Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ο κυριακάτικος Τύπος για τον Ελεύθερο Τύπο και τον City.

Το Βήμα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση κάνει παρασκηνιακές επαφές με επιχειρηματίες που δείχνουν διατεθειμένοι να δραστηριοποιηθούν σε επιχειρήσεις Τύπου, προκειμένου να βρεθεί νέος εκδότης για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Προς το παρόν, πάντως, οι προσπάθειές της δεν έχουν καρποφορήσει. Η διακοπή λειτουργίας της εφημερίδας μετά τις ευρωεκλογές προκαλεί ήδη ένα «ντόμινο» περικοπών σε σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για το φαινόμενο που αναπτύσσεται σε έναν κλάδο το ίδιο ευαίσθητο με τον χρηματοπιστωτικό ή εκείνον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τους οποίους η ίδια αναγκάστηκε να στηρίξει οικονομικά δαπανώντας τεράστια ποσά».
Να σημειωθεί πάντως, ότι οι εκδότες, στην πλειοψηφία τους, βλέπουν ως ευκαιρία το λουκέτο στον ΕΤ, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση, ώστε να πάρει πακέτο μέτρων για τη «σωτηρία» των εντύπων ΜΜΕ. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η κυβέρνηση «έχει ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται κάποια σχέδια ενίσχυσης των επιχειρήσεων Τύπου, τα οποία όμως προσκρούουν στην αδυναμία εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης, αλλά και στις επιφυλάξεις που εκφράζουν ορισμένοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «τα ΜΜΕ δεν πιάνονται φίλοι».

Η Real news αναφέρει ότι «υπό το βάρος των αντιδράσεων για την πρώτη χειροπιαστή επιχειρηματική αποτυχία τους, αλλά κυρίως για την αναλγησία τους, οι Αγγελόπουλοι κάνουν στροφή 180 μοιρών και βγάζουν εντός της εβδομάδος στον αέρα τη διαδικασία ανοικτών προσφορών για την εξαγορά του τίτλου της εφημερίδας και του σταθμού». Σε μπλόγκς γράφεται ότι «ένα από τα σενάρια για τον Ε.Τ. είναι ότι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος συμφώνησε πριν λίγες εβδομάδες με τον Λ. Λαυρεντιάδη για μεταβίβαση του τίτλου, του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων (δεν γίνεται αναφορά για την τύχη της ραδιοφωνικής συχνότητας που φαίνεται ότι ίσως αποτελέσει διαφορετική ιστορία). Λέγεται ότι η συμφωνία έκλεισε σε αρκετά καλή τιμή για τους Αγγελόπουλους όμως ο ανερχόμενος (στον χώρο των μίντια) επιχειρηματίας έθεσε ως όρο την εκκαθάριση της εταιρίας, ώστε να την παραλάβει χωρίς προσωπικό και εκκρεμότητες και να ξαναξεκινήσει από τα μέσα Σεπτέμβρη».
Η Real news αναφέρει επίσης, τα εξής ονόματα: Βαγγέλης Μαρινάκης (είχε πάρει το 2006 τον ΕΤ και τον μεταπώλησε στην Γ.Αγγελοπούλου. Είναι σήμετα συμμέτοχος στον Σκάϊ και είναι κομπάρος της κ.Μπακογιάννη), οικογένεια Αλαφούζου, Πέτρος Παπάς ενώ το «Παρόν» προσθέτει και τον Βίκτωρα Ρέστη (συμμετέχει στον ΔΟΛ) μαζί με ονόματα έκπληξη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η κύρια Μπακογιάννη με ποιον άραγε είχε ραντεβού διευθυντικό στέλεχος του city 995.. όχι έτσι το λεμέ γιατί θέλουν να το παίξουν και σωτήρες εκει μεσα κάποιοι γιατί μύρισαν Μαρούλη και είπαν να πάρουν κάτι παραπάνω από ότι τους έδινε η Αγγελοπούλου. έτσι κύριε εσύ που φωνάζεις σε κάθε σου κουβέντα ότι έχεις 25 χρόνια ραδιόφωνο Άλο αν δεν ξέρεις τι είναι το ραδιόφωνο.....διευθυντή του κώλου

monsier canibal είπε...

Ανωνυμε, το να συναντηθεί με την Μπακογιάννη, ακόμη κι αν έχει κάποιο σχέδιο στο πισω μέρος του μυαλού του, δεν σημαίνει ότι ο τύπος είναι άσχετος, έτσι όπως τον παρουσιάζεις. Και στο κάτω κάτω της γραφής έχει σαφείς και πεντακάθαρους στόχους. Το εάν διαφωνεί κάποιος με αυτούς ή όχι είναι άλλη κουβέντα. Ας προσέχουμε τις κουβέντες μας.

Ανώνυμος είπε...

μην ανησυχείτε για τα ντορόπουλα.... θα βρουν πάλι το δρόμο τους...