Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Βάσει σχεδίου το «κανόνι»

Περί τις δύο εβδομάδες προτού το ζεύγος Αγγελοπούλου βάλει λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο, τον ραδιοσταθμό City και το πόρταλ, πετώντας στο δρόμο 450 οικογένειες δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών υπαλλήλων και εργατών, μια «περίεργη» επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Blue Land, στο Μαρούσι.
Στο κτήριο που το 2007 η Γιάννα Αγγελοπούλου μετεγκατέστησε τα ΜΜΕ της. Ηταν μια ομάδα από τον «Βαράγκη» που κοίταζε την επίπλωση των χώρων. Τότε, κάποιοι εκτίμησαν ότι η
Lady G, ή Lady Gizzz όπως πλέον την λένε οι εργαζόμενοι, θα έκανε μια ακόμη ακριβή ανακαίνιση στην εφημερίδα. Δυστυχώς, διαψεύσθηκαν. Τώρα γίνεται αντιληπτό ότι είχε ήδη αποφασιστεί το λουκέτο. Στο μεταξύ περίπου ένα μήνα πρίν την ανακοίνωση του κλεισίματος, είχε ζητηθεί από όλους τους εργαζόμενους να δηλώσουν τις άδειές τους, ενώ πολλοί εκαλούντο στο λογιστήριο για να ξεκαθαρίσουν ό,τι οικονομικές εκκρεμότητες είχαν, ακόμα και των προηγουμένων ετών.

Επειδή, ουδείς πίστευε ότι το ζεύγος θα τολμήσει να βάλει λουκέτο σε μια ιστορική εφημερίδα και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, κανείς δεν σκέφτηκε να συνδέσει αυτά τα κομμάτια του πάζλ, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι κάτι λείαν σοβαρό προετοίμαζαν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Τώρα αποδεικνύεται ότι το λουκέτο ήταν μια καλά προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη κίνηση.
Και βέβαια, το γεγονός ότι έγινε αιφνιδιαστικά και δίχως προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων, αποτελεί ευθεία παραβίαση των νόμων της ελληνικής Πολιτείας. Γνωρίζει λοιπόν, το ζεύγος Αγγελοπούλου και οι νομικοί τους σύμβουλοι πολύ καλά ότι παρανόμησαν. Ετσι, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να χρυσώσουν το χάπι του λουκέτου, δίνοντας μερικά ψίχουλα, ως «αποζημίωση», στους 450 ανέργους.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κάνουν –πράγματι- επίδειξη καλής θέλησης, προσερχόμενοι στην διαπραγμάτευση με τον εκκαθαριστή της ιδιοκτησίας. Και αντί το ζεύγος να αναγνωρίσει, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, τις τεράστιες ευθύνες του για το κλείσιμο της πρώτης μεγάλης εταιρείας στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, δείχνει το πιο σκληρό εργοδοτικό προσωπό του, αρνούμενο να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα.
Να σημειωθεί πως ο κ.Θ.Αγγελόπουλος, αν και βρέθηκε πολλές φορές αυτές τις ημέρες στο γραφείο του, στους πάνω ορόφους από την εφημερίδα, αρνείται να δεί εκπροσώπους των εργαζομένων. Το ίδιο και ο οικονομικός του «εγκέφαλος», και μέλος του ΔΣ του «Ιδρύματος Τύπου», κ.Παπαπετρόπουλος.

Όπως και να’χει, η αντοχή των εργαζομένων για τρίτη συνεχή εβδομάδα, είναι πρωτοφανής για τον κλάδο των ελληνικών ΜΜΕ. Πόσο μάλλον, που οι ίδιοι έχουν φτάσει στο σημείο να εκδίδουν και εβδομαδιαία εφημερίδα, τον «Εναλλακτικό Τύπο».

Farabundo

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δηλαδή πούλησαν ακόμα και τα έπιπλα προτού καν ανακοινώσουν το ΄λουκέτο και τώρα έρχονται να μας πούν ότι ξαφνικά πήραν την απόφαση; Κομμένο το δούλεμα, έτσι;

Ανακοίνωση ζεύγους στις 29 Ιουνίου 2009
«Χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και κρυφά σχέδια, πριν από μία εβδομάδα, γνωστοποιήσαμε με καθαρότητα και απόλυτη ειλικρίνεια, την πραγματική μας επιδίωξη: να αποχωρήσουμε οριστικά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, ας είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι. Ακούγεται τρελό σε μία ιστορία που παίχτηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια να ήρθαν από τον Βαράγκη να δουν τα γραφεία. Μην υπονομεύετε την κριτική σας παιδιά με τέτοια επιχειρήματα

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είμασταν στο γραφείο εκείνη τη μέρα είδαμε τους δύο κουστουμάτους που μάλιστα τραβούσαν και φωτογραφίες ... Και όταν ρωτήσαμε κάποιους προϊστάμενους, η απάντηση ήταν ότι είναι του Βαράγκη...Όλα αυτά περίπου 2 εβδομάδες πριν το λουκέτο...

