Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Τα 3 "καυτά" αποκλειστικά του Εναλλακτικού Τύπου


Στα περίπτερα βρίσκεται ήδη από το πρωί σήμερα ο "Εναλλακτικός Τύπος" με πληθώρα θεμάτων, άρθρων και θέσεων για την κρίση στην ενημέρωση, την ανθρωπογεωγραφία της ανεργίας κλπ.

Και όπως σας είχαμε υποσχεθεί, το δεύτερο κομμάτι του πρωτοσέλιδου, με τα 3 αποκλειστικά θέματα:

1. ΕΤΑΚ: Αντισυνταγματικό το ειδικό τέλος. Οι μαθηματικοί τύποι για τις αξίες των ακινήτων καθορίστηκαν βάσει υπουργικών αποφάσεων και όχι βάσει νόμου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

2. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Στο φως τα αρχεία των εξετάσεων. Κρίνεται η αξιοπιστία της διαδικασίας βαθμολόγησης, καθώς από τον Οκτώβριο ανοίγουν τα βαθμολογικά κέντρα όπου φυλάσσονται τα γραπτά.

3. Golden Boys: Πρωταγωνιστές στις απάτες. Το 60% των ατασθαλιών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν καταγραφεί πανευρωπαϊκά έγινε από στελέχη των ίδιων των εταιριών.

Μπορείτε να ζητήσετε τον Εναλλακτικό Τύπο στο... μανταλάκι του περιπτέρου μέχρι και την Τρίτη 14 Ιουλίου. Η τιμή είναι 0,50 ευρώ, συμβολική και δεν θα πάει στις τσέπες μας, αλλά για να καλύψει τα έξοδα διανομής.

25 σχόλια:

Ελπίς είπε...

Αυτό θα πει δημοσιογράφος! Απολυμένος, στον δρόμο, χωρίς να ξέρει τί του ξημερώνει, αλλά εκεί, στο καθήκον να αποκαλύπτει, να ενοχλεί τα συμφέροντα και να είναι δίπλα στον κόσμο! Συνεχίστε έτσι και καλύτερα παιδιά!!!!

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Ελπίς, ευχαριστούμε για την στήριξη. Ωστόσο όχι μόνο δημοσιογράφος, αλλά και οι τεχνικοί, και οι σελιδοποιεί, και το ατελιέ και η διόρθωση, και τα πιεστήρια και το διοικητικό. Μια εφημερίδα είναι ολος ο κόσμος της.

ΕΠί τη ευκαιρία, απειρες οι ευχαριστίες μας σε όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να γίνει πραγματικότητα αυτή η έκδοση.

Ανώνυμος είπε...

μπράβο! έτσι πρέπει να απαντηθεί η επίθεση της εργοδοσίας, μακάρι να συνεχιστεί και όχι μόνο στον χώρο της ενημέρωσης αλλά παντού. δεν χρειαζόμαστε αφεντικά, αυτά μας χρειάζονται. Αυτοοργάνωση - Αυτοδιαχείρηση παντού.

Μ. είπε...

Το ΕΤΑΚ είναι όλα τα λεφτα!!!!!

Ελληνες Δημοκράτες Κρήτης (Ηράκλειο) είπε...

Παιδιά η εφημερίδα έφτασε κανονικά και στην Κρήτη , την εχουμε ήδη στα χέρια μας. Να σας πούμε κι ενα στατιστικό: Στη πόλη του Ηρακλείου απο μια βόλτα που καναμε στα κεντρικά κ περιφερειακά περίπτερα της πόλης , διαπιστώσαμε πως σε κάθε ενα απ αυτά, είχαν χρεωθεί κατα μέσο όρο 3 - 5 φύλλα , μάλιστα ζητήσαμε κ ειδαμε κ τις αντίστοιχες καταστάσεις.
Να ειστε καλα κ παντα στη διάθεσή σας. Απο την ομάδα διαχείρησης ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Ο Εναλλακτικός Τύπος έφτασε κανονικά στη Σαντορίνη, τον αγοράσαμε ήδη! Που σημαίνει ότι λογικά έχει πάει και... ΜΥΚΟΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GerogeK είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας,
είμαστε πάντα δίπλα σας σε οτι κάνετε και θα σας στηρίζουμε.
Καταπληκτική δουλειά με τον "Εναλλακτικό Τύπο".

Χριστίνα είπε...

Η σθεναρή σας αντίσταση λειτουργεί ως πρότυπο προς μίμηση για όλους εκείνους που ζουν καθημερινά με το άγχος της επιβίωσης και υπό το φόβο της απώλειας της εργασίας τους και τους υπενθυμίζει ότι κανείς δεν πρέπει να υποτάσσεται στα μεγάλα συμφέροντα, αλλά να παλεύει καθημερινά για τα δικαιώματά του... Άλλωστε έχει χυθεί πολύ αίμα για αυτά και δεν έχουμε δικαίωμα να τα περιφρονούμε...

Φιλικούς χαιρετισμούς στους εργαζόμενους του Ελεύθερου Τύπου και ιδιαίτερα του ένθετου "Βρίσκω Δουλειά" και φυσικά του City 99,5 FM

Nicolas είπε...

isws kati na ginei prepei oloi na voithisoume tin prospatheia afti ! me to kalo re paidia kai good luck

Νίκος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΙΡΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ!!!ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΑΣ..ΕΥΕΛΠΙΣΘΩ ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

Farabundo είπε...

Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Από Σπάρτη, από Πάρο, από Καλαμάτα, από Γκύζη, παντού η εφημερίδα μοιράστηκε κανονικότατα και στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές έχει εξαντληθεί. Οι Κρητικοί μας δίδουν αντίστοιχη εικόνα. Είναι φανερό ότι ο κόσμος παίρνει την εφημερίδα που, η Γιάννα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, με τη "λογική" του αποφασίζομεν και διατάσσομεν, του στέρησε.

Ergazomenoi Eleftheros Tipos είπε...

Θα πούμε πολλά πολλά ευχαριστώ, αυτό είναι σίγουρο. Εξίσου ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα στο group μας στο facebook http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#/group.php?gid=93203199222.

Επίσης, συνάδελφοι έχουν ρίξει την ιδέα "να βάλουμε ΚΑΙ να κερδίσουμε το στοίχημα να "εξαντληθεί" ο Εναλλακτικός Τύπος".

50.000 φύλλα σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι ακατόρθωτο!!!!

Farabundo είπε...

Μπορεί να είναι ένα μικρό 16σέλιδο, και όχι μια εφημερίδα με τόσο μεγάλο όγκο όως οι υπόλοιπες, αλλά μην ξεχνάμε, είναι μια εφημερίδα που βγήκε απο ανθρώπους που τους πέταξαν στο δρόμο. Κι αυτοί, αντί να σιωπήσουν, κινούμενοι μεταξύ διαδηλώσεων, επαφών με τα κόμματα, διαπραγματεύσεων με τον εκκαθαριστή της εργοδοσίας και τους δικηγόρους της, και στις συνεχείς διαδηλώσεις, παρατώντας την προσωπική τους ζωή, έβγαλαν ένα φύλλο. Με ατέλειες βέβαια, και πολλούς περιορισμούς. Είναι όμως μια παρέμβαση. Είναι η πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση που εργαζόμενοι βγάζουν μόνοι τους φύλλο. Να ζητήσουμε συγγνώμην βέβαια, από εκείνους που μας έστειλαν ύλη, αλλά λόγω χώρου δεν καταφέραμε να την βάλουμε. Ζητάμε την κατανόηση των αναγνωστών γιατί, πάλι για λόγους χώρου, δεν μπορέσαμε να βάλουμε περισσότερα θέματα (και είχαμε πάρα πολλά) και να προσφέρουμε ένα πλήρες φύλλο. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το κάνουμε. Και θα το κάνουμε. Γιατί η μαχητική δημοσιογραφία "είναι αρρώστια που δεν γίνεται καλά". Σεις με τη στάση σας όμως, μας δίνετε τη δύναμη να βγούμε ακόμα πιο δυνατά μπροστά.

Σκοπός μας σε αυτό το φύλλο είναι να δείξουμε γιατί υπάρχει κρίση στην ενημέρωση και συνολικά βαθιά θεσμική κρίση στη χώρα μας. Κρίση που αφορά τους πάντες. Ολη την κοινωνία, τα κόμματα, τις ελίτ, κ.λ.π. Και μέσα εκεί εντάσσεται και η κρίση στον Τύπο, άσχετα αν το λουκέτο που έβαλε το ζεύγος στον Ελεύθερο Τύπο ήταν μια αυθαιρεσία του που δεν είχε να κάνει με τη βιωσιμότητα της εφημερίδας, και ίσως ούτε καν με την κρίση στον Τύπο, αλλά με ολέθρια λάθη του που στραγγάλισαν μια ιστορική εφημερίδα.

Θέλουμε να πούμε ότι η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει, λιγότερο ή περισσότερο, τις πόρτες όλων και το δείχνουμε με το ρεπορτάζ για τις απολύσεις σε όλη την Ελλάδα και την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

Θέλουμε να σας πούμε ότι δεν έκλεισε απλά μια μεγάλη και ιστορική εφημερίδα εξαιτίας καπρίτσιων, αλλά ο ΕΤ και Σίτυ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που κλείνει στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Περιμένουμε λοιπόν, τις απόψεις σας.

Ρόη Χάικου είπε...

Είναι ένα μικρό 16σέλιδο από μεγάλες καρδιές, δυνατά μυαλά και αλύγιστες πένες, για σημαντικούς, σκεπτόμενους και "ψαγμένους" αναγνώστες.

Και αν είναι να πεθάνουμε, θα το κάνουμε σαν τα δέντρα, ΟΡΘΙΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραία τα κείμενα των Ρούσου Βρανά και Γιώργου Αυγερόπουλου, αλλά και των ξένων δημοσιογράφων. Πολύ καλή και η συνολική εικόνα για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών στην Ελλάδα και τον κόσμο, για τη διαπλοκή, για την εμπορευματοποίηση του Τύπου και για την απαξίωσή του από τον κόσμο. Εύγε σας ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΥΠΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Blogs

Απο CTIYPRESS

mazi sas paidia stelnete oti thelete...

ΑΠΟ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ

Είμαστε πάντα στο πλευρό των δίκαιων αγώνων σας.
Καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημά σας

Ανώνυμος είπε...

Site
blogs

http://www.antinews.gr/?p=8047

Με Εναλλακτικό Τύπο στα περίπτερα οι απολυμένοι του Ελευθέρου Τύπου

Ανώνυμος είπε...

Και το in.gr

Σε συμβολική τιμή
Στα περίπτερα ο Εναλλακτικός Τύπος από τους εργαζόμενους του ΕΤ
Στα περίπτερα ο Εναλλακτικός Τύπος

Αθήνα

Οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο αποφάσισαν να κυκλοφορήσει η εφημερίδα το Σάββατο 11 Ιουλίου στα μεγάλα αστικά κέντρα με συμβολική τιμή 0,50 ευρώ.

Η εφημερίδα, υπό τον τίτλο Εναλλακτικός Τύπος, θα βρίσκεται στα περίπτερα έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου.

Στην 16σέλιδη έκδοση θα υπάρχουν οι απόψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων για την κρίση στην ενημέρωση, καθώς και άλλα αποκαλυπτικά και αποκλειστικά θέματα.

Newsroom ΔΟΛ

Ανώνυμος είπε...

Και στη πόλη μας τη Θεσσαλονίκη και στην Πτολεμαϊδα και στον Εβρο, και στη Χαλκιδική, σας βρήκαμε...

Παρρησία είπε...

Μακάρι, ρε μάγκες, το εγχείρημα σας να πετύχει και να γίνει ο Εναλλακτικός Τύπος βιώσιμο έντυπο. Ισως τότε ενδιαφερθεί ξανά η Γιάννα για τις επιχειρήσεις Τύπου και σάς... αγοράσει

Παρρησία
parrisia.blogspot.com

Ο Άρτος του Δία είπε...

Αγαπητοί φίλοι

Παρακολουθώ από κοντά, από τις πρώτες στιγμές, το μαρτύριο της ανεργίας σας. Όμως, νιώθω περήφανος για τον αγώνα σας, για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε όλοι σας το κλείσιμο της εφημερίδας σας (μας).

Να πω ότι παίρνω κουράγιο από το κουράγιο σας; αυτό ακριβώς συμβαίνει. Θέλω, στις λίγες αυτές γραμμές να σας ευχαριστήσω που γίνατε πάλι δημοσιογράφοι, που γλιτώσατε τον ευνουχισμό από ένα σύστημα ισοπεδωτικό.

Έγραφα στον ένθετο περιοδικό "Τύπος - Κυνήγι" που κυκλοφορούσε κάθε Τετάρτη. Αν με χρειαστείτε, είμαι εδώ. Αν θέλετε να γράψω κι εγώ κάποιο άρθρο στην εφημερίδα σας, είμαι εδώ.


Ο Άρτος του Δία (με το όνομα αυτό υπέγραφα τη στήλη που είχα στο περιοδικό)
http://artozinos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

@Παρρησία

Σιγά μην το δώσουμε στη Γιάννα. Για να του βάλει λουκέτο και του Εναλλακτικού;

elen@ είπε...

ειναι συγκινητικη προσπαθεια, μπραβο έχετε ψυχή ρε!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμπρος παιδια ! Ολοι μαζι ! Με μια καρδια ! Υπηρετειστε τη σοβαρη, εντιμη δημοσιογραφια, προς οφελος του καθε πολιτη και της αληθειας, και εμεις ειμαστε μαζι σας. Οπλισθειτε με δυναμη, κουραγιο και δυναμη. Σας χρειαζομαστε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβοοοο!!!!!!!! Μακάρι το δικό σας παράδειγμα να ακολουθήσουν κι άλλοι και να μην φοβούνται όταν το κάθε "αφεντικό" σε οποιαδήποτε δουλειά αρχίζει τις απειλές. Η γενιά των 750 ευρώ (μακάρι να ήταν καιτόσα) είναι καιρός να... σηκώσει κεφάλι και να αποδείξει ότι όλα μπορεί να τα αλλάξει. Γιατί στο κάτω κάτω ο κάθε "καρεκλοκένταυρος" πρέπει να πάει σπίτι του. Από τον πιο μεγάλο μέχρι τον πιο μικρό.