Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Παρωδία στη Βουλή

Σε παρωδία εξελίσσεται το – ούτως ή άλλως – όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους εργαζομένους του ΕΤ και του City.
Η σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά, με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα να υποστηρίζουν σθεναρά πως η Επιτροπή έχει να ασχοληθεί με πιο σοβαρά ζητήματα (βλ. νόμος περί ευθύνης υπουργών – αυτός που είχε ψηφίσει η ΝΔ και τώρα ανακάλυψε ότι δεν τη… βολεύει), πως η Επιτροπή έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δεν μπορεί να ανατρέπεται και πως οι γενικές συζητήσεις δεν προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής.
Ειδικά ο υπουργός Εσωτερικών προσέθεσε ότι δεν είναι σε θέση να συζητήσει αόριστα και χωρίς ατζέντα για την… «κρίση στον Τύπο», δεν έδωσε καμία απάντηση και απλώς εξέφρασε τη… λύπη του για μια «επιχείρηση» που έκλεισε και άφησε στο δρόμο 450 και πλέον εργαζομένους, επιχειρώντας, παράλληλα, να ομαδοποιήσει το πρόβλημα του ET και του City με αυτό των… δημοτικών ραδιοφώνων – προφανώς για να αποφύγει τη συζήτηση.
Ενδεικτικό της «ενόχλησης» που προκαλεί στην κυβέρνηση η παραμικρή νύξη του ζητήματος του ΕΤ και του City είναι πως ο κ. Σιούφας αποχώρησε «διαμαρτυρόμενος» για τη στάση του προκατόχου του, Απόστολου Κακλαμάνη και των υπολοίπων εκπροσώπων σύσσωμης της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω παρά μόνον ζήτησαν να συζητηθεί άμεσα στην Επιτροπή το πρόβλημα των εργαζομένων του ΕΤ και του City και γενικώς το ντόμινο στα ΜΜΕ που προκαλεί το αιφνίδιο λουκέτο.
Η συνεδρίαση διεκόπη για αρκετή ώρα λόγω της έντασης που επικράτησε, αλλά επί της ουσίας το μόνο που αποφασίστηκε ήταν μια νέα αναβολή. Να συζητηθεί, δηλαδή, το γενικό θέμα της «κρίσης στον Τύπο» το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.
Νωρίτερα, στο Α’ Θερινό Τμήμα, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη για την τύχη των εργαζομένων του ΕΤ και του City και τις ενέργειες της Κυβέρνησης.
Ο κ. Γκιουλέκας απέφυγε ακόμη και να πει τη φράση «Ελεύθερος Τύπος» ή «City», χρησιμοποιώντας επανειλημμένα την έκφραση «επιχείρηση». Και εκείνος εξέφρασε τη λύπη του, προερχόμενος, όπως είπε, από το χώρο της δημοσιογραφίας και αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Καμία πράξη, καμία ενέργεια για τη στήριξη των εργαζομένων δεν ανέφερε ο υφυπουργός, σχολίασε στην τοποθέτησή του ο κ. Λαφαζάνης.

1 σχόλιο:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ είπε...

ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΘΕΡΜΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ


Το ΔΗΚΚΙ εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στον τύπο ενάντια στις διώξεις, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών που έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό καταιγιστική μορφή και πλήττουν καίρια τους εργαζόμενους και στο χώρο αυτό.
Πρέπει η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος που οδηγεί εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων στο χώρο του τύπου σε απόγνωση και διάλυση.
Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να τεθούν σε αγωνιστική εγρήγορση και κινητοποίηση ώστε να μην αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό των επιχειρηματικών σχεδίων που αποβλέπουν σε υψηλή κερδοφορία χωρίς κόστος και σε αναδιανομή της πολιτικής εξουσίας σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.