Μ. είπε...

Η επίπλωση του Blue Land από τον Βαράγκη δεν έγινε;

Ανώνυμος είπε...

Exoun dikio oi ergazomenoi gia ta peri Baragki klp Hlthan sxedon apo to pouthena epitheorousan tous xorous me megali prosoxi kai sizitousan epi poly ora. Piso tous akolouthouse se mikri apostasi eftrafes stelexos tis efimeridas, apo tous neofermenous kai akribopliromenous, o opoios erotitheis sxetika to epibebaiose monologontas...gia na doume ti tha ginei. Einai o idios pou ligo kairo argotera teleios psixra kai anerithriasta anaferthike dimosia sta peri anagkis omadikon apolyseon...gia na sothei i epixeirsi prin to kanoni. Pos den ixeran loipon?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, είμαι συνάδελφος από εφημερίδα, τώρα με αυτά τα οποία λέτε, μου βάζετε πιπέρι στο στόμα και στην σκέψη. Το γιατί η κυρία αυτή σας έκλεισε. Έχουν περάσει πέντε χρόνια, από την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, και από την φωτιά στην δεξίωση της λήξης.

Λεπτομέρεια ή λεπτομέρειες, νομίζω ότι
αν βγω εγώ, σήμερα, και πω ότι έχω, αδιάσειστες, αποδείξεις, τώρα, μετά την παρέλευση της πενταετίας, Και υποστηρίζοντας ότι η Κυρία με υποστήριξη από τον Κύριο έκλεβε ασύστολα το ελληνικό δημόσιο χρήμα. και στην απίθανη, περίπτωση, αποδειχτούν ότι είναι αληθινά ότι υποστηρίζω, νομίζεται ότι η κυρία και ο κύριος θα καθίσουν σε κάνα σκαμνί και θα δικαστούν.

Δεν το νομίζω. Θα μου πείτε όλοι γιατί δεν τα λίγες πριν. Μα πριν
είχε μια ολόκληρη εφημερίδα να την αθώωση, και Μάζι όλα τα καλοπληρωμένα κοπρόσκυλα της που θα τα ξαμόλαγε να με ή και να μας φάνε. Και σήμερα, ουσιαστικά, δεν χρειάζεται καμιά απολυτός εφημερίδα, γιατί ότι και να ειπωθεί έχει περάσει η πενταετία. Και φυσικά δεν θα δικαστεί.

Ενώ αν είχε γίνει οτιδήποτε εντός του ορίου της πενταετίας θα πίεζε πολλούς.
Με τις αποδείξεις που έχει κρατήσει. Και πάντα είναι καλύτερο να εκβιάζεις τους 300 προδότες μέσω του τυπού και αποκαλύψεων σκάνδαλων και λαμόγιων που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα. Πάρα να είσαι έκτος τυπού, δηλαδή, και να μην έχεις εφημερίδα στα χέρια σου.

Και χαράς στο κόστος και στην ζημιά τους, τι είναι να δωρίσουν μια ακόμα θαλαμηγό. Ή το έκανε γιατί δεν θέλει να αποδειχτεί ότι
το μονό που ξέρει να κάνει κάλα είναι να λιποθυμάει σε πλούσιες αγκαλιές. Και ότι είναι άχρηστη, και οπού είναι αυτή άχρηστη, απαγορεύεται να πετύχει ο οποιοσδήποτε. Τι να κάνουμε έχουμε και ένα prestige τυχαία φόραγε ζαρτιέρες στα έδρανα της βουλής και όρμαγαν οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ να τις βγάλουν τον δαντελωτό ποδόγυρο.

Σκεφθείτε το, λίγο. Δεν άλλαξε τίποτα, απολυτός τίποτα.


Για αναλογίστε, θεωρείτε τυχαίο, ότι οι τότε υπουργοί της εκάστοτε, προδοτικής, κυβέρνησης είχαν την ατομική τους λίστα αναμονής για ρουσφέτια και αναλήψεις έργων. Κακά τα ψέματα, όλοι ξέρουμε το τι ακουγόταν τότε. Το μονό που έχω να σας πω είναι να είστε δυνατοί, και θυμηθείτε, και κάλα κάνετε, του εκδίδετε την οποία προσπάθεια σας, έτσι ξεκίνησε και η Ελευθεροτυπία των συντακτών.


Τι να κάνουμε ο αγαπημένος της αστρολόγος να την συμβούλευε, καλύτερα στα αστρολογικά της.




Καλή δύναμη, συνάδελφοι.....

Ses είπε...

H Γιάννα κι οι διακαείς πόθοι της για την Προεδρία...



Επειδή έζησα εκ του σύνεγγυς ορισμένα γεγονότα, θεωρώ υποχρέωσή μου να τα καταθέσω τώρα, με όσα τραγικά συμβαίνουν στο χώρο μας κι ας τα κρίνει η ιστορία...

Λοιπόν, όταν η Κυρία αγόρασε τον Ε.Τ., θέλησε να πλησιάσει και το συγκρότημα Λαμπράκη για να έχει καλυμμένα τα νώτα της από παντού. Και είδαμε τότε όλοι με έκπληξη να γίνεται χορηγός στο Μέγαρο και να διοργανώνει με φανφάρες την παράσταση της «Μήδειας», με προσκεκλημένο μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκεί στο Μέγαρο Μουσικής η άφιξή της ήταν όπως πάντα γκλαμουράτη, ενώ είχε δοθεί εντολή στους επί των δημοσίων σχέσεών της (όπως ο Γιώργος Ντάβλας, που εκτελούσε διαταγές της γραμματέως της και ήταν παρών) να στηθεί φωτογραφία, με τη Γιάννα στη μέση και τους Κάρολο Παπούλια και Κωστή Στεφανόπουλο στα δεξιά και αριστερά της!!! Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τη σημειολογία και τους συνειρμούς που θα προκαλούσε την επομένη η φωτογραφία, που φυσικά θα δημοσιευόταν σε όλα τα έντυπα:

Δυο Πρόεδροι της Δημοκρατίας και η Γιάννα! Ή καλύτερα...ο νυν, ο πρώην και η επόμενη!!!



Ο «ειδοποιημένος» φωτογράφος το προσπάθησε, αλλά η συνταγή χάλασε στο Στεφανόπουλο, που στην είσοδο χαιρέτησε μεν την οικοδέσποινα, αλλά έσπευσε να προχωρήσει στην αίθουσα, αποφεύγοντας το στήσιμο και τις φωτογραφικές πόζες.

Αργότερα παρακολουθούσαμε την Κυρία να φωτογραφίζεται επανειλλημένα με τον Παπούλια (μέχρι και εξώφυλλο στην εφημερίδα είχαν μπει μαζί, σε ..οικολογική έκδήλωση στην Ήπειρο, όταν άφηναν να πετάξουν γεράκια ελεύθερα στη φύση κλπ.-όλα στα χέρια της τάχε η Γιάννα)

Ο διακαής πόθος να εκατασταθεί η οικογένεια στο Παλάτι-Προεδρικό Μέγαρο στην Ηρ. Αττικού, δεν ήταν σενάριο φαντασίας.

Ωστόσο φαίνεται πως το πράγμα κάπου δεν...περπάταγε, από Καραμανλή μεριά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε πολλές φορές την αγνοούσε, όπως το 2006, μόλις η ίδια είχε αγοράσει την εφημερίδα και πήγε τέλη Ιουλίου, στη δεξίωση για την Επέτειο της Δημοκρατίας. Ο Καραμανλής την προσπέρασε και ούτε καν τη χαιρέτησε. Πεισμωμένη έκτοτε, τα κατάφερε πρόσφατα να τον κουβαλήσει ως το Μαρούσι, τάχα μου για...εικαστικές ανησυχίες!

Θυμηθείτε όμως κι αυτό : Λίγο πριν το αιφνιδιαστικό κι εγκληματικό κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας, ο πρωθυπουργός δήλωσε την εμπιστοσύνη του στον Κάρολο Παπούλια και ότι θα τον στηρίξει ξανά για Πρόεδρο.

Τόμπολα η Γιάννα... Και σιγά μην περίμενε την επόμενη τετραετία...Και φυσικά η εφημερίδα της ήταν πλέον άχρηστη...