http://financialcrimesnews.blogspot.com/2009/07/blog-post_26.html
http://www.antinews.gr/?p=9716
http://www.tvxs.gr/v16653
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2009/07/blog-post_24.html
http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_7208.html
http://kourdistoportocali.blogspot.com/2009/07/blog-post_1998.html
http://nonews-news.blogspot.com/2009/07/blog-post_5806.html
http://www.koutipandoras.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001004002&nodeId=37&articleId=365
http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=medianews
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.covers&n=6&date=2009-07-25
http://ixnos1.blogspot.com/2009/07/blog-post_6528.html
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
http://veto300.blogspot.com/
http://blog-my69.blogspot.com/
http://cretanpatriot.blogspot.com/2009/07/blog-post_8026.html
http://lamianews.blogspot.com/2009/07/blog-post_63.html
http://taxalia.blogspot.com/2009/07/3.html
http://epirus-ellas.blogspot.com/
http://irakliowebradio2.blogspot.com/2009/07/ky-loggers.html
http://enomenoiblogers.blogspot.com/
http://pierioi.blogspot.com/
http://papatzides.blogspot.com/2009/07/o-e.html
http://www.ustream.tv/channel/iraklio-web-radio
http://irakliowebradio2.blogspot.com/
http://press-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_997.html
http://logoplokies.blogspot.com/2009/07/blog-post_2816.html

…και πολλά άλλα.

6 σχόλια:

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ είπε...

KAI ΤΟ PEIRATIKOBLOGSPOT.COM ΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΝΑΙΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ..

Π. ΧΡ.

Ανώνυμος είπε...

Ποπη δεν μπορεις να φανταστεις τι γινεται με τα μπλογκς. Μετα βεβαια και απο πολυημερη συστηματικη δουλεια του ΕνΤ ειναι συνεχως σε επαφη με το δικο μας μπλογκ και ανεβαζουν αμεσως ανακοινωσεις, σχολια κλπ. Θεωρουν, και πολυ σωστα, οτι η φωνη μας ειναι και δικη τους φωνη. Και το αποδεικνυουν με αναρτησεις των πρωτοσελιδων μας, θεματων που τα αφορουν, ακομη και με σχολιασμο σε ιντερεντικο ραδιοφωνο μεγαλης ακροαματικοτητας. Μια απλη αναζητηση στη μπλογκοσφαιρα ειναι αρκετη. Ενα μπλογκ στις Βρυξελες εχει παρουσιασει πολυ αναλυτικα τον αγωνα μας θεωροντας οτι η αυταπαρνηση προς την εφημεριδα ειναι αυτη που μας οδηγει και μαλιστα υπο πολυ αντιξοες συνθηκες. Οπως σωστα θα υπεθετε κανεις το φαινομενο της αυξανομενης υποστηριξης ειναι σαν χιονοστοιβαδα. Ολοενα και μεγαλωνει. Για να αντιπαρατεθει στα αρτηριοσκληρωμενα πλεον ΜΜΕ της διαπλοκης και τω εξαρτησεων, και σε σημαντικο βαθμο της μη δημοσιογραφιας. Το μηνυμα για το μελλον; Δυο πολοι ενημερωσης. Απο την μια οι σοβαρες εφημεριδες κυρους για απαιτητικο αναγνωστικο κοινο και απο την αλλη αυτονομες ιστοσελιδες και μπλογκς για ταχυτατη ενημερωση.

Ανώνυμος είπε...

Και επισης το http://press-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_997.html

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Επισης το http://logoplokies.blogspot.com/2009/07/blog-post_2816.html

Και όλα όσα έχουμε παραλείψει... ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/07/blog-post_2987.html

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι πρεπει να δημοσιοποιησουμε τη χθεσυνοβραδυνη μας εμπειρια διοτι και σημαντικη ειναι στο κοινωνικο πεδιο αλλα και προιονιζεται τις εξελιξεις στο νεο τοπιο των ΜΜΕ. Πρεπει να ηταν μετα τα μεσανυχτα οταν αναρτηθηκε στο μπλογκ μας, πρωτη στη σειρα, ανακοινωση με το αιτημα για αιμοδοσια προς τον αγαπητο συναδελφο Κυριακο που νοσηλευεται. Παραλληλα θεωρησαμε σκοπιμο να στειλουμε το σχετικο κειμενο μεσω ομαδικης επιστολης σε πολλα μπλογκ με τα οποια πλεον εχουμε συνεχη και συστηματικη επικοινωνια. Μεσα σε ελαχιστο χρονο το ενα μετα το αλλο στις τεσσερεις ακρες της Ελλαδας ανεβασαν σε πολυ ψηλη θεση την ανακοινωση μας και βεβαια κανοντας γνωστη την αναγκη να παρασχεθει βοηθεια στο Κυριακο. Προφανως δεν χρειαζεται σχολιασμος διοτι απο μονο του το γεγονος και η μαζικη προθυμια καταδεικνυουν παρα πολλα. Οχι μονον οτι βρισκομαστε προ πολυ σοβαρων αλλαγων του τοπιου των ΜΜΕ και στην Ελλαδα αλλα και κατι εξ ισου σημαντικο. Την δεδομενη αποψη οτι ολες οι φωνες μαζι ακουγονται δυνατα και διεκδικουν αποφασιστικα